Blogging Studeren

De perfécte agenda voor studenten en bloggers (en bloggende studenten)

Jongens, ik heb DE agenda gevonden. Hij is perfect, handig en super efficient. Hier kan ik zo gelukkig van worden, vooral omdat het een onverwachte vondst was. Én hij is maar 5 euro! Win-win, zou ik zeggen.
Ik liep gister door de Hema, op zoek naar mijn geliefde To Do boekje, toen mijn oog op de agenda’s viel. Niet dat ik er één nodig had, want ik wilde diezelfde week nog een agenda kopen bij de boekwinkel. De variant die ik wilde (uren + de dagen naast elkaar) hebben ze normaal niet bij de Hema, maar toch ging ik even kijken. Beste keuze ever.

AgendaHema

Dit is hem! Hij is heel simpel (hou ik van) zwart, met een elastiek eromheen en 2016 erop. Hij lijkt een beetje op mijn Moleskine, lekker strak! Maar wat er nou zo fijn aan is?

De uren op een rijtje voor het ‘blokken’ van je tijd

Voor studenten is dit echt ideaal. Ik gebruik deze uren om ‘blokken’ in te plannen (ik maak letterlijk een blok met pen en daar schrijf ik in wat ik moet doen). Ik blok alle colleges en afspraken die ik heb in een bepaalde kleur, zodat ik in één opslag kan zien hoeveel uren ik overheb voor andere dingen. Die uren blok ik vervolgens in om een beetje te plannen wat en hoeveel ik wil doen voor mijn studie. Ook de leuke dingen plan ik!

AgendaHema6 AgendaHema1

Handig voor bloggers: Een maandoverzicht

Ik wás al heel blij met de agenda, omdat deze wat kleiner is dan mijn oude en dus een perfect formaat heeft, maar toen ik erin aan het bladeren was vond ik dit: Een maandoverzicht met hokjes per dag! IDEAAL! Afgelopen week was ik al aan het klooien met het maken van een maandoverzicht voor het inplannen van mijn artikelen, maar dat kan ik dus nu gewoon in deze agenda doen.

AgendaHema2
AgendaHema5

Hij is perfect voor studenten en mensen die ervan houden om hun week te plannen, én perfect voor bloggers die een blogplanning willen maken.

En hij kost dus maar 5 euro. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik en me niet voor gek verklaren dat ik hier zo blij mee ben, haha!

Liefs,
Laura.

Bloglovin

Ik ben Laura, een 23-jarige blogger, freelancer en student! Ik ben afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en op dit moment ben ik mijn master Marketing Management aan de Rijksuniversiteit Groningen aan het afronden. Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem! Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Comments (66)

 1. Ik heb hem net gekocht nadat ik dit artikel heb gelezen. Inderdaad super handig! In de grote blokken van de maand plan ik mijn blogpostst in en de uitgebreide dagen gebruik ik om mijn gewone leven in te plannen!

 2. Ziet er inderdaad heel fijn uit! Ik heb nu de Flow-agenda die ik gebruik als blogplanner en dat werkt echt suuuuperlekker, daarnaast heb ik een kleine Moleskine voor mijn studie en andere afspraken.

 3. Oh deze agenda moet ik dus echt hebben!! Ik ben nu eerstejaars op het AMFI, en kan deze agenda dus wel gebruiken aangezien ik nogal een chaotisch persoon ben. Plannen is dus echt een must en ein-de-lijk heb ik dankzij jou de perfecte agenda gevonden…!

  Thanks voor de tip!

  Liefs
  Sophie

 4. Super handig! Het is me afgelopen jaar gelukt om maar 1 agenda te kopen. Jaren daarvoor (toen ik nog studeerde) had ik er minimaal 3 per jaar haha ik kon het gewoon niet laten. Ik heb nu een agenda als to do lijst. Dus op de dag zet ik mijn taken voor die dag en mijn afsprakenagenda heb ik digitaal omdat ik ook per kwartier moet plannen voor mijn praktijk en dat is niet zo handig met zo’n agenda. Super leuk artikel. Leuke blog heb je, ik ga je volgen 🙂

  1. Haha ik had er vorig jaar ook drie, en nu inmiddels 2 (naast deze ook nog een Moleskine). Ze zijn ook zo leuk om te kopen, en vooral leuk om ‘fresh’ in te beginnen! Wat leuk, dankjewel voor je comment Nicky!

 5. Ja! Wat een ontzettend fijne agenda lijkt me dit! Heb hem al een aantal keer in mijn handen gehad tijdens werk, maar ik denk dat dit het juiste setje is om hem ook daadwerkelijk te kopen! Helemaal handig voor stage binnenkort! Fijne review en wat een mooie foto’s heb je gemaakt!

 6. Deze agenda is perfect!! Bedankt voor de tip. Ik probeer precies dit zelfde systeem te hebben in mijn filofax agenda maar ik ga nu dus even kijken naar deze agenda.

 7. Haha nee, ik snap helemaal dat je zo gelukkig kan worden van een agenda! Hele goede tip ook! Ik heb m’n moleskine al binnen, óók heel blij mee 🙂

 8. Oh perfect, ik zat aan iets anders te denken dan een Moleskine voor dit jaar (die koop ik al zo’n 4 jaar achter elkaar en begint licht te vervelen, haha) en deze ziet er handig uit!

 9. Handig! Echt iets voor mij 🙂 Hema stelt me bijna nooit teleur. En voor 5 euro! Zoiets kost volgens mij normaliter op z’n minst een tientje. Thanks for sharing X

 10. Ah, ik word gewoon blij van je enthousiasme 😊 Ik ben zelf nog op zoek naar een goed systeem. Ik maak nu een grove weekplanning in een schrift, maar dat wordt allemaal zo rommelig en ziet er gewoon niet zo mooi uit (en daar kan het perfectionistische gedeelte van mijn brein niet zo goed tegen, haha). Dus ik ga deze eens bekijken bij de Hema! Bedankt voor de tip 😊

  1. Fijn om te horen! Haha, daar kan ik met mijn lichte OCD ook niet tegen inderdaad, als er dan ook maar één lijntje scheef staat wil ik het opnieuw maken. Graag gedaan!

 11. Ahw, wat een fijn systeem heb je voor jezelf bedacht met die hokjes! Ik denk alleen dat dat voor mij niet echt zou werken (ook geen student meer, haha). Toch moet ik ook nog een nieuwe agenda, dus ik ga vandaag ook maar even een kijkje nemen bij de Hema!

  1. Oeh, ik wist niet dat de Action ook agenda’s had! Hoe is de kwaliteit daarvan? Helaas zit de Action niet echt in de buurt van de binnenstad in Groningen, dus kom ik er nooit meer!

   1. Ik lees even mee, zie dat je ook in Groningen woont, superleuk! Je hebt een ‘nieuwe’ Action vlakbij het UMCG (Wielewaalplein), die is echt super makkelijk te bereiken vanuit de binnenstad waar ik ook woon! Liefs

 12. Snap je precies! Ik heb zelf een moleskine, die zijn vrij prijzig, maar wel echt SUPER fijn! Dit is er ook zo eentje die alle pluspunten mee heeft en dan voor die prijs, helemaal top!

  1. Haha, oke dit is echt heel dom. Ik kom er dus nu pas (door jouw comment) achter dat in mijn Moleskine ook een maandoverzicht staat. Kom ik nu pas achter, ik heb dat ding al vier maanden! :’)

 13. Wauw, wat een handige agenda zeg. Ik heb zelf toevallig dit jaar een agenda van Erin Condren gekocht waar ik heel erg blij mee ben, maar die kost wel het 10-voudige haha. Ik ben in ieder geval fan van de agenda die je hebt gevonden .

Read previous post:
Mijn dag in foto’s: Maandag 4 januari 2016

Gister heb ik weer een dagje foto's gemaakt! De eerste maandag van 2016 heb ik best nuttig besteed: Ik heb...

Close