Happiness

10 Struggles in het leven van twintigers

Wij twintigers hebben het soms best moeilijk… Lekker klagen hoort ook bij het leven, toch?

 1. Dat je allemaal belangrijke keuzes moet maken: Wat ga je doen na je studie? Vind ik deze baan wel leuk? Wat wil ik in het leven? Hoe ziet mijn toekomst eruit?
 2. Dat je minstens twee (of drie) dagen moet bij komen van een avond stappen. We worden oud?!
 3. Dat je jezelf constant vergelijkt met andere leeftijdsgenoten die al ‘wel heel veel hebben bereikt’
 4. En bang bent dat je niet je dromen kan waarmaken, dat je faalt of niet voldoet aan andermans (inclusief je eigen) verwachtingen
 5. Dat je geacht wordt op de honderden groepschats en whatsapp gesprekken te reageren, omdat iedereen van onze generatie het gewend is om constant met je telefoon te zitten. Nee! Ik bepaal zelf wel wanneer ik reageer!
 6. Dat het lijkt alsof je veel geld op de bank hebt, maar dat je je dan bedenkt dat de huur er nog vanaf moet (doei 450 euro)
 7. Dat je ‘een leuk leven’ moet hebben volgens de standaard van anderen (“Blijf je thuis met Oud & Nieuw? Wat sáái!”) en ondertussen ook een studie moet volgen, een uitgebreid sociaal leven en een bijbaan moet hebben en het liefst nog extra ervaring op moet doen voor ‘een goed CV’. Vind je het gek dat onze generaties al met burnouts te maken heeft?
 8. Dat je je eigen belastingen moet doen. En voor de ondernemers onder ons, inkomsten- en omzetbelasting, HORROR.
 9. Van vakantie terugkomen en ZELF je was moeten doen (oké, dat moet al heel lang, maar toch vallen dit soort verantwoordelijkheden niet mee)
 10. Dat je drie dagen achter elkaar niet zelf hebt gekookt (maar er gewoon écht te moe voor bent) en je je eigenlijk schuldig voelt, toch weer voor Thuisbezorgd gaat. Oeps.

Er zijn een aantal kleine nadelen aan volwassen worden, maar natuurlijk er zijn nog veel meer voordelen. We zijn lekker zelfstandig, krijgen meer zelfvertrouwen, vinden het steeds ietsjes minder belangrijk wat andere mensen van ons vinden (op een goede manier) en hebben het eigenlijk allemaal best goed voor elkaar!

Liefs,
Laura.

Bloglovin

Ik ben Laura, een 23-jarige blogger, freelancer en student! Ik ben afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en op dit moment ben ik mijn master Marketing Management aan de Rijksuniversiteit Groningen aan het afronden. Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem! Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Comments (13)

 1. Het wordt er niet beter op als je de 30 passeert. Behalve dan misschien dat ik ondertussen wel vooral al veel geleerd heb over mezelf en over dingen loslaten.

 2. Zoo herkenbaar 🙂 vooral stappen en dan 2/3 dagen moeten bijkomen. Vroeger was je zo weer op de been. Nu voel ik me haast een oma 😉

 3. Haha leuke post!
  Helemaal mee eens; vergeet vooral de berg afwas niet waar ik nooit zin in heb🙈 ghehe gelukkig niemand die mij daarop kan aanspreken… Dat dan weer wel. Moet wel even bij puntje 5 neerzetten dat ik blij ben dat we nog net zijn opgegroeid voor de tijd van smartphones en waar YouTube en social media nog niet bestond en ik in bomen klom 🙂

 4. Zo eens met je stukjes 3 en 7! Merk dat ik mezelf ook constant blijf vergelijken met meiden die veel naast hun studie doen/hebben gedaan en dat ik bang ben straks geen goede baan te vinden omdat ik met hen de strijd voor al die banen aan moet gaan… En dan heb ik zelf al best wat dingen gedaan naast mijn studie…. Toch fijn om te merken dat ik niet de enige ben die dit heeft

Read previous post:
PHOTO DIARY: Shoppen, administratie, terrassen en bloggen

Jemig, is de laatste week van mijn vakantie nu al voorbij? Deze week was ik best wel druk! Ik ging...

Close