7 Dingen die gelukkige mensen anders doen

Het leven is niet altijd makkelijk, daar zijn we het allemaal over eens. Maar waarom zijn sommige mensen heel gelukkig, ook al is hun leven niet perfect en maken ze moeilijke dingen mee? Ze zijn niet ‘toevallig’ gelukkig, het komt ze niet zomaar aanwaaien. Je kunt niet gaan zitten wachten tot je tevreden bent met je leven. Maar wat kun je wel doen? Misschien dat deze 10 dingen je inspireren:

1. Ze focussen zich op zichzelf en hún geluk

Als je een tevreden leven wilt leiden dan moet je je focussen op wat JOU gelukkig maakt, wat JIJ wilt in het leven en wat JIJ belangrijk vindt. Als je constant probeert te voldoen aan de verwachtingen van anderen dan maak je jezelf ongelukkig.

“Other people’s opinions are just other people’s opinions” – unknown

2. Ze vergelijken zichzelf niet met anderen

Een lastige, ik weet het. Jezelf vergelijken met leeftijdsgenoten of met andere mensen in het algemeen maakt je ongelukkig. Period. Vergelijk jezelf niet, volg je eigen weg. Waarom zou je ook, je kan jezelf toch niet transformeren in iemand anders. En daarbij, wat voor iemand anders werkt hoeft voor jou helemaal niet te werken, en andersom!

3. Ze beschouwen gelukkig zijn niet als doel

Het is heel makkelijk om te denken dat je écht gelukkig wordt als je ‘doel X’ of ‘doel Y’ hebt bereikt. Maar als je daar eenmaal bent, duurt de tevredenheid van het bereiken van je doel maar even alvorens je een nieuw doel stelt voor jezelf. Zo werkt het menselijk brein nou eenmaal. Maak je geluk niet afhankelijk van het ‘eindproduct’ of het bereiken van doelen, geniet ook tijdens het proces.

4. Ze zijn niet te streng voor zichzelf

Wees niet zo hard voor jezelf. Accepteer de dingen die je niet kunt veranderen, werk aan de dingen die je wel wilt en kunt veranderen. Blijf niet hangen in fouten die je maakt, of in dingen die niet gingen zoals je wilde. Dit heeft niks te maken met falen, want falen bestaat niet. Je leert er van, dus zie het als een stap in je persoonlijke ontwikkeling. Ook hoef je niet altijd gelukkig / blij / perfect te zijn, dus pak jezelf niet hard aan als het een keer niet goed met je gaat.

5. Ze waarderen de kleine dingen

Gelukkig zijn zit hem in genieten van dingen waar JIJ blij van wordt. In het waarderen van de kleine dingen. Voeg die dingen dus toe aan je dagelijkse routine. Het gevoel dat je op vakantie hebt, dat je kan doen waar je zin in hebt, kun je vasthouden in het dagelijks leven door de dingen die je toen deed te implementeren in het dagelijks leven.

6. Ze zorgen goed voor zichzelf

Het is belangrijk voor je geluk én je gezondheid om goed voor jezelf te zorgen. Eet gezond, beweeg genoeg,  zorg voor voldoende slaap, neem voldoende offline tijd en tijd voor jezelf. Goed voor jezelf zorgen houdt ook in dat je je eigen grenzen aangeeft en voor jezelf kiest op de momenten dat je het nodig hebt.

7. Ze focussen op mensen die hen energie en inspiratie geven

Mensen om je heen hebben die je vrolijk maken, inspireren en energie geven zijn een belangrijk deel van je eigen geluk. Als je zelf probeert in een positieve vibe te komen maar je hebt alleen maar negatieve mensen om je heen die niet op hetzelfde level zitten als jij, is het verstandiger om voor jezelf te kiezen en (wat meer) afstand te nemen.

En wat ook kan helpen: Neem het leven niet al te serieus!

Liefs,
Laura.

Author: Laura

Ik ben Laura, een 24-jarige blogger en freelancer. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.