Persoonlijk

MSc Marketing Management in the pocket, ik ben afgestudeerd!

De afgelopen maanden waren echt zenuwslopend. De final deadline van mijn master thesis kwam in zicht en ik had mijn allerlaatste herkansing. Als ik die niet zou halen dan zou ik in september nog een nieuw vak moeten volgen, in Groningen. Niet echt ideaal dus, vanuit Haarlem. 

Maar…. anderhalve week geleden kregen we EINDELIJK het verlossende woord: Ik had mijn herkansing gehaald! Geen tentamens meer! ZO OPGELUCHT! Ook had ik die week ervoor mijn master thesis ingeleverd en kregen we te horen dat we die mochten verdedigen (wat alleen mag als je hem al hebt gehaald). Afgelopen maandag was het zover, de verdediging. De állerlaatste stap voor het afstuderen.

We moesten vorige week maandag ons onderzoek en onze resultaten presenteren in een groep van drie andere studenten, onze begeleider en een professor (de tweede begeleider). Daarna kregen we inhoudelijke vragen over onze thesis. Ik had mijn presentatie heel goed voorbereid en meerdere keren met Tim geoefend, en ondanks mijn zenuwen ging het wel redelijk goed. Het beantwoorden van de vragen viel me gelukkig ook mee.

Na alle presentaties moesten we twintig minuten wachten, omdat ze gingen overleggen over de cijfers. Daarna werden we één voor één binnen geroepen. Ik mocht als eerste, en mijn begeleider gaf me toen feedback en vroeg me welk cijfer ik zelf verwachtte. Ik wist het echt niet. Ik hoopte op een 7, maar was ‘bang’ dat ik een 6 zou hebben en durfde dat daarom niet uit te spreken. Uiteindelijk zei hij met een grote grijns: Je hebt een 8, goed gedaan.

EEN 8! VOOR MIJN MASTER THESIS! 

Echt, toen ik dat hoorde was ik ZO blij. Tot op het laatste moment van mijn master was ik onzeker over mijn eigen kunnen, of ik het allemaal wel zou redden en of ik niet gewoon ‘toevallig’ of ‘per ongeluk’ door de pre-master en master ben gefietst. Vooral op het einde had ik last van die onzekerheid, omdat ik toen natuurlijk de druk voelde van het afstuderen en omdat de thesis echt individueel geschreven wordt.

Ik was met een 6 ook hartstikke blij geweest, want ook dan heb je het maar mooi even gehaald allemaal. Maar nu heb ik zelfs een 8 voor mijn master thesis, sta ik gemiddeld een 7 voor mijn master Marketing Management en ben ik gewoon afgestudeerd. Dat trotse gevoel, wat ik eigenlijk de afgelopen twee jaar nog niet heb gehad, begint steeds meer te komen. Evenals wat meer vertrouwen in mezelf. Werd misschien tijd, haha!

Het was zeker niet altijd makkelijk en ik heb er keihard voor gewerkt, maar I DID IT! Na de zomer heb ik mijn MSc buluitreiking en mag ik mezelf officieel Master of Science in Marketing noemen. HOE COOL IS DAT?

Tijd voor een feestje, als je het mij vraagt.

Liefs,
Laura.

Ik ben Laura, een 23-jarige blogger, freelancer en student! Ik ben afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en op dit moment ben ik mijn master Marketing Management aan de Rijksuniversiteit Groningen aan het afronden. Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem! Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Comments (13)

  1. Wauw, wat een mooi cijfer zeg! Gefeliciteerd, geniet ervan! 🙂

    Ik weet nog dat ik online zag dat ik was geslaagd voor mijn master, werd he-le-maal gek hahaha 😉

    xx

  2. Jaaaa echt zo goed! Gefeliciteerd! Ik had ook niet anders verwacht dan dat je ‘m gewoon zou halen! (: Je leek er inderdaad altijd heel hard mee bezig te zijn, dus je verdient dit helemaal! Geniet van de rust die je nu (even?) zult hebben! Liefs!

  3. Wat super goed, gefeliciteerd!!! Zeker iets om heel trots op te zijn! Ik zelf moet mijn master scriptie deze zomer nog afmaken, en dan hopelijk in september klaar. Weet jij al wat je wil gaan doen na de zomer? Ik vind het allemaal maar moeilijk…

    1. Dankjewel! Nee, ik laat het nog even open haha. Ik hoop op vakantie echt even tot rust te komen en er met een frisse blik naar te kunnen kijken 🙂

Read previous post:
Musthave design badkamer accessoires (+ foto’s van onze badkamer)

We wonen inmiddels al drie maanden in ons appartement in Haarlem en ik heb jullie nog steeds niet alles laten...

Close