Persoonlijk

Een terugblik op mijn 2016

Wauw, het jaar 2016 is alweer bijna voorbij! Ik moet zeggen dat dit een heftig jaar was in zowel positieve als negatieve zin. Maar wat heb ik veel leuke dingen gedaan en wat is er veel gebeurd! Het leek me leuk om een overzicht te maken van het jaar, waarin ik de belangrijkste punten uitlicht:

Ik heb MIJN Kamer echt tot een thuis gemaakt

Aankomende februari woon ik hier twee jaar, en afgelopen jaar heb ik mijn kamer echt tot mijn thuis gemaakt. Ik kocht een nieuwe bank op Marktplaats (50 euro!), vond een heel mooi kleed en na honderd keer schuiven was ik eindelijk tevreden met de indeling van mijn kamer. Wat een fijne plek, natuurlijk ook omdat Tim hier veel samen met mij is.

Tim ging twee maanden op reis

In april ging Tim twee maanden op reis met een vriend, naar Australië en Bali. Dit was zijn enige ‘kans’ om nog te reizen voordat hij begon met werken, dus ondanks dat we het beiden heel moeilijk vonden om elkaar te missen was het natuurlijk super leuk voor hem. En door het missen beseften we alleen nog maar meer hoeveel we om elkaar geven. Hij heeft een super tijd gehad en hele mooie dingen gezien. Toen hij terugkwam stonden zijn moeder, broertje en ik hem als verrassing op te wachten:

🙈 verrassing!

Een video die is geplaatst door Laura Mensink (@styleremainsnl) op

Zo’n mooi moment was dat, ik krijg nog steeds kippenvel van dit filmpje.

Ik heb mijn Pre-master gehaald

Een mijlpaal van 2016 was dat ik mijn pre-master in één keer heb gehaald! Daar ben ik best wel trots op, want het was best een zwaar jaar (hier lees je een terugblik). Het ging dan ook zeker niet allemaal gemakkelijk, maar ik heb het wel maar mooi even gedaan! Hieronder zie je een foto van mij en mijn studie vrienden toen we gingen vieren dat we het (allemaal!) hadden gehaald.

Ik ging met Tim naar Lissabon

In juli gingen Tim en ik lekker een week met z’n tweeën naar Lissabon. Dat was zó fijn en ik vind Lissabon echt een prachtige stad. Zelfs mooier dan Parijs, haha. We hebben zo’n beetje alles gezien wat we maar konden zien, hebben heel erg genoten van het lekkere weer, uit eten gaan en lekker samen zijn.

lissabon2016

We gingen twee weken naar Spanje

Twee weken nadat we terugkwamen van Lissabon gingen we -heel luxe- weer met het vliegtuig, naar Spanje dit keer! We verbleven twee weken bij Tim’s ouders en broertje in een heel mooi huis in Girona. Dat was ook al zo heerlijk, ik heb tien boeken uitgelezen en het was heel erg gezellig. Ook zijn we nog naar Girona en Barcelona geweest.

spanje2016

Ik ben met mijn Master begonnen

Na de zomer begon het echte leven weer: Mijn master Marketing! Ik heb na lang twijfelen toch voor de Marketing Management richting gekozen (hier lees je waarom) en daar ben ik nog elke dag blij mee. Het eerste blok was meteen een goeie binnenkomer, want wat was dát druk. Vooral de groepsopdrachten waren killing. Het tweede blok, waar ik nu in zit, is gelukkig beter te doen.

 

Mijn zus is getrouwd

In de zomer is mijn zus getrouwd, waar we met z’n allen natuurlijk bij waren! Het was een hele mooie dag en ik ben heel erg blij met de foto’s van mij en Tim die toen zijn gemaakt.

Tim is naar Amsterdam verhuisd

In september is Tim begonnen met werken in Amsterdam, dus moest hij ook verhuizen. Dit was voor ons beiden heel erg wennen, omdat we het hele jaar natuurlijk in één huis hebben gewoond (Tim was mijn huisgenoot, zo hebben we elkaar leren kennen) en elkaar heel veel zagen. Het was en is ook best lastig, die hele verandering en elkaar veel minder zien. Het leuke nieuws is wel dat ik rond april of mei ook naar Amsterdam ga verhuizen, zodat we (eindelijk) samen een appartement kunnen zoeken! We willen heel graag samenwonen en in april is dat mogelijk met mijn master, omdat ik dan alleen nog mijn master thesis schrijf. Dus…. Als je nog een beschikbaar appartement met minstens één slaapkamer tegenkomt in Amsterdam, wij houden ons aanbevolen! 🙂

amsterdam

Ik vierde Mijn 23e verjaardag

Dit jaar werd ik ook drieëntwintig! Oud alweer zeg, haha. Wat ik wel leuk vind om te merken is dat ik met de jaren meer zelfvertrouwen krijg op het gebied van wat anderen van me denken en over mijn eigen keuzes. Ik kreeg drieëntwintig rode rozen van Tim, zo lief.

Vijf jaar geleden verloor ik mijn beste vriendin

In november was het vijf jaar geleden dat ik mijn beste vriendin, Phebe, verloor. In dit artikel vertelde ik mijn verhaal, en wauw wat zijn daar veel lieve en ontroerende reacties op gekomen. Ook van Phebe’s familie, die steun haalden uit mijn verhaal. Ik vond het spannend om te delen en ik had nooit verwacht dat er zoveel lieve reacties op zouden komen.

We gingen drie dagen naar Terschelling

In december zijn we (als verjaardagscadeau gekregen van Tim) drie dagen naar Terschelling geweest samen. Deze tijd van het jaar is het natuurlijk super rustig en door de bootreis en het strand heb je echt het gevoel even weg te zijn! Hadden we ook wel nodig, even een paar dagen qualitytime. Hele fijne dagen!

terschelling-collage

Dat waren denk ik wel de grootste momenten uit 2016! Ik wil graag even afsluiten met een foto die gemaakt is met Kerst. Die vat het jaar wel mooi samen, toch? Haha.

Op naar 2017! Een jaar waarin ik mijn master Marketing haal, waarin ik ga samenwonen en waarin ik -dit keer echt- de afgestudeerd zijn fase in ga! Ik heb er zin in.

Hoe kijken jullie terug op 2016?

Liefs,
Laura.

Ik ben Laura, een 23-jarige blogger, freelancer en student! Ik ben afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en op dit moment ben ik mijn master Marketing Management aan de Rijksuniversiteit Groningen aan het afronden. Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem! Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Comments (17)

  1. Wat een mooi overzicht Laura! Ik vind Tim en jou zo mooi samen. Geniet van elkaar! Heel veel succes in 2017 met afstuderen en een huisje vinden. Als ik iets zie laat ik het je weten. Willen jullie in de binnenstad of is het opkomende Amsterdam Noord ook goed?

  2. Wat een mooi overzicht! Dat filmpje op het vliegveld is ook echt zo mooi, ik pauzeerde het op een gegeven moment en dan zie je ook echt die big smile op Tims gezicht, zo mooi! <3

  3. 2016 was voor mij geen makkelijk jaar, ik had het moeilijk met alleen zijn (al was ik wel trots dat ik uit een slecht relatie stapte) en ook de mensen rond mij werden door heel wat tegenslag getroffen. Ik kijk dus uit naar 2017 en wat meer geluk. En ook al zag jouw 2016 er heel leuk uit, ik wens je nog meer geluk in het komende jaar.

  4. Ik denk dat jij mag spreken van een heel mooi jaar, ook al zaten er momenten/tijden in die verdrietig waren. Ook die horen er bij en laten ons zien dat het leven ongelooflijk zwaar en oneerlijk kan zijn maar dat jij daar een weg in gaat vinden/hebt gevonden.
    Ik hoop dat jij en Tim een leuk huisje in Amsterdam kunnen vinden!

  5. Aah, dat filmpje waarin je Tim onthaalt heb ik wel 3 keer gezien, wat een heerlijk stel zijn jullie zeg, prachtig! Ik denk dat jouw 2016 hele mooie hoogtepunten heeft gekend, en ik hoop van harte dat er nog dubbel zo veel zullen komen in 2017. Heel veel succes met een huisje zoeken, fijne jaarwisseling met Tim en je familie en tot volgend jaar!

Read previous post:
20 Belangrijke levenslessen voor twintigers

Ze zeggen dat wijsheid met de jaren komt, toch? We zijn geen tieners meer en er zijn een aantal dingen die...

Close