Persoonlijk

Tim en ik gaan samenwonen in Haarlem!

Tim en ik hebben een appartement gevonden in Haarlem en gaan dus SAMENWONEN! Jullie hebben het waarschijnlijk al op Instagram gezien (súper bedankt voor de lieve reacties), maar ik wilde er toch nog even wat meer over vertellen.

Ik wilde na mijn master sowieso al ‘terug’ naar Amsterdam verhuizen. Tim woont en werkt daar nu al, en we willen al heel lang samenwonen. Omdat ik vanaf april alleen nog maar mijn thesis hoef te schrijven en dus bijna niet meer in Groningen hoef te zijn, kan ik per 1 april verhuizen!

We waren eerst op zoek naar een appartement in Amsterdam, maar dat ging (zoals algemeen bekend) niet al te makkelijk. Het was of héél duur, of op een stomme plek, of gewoon niet beschikbaar omdat er dan al 100 mensen voor ons waren. We kregen toen de tip dat Haarlem ook een super leuke stad is, en dat Tim vanuit daar in een half uur op kantoor kan zijn.

Daarom zijn we in Haarlem gaan rondkijken. We wonen allebei liever op een gezellige plek waar we ons echt thuis gaan voelen dan ergens in Amsterdam in een buurt waar we eigenlijk niks mee hebben. Het is namelijk bijna onmogelijk om zo snel een appartement te vinden in een buurt die wij leuk vinden, zoals Oost, West of Zuid. Haarlem is natuurlijk veel kleiner (schijnt een beetje hetzelfde gevoel te geven als Groningen, wat ons allebei aanspreekt), en is heel erg mooi en gezellig, dus dat leek ons toen een mooie oplossing.

Toen ik ging zoeken kwam dit appartement voorbij en nadat ik had gereageerd werden we meteen uitgenodigd voor de bezichtiging, die was de dag erna. Er waren vijf andere stellen, en na de bezichtiging hebben we meteen in een café de mail gestuurd dat we (heel erg) geïnteresseerd waren. Na een paar weken kregen we te horen dat wij uitgekozen waren! Wat een spannende weken waren dat, haha.

Inmiddels is het contract getekend en krijgen we eind februari de sleutel. Het appartement ligt op loopafstand van het gezellige horeca gedeelte van de binnenstad, vlak over de gracht. Het is pas gerenoveerd, dus heel nieuw en mooi. We hebben een aparte slaapkamer, een nieuwe keuken en badkamer en een hele mooie lichte houten vloer. Het is niet heel groot (50m2) maar wel heel gezellig en handig ingedeeld en de locatie is echt perfect. Én we zijn binnen een half uur op het strand!

We kunnen echt niet wachten tot we de sleutel krijgen en kunnen beginnen met inrichten. Tim gaat er al per 1 maart wonen, ik officieel per 1 april. Ons eerste huisje samen! Wel heel droog dat ik letterlijk nog maar één keer in Haarlem geweest ben, en er straks ga wonen, haha! Maar toen we er samen waren die avond voelde ik me er al zo’n beetje thuis en ik vind het heerlijk om eindelijk samen te gaan wonen met Tim. En heel leuk om samen alle nieuwe leuke restaurants en leuke plekken te ontdekken!

Ik ga het appartement sowieso aan jullie laten zien als we de sleutels hebben. Verder deel ik af en toe updates en foto’s van het appartement op Instagram!

Liefs,
Laura.

Ik ben Laura, een 23-jarige blogger, freelancer en student! Ik ben afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en op dit moment ben ik mijn master Marketing Management aan de Rijksuniversiteit Groningen aan het afronden. Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem! Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Comments (21)

 1. Wat leuk, gefeliciteerd! Ik ben 4 maanden geleden ook naar Haarlem verhuisd terwijl ik er nog nooit was geweest maar de stad is zoo leuk tot nu toe! Echt heel gezellig en knus en je zit overal vlakbij!

   1. Vooral de Haarlem City Blog volgen! Daar posten ze regelmatig info over nieuwe horeca en evenementen. Ik heb zelf veel leuke adresjes verzameld via Instagram. En ik zal je vooral aanraden om op een vrije dag het oude centrum te ontdekken. Zelf ben ik geen student meer dus daar heb ik geen tips voor maar je kunt bijna in ieder koffietentje met een laptop werken. 🙂

 2. Gefeliciteerd!
  Wat ontzettend leuk.
  Toevallig zijn mijn vriend en ik ook op zoek naar een appartement in Haarlem. Mag ik vragen hoe jij dit appartement hebt gevonden? Wie weet kunnen wij zo ook wat leuks vinden!

 3. Ik had het op Instagram al voorbij zien komen, maar het blijft super leuk nieuws. Ik ben echt heel benieuwd hoe jullie het gaan inrichten, maar met jouw stijl moet dat vast helemaal goed komen (als hij een beetje van hetzelfde houdt natuurlijk 😉 )

  Gefeliciteerd met jullie plekje samen, maak er wat moois van!

 4. Zoo leuk! Ben heel benieuwd naar jullie appartement. Dat gevoel had ik ook toen ik voor het eerst in Haarlem kwam jaren geleden. Doet me ook wat aan Groningen denken. Prachtig stadje. Veel succes met verhuizen

 5. Heel erg leuk dat jullie gaan samenwonen! Stiekem kan ik niet wachten tot mijn vriend en ik gaan samenwonen haha, maar dat laat nog even op zich wachten. Veel succes met verhuizen alvast!

 6. Gefeliciteerd! Mijn tante woont in Haarlem en heeft daar een winkel. Elke zomer verblijven wij er wel een par dagen. Ik ben echt verliefd op die stad!

 7. Wat leuk! Haarlem is echt een fantastiche stad. Ik ben op dit moment ook aan het zoeken naar een appartement daar voor mij & mijn vriend! Als je nog tips hebt, let me know!

 8. Leuk juist dat je er nog maar één keertje bent geweest! Dan kun je straks de stad gaan ontdekken! Het lijkt mij heerlijk om ook dichtbij het strand te wonen, een halfuurtje is goed te doen! Succes met de voorbereidingen de komende maanden, niets leukers dan een nieuw huisje inrichten! 🙂

 9. Wauw, wat gaaf! Van harte gefeliciteerd, natuurlijk ook met jullie nieuwe huis dan! Maak er vooral wat leuks van in deze nieuwe stap, ik kan echt niet wachten op alle updates en de weg naar het perfecte huis!

Read previous post:
PHOTO DIARY: Tentamens, appartement gevonden, weekendje weg

Afgelopen dinsdag had ik mijn laatste tentamen en was ik dus woensdag tot en met zondag even vrij! Daar was ik...

Close