10 Redenen om vroeg op te staan

In de winter heb ik er wat meer moeite mee, maar zodra het buiten vroeg licht is ben ik klaarwakker. Tegenwoordig word ik uit mezelf tussen 7 en 8 wakker, heerlijk! Er zijn ook zoveel goede redenen om vroeg op te staan. Ik heb er tien op een rijtje gezet:

1. Je kunt rustig aan je dag beginnen, waardoor je de rest van de dag minder gestrest bent (echt waar!)

2. Je hebt tijd om iets voor jezelf te doen (sporten, lezen, opruimen)

3. Je hebt tijd om lekker te ontbijten (belangrijkste maaltijd van de dag), wat bijdraagt aan een gezonder leven

4. Je kunt even de tijd nemen om een overzicht te maken voor die dag / week, wat zorgt voor een rustig hoofd

5. Je hebt het gevoel dat je de dag productief begint omdat je iets doet terwijl iedereen (voor je gevoel, er zijn zóveel mensen die heel vroeg opstaan) nog slaapt

6. In de ochtend schijnen je hersenen beter te presteren (tenzij je misschien 100% avondmens bent)

7. Alles wat je ‘s ochtends doet, hoef je ‘s middags en ‘s avonds niet meer te doen (tijd voor series!)

8. Je komt niet meer te laat op afspraken, en je komt ook niet gestrest aan

9. ‘s Ochtends vroeg is het heel vaak mooier weer dan ‘s middags (lekker hardlopen)

10. Je hebt gewoon veel meer tijd!

Liefs,
Laura.

Author: Laura

Ik ben Laura, 25 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  • Het laatste jaar zet ik ook altijd standaard de wekker om half 8. Zo fijn om dan te denken dat je nog een hele dag voor je hebt.

  • Echt vroeg opstaan doe ik niet, maar ik vind het inderdaad altijd wel heel fijn als ik bijtijds eruit ben en aan de slag kan: dan lijkt de dag zo heerlijk lang en grenzeloos!

  • Ik houd ook van vroeg opstaan, maar niet zo vroeg als dat ik nu moet hoor. Jouw vroege opstaan is voor mij uitslapen! Mijn wekker gaat elke dag namelijk om 4.30u, om 7 uur ben ik al op mijn werk…

  • “Alles wat je ‘s ochtends doet, hoef je ‘s middags en ‘s avonds niet meer te doen (tijd voor series!)” Helemaal mee eens, haha. Doordeweeks probeer ik iedere dag m’n wekker tussen half 8 en 8 uur te zetten, ook als ik pas ‘s middags naar de uni hoef. Dan geniet ik er in het weekend ook extra van om uit te slapen!

  • Nummer 7, yes!! Haha! Allemaal goede redenen! Ik vind het nu het lekker licht is ‘s ochtends ook een stuk makkelijker om vroeg op te staan. Ben ik heel blij mee, want het is zo fijn!

  • Helemaal mee eens. Toch vind ik het soms wel lastig eerder op te staan. Helemaal als ik wat later ben gaan slapen maar ik vind het heerlijk om lekker uitgebreid te kunnen ontbijten en wakker te kunnen worden.

  • Jaaa! Vroeg opstaan heeft bij mij zoveel voordelen meegebracht. Ik ben altijd in de ochtend heel productief en kan dus bergen met werk verzetten. En het mooie? Dat blijft eigenlijk de hele dag zo haha. En hardlopen: zeker weten een aanrader in de ochtend <3

  • Hoera voor vroeg opstaan! Ik voel mij altijd zoveel beter als ik vroeg opsta en weet dat er nog een hele dag voor mij ligt. Zelfs op mijn vrije ochtend zoals vandaag sta ik tussen 6.00 en 7.00 naast mijn bed. Heerlijk vind ik dat. 🙂 Geniet van je dag!

  • Ik vind het wel lastig om vroeg op te staan op vrije dagen, omdat ik voor mijn werk altijd heel vroeg eruit moet. Maar ik ben toevallig vandaag vrij en besloot er samen met mijn vriend, die wel moest werken, uit te gaan. Ik heb besloten dat ik zo maar een boek uit ga lezen, fijn om dat ‘s ochtends al te kunnen doen.