Mijn blogdoelen (korte termijn) voor februari

De maand januari was voor mij echt weer een hele goede maand, blogwise. Begin dit jaar heb ik al mijn goede (lange termijn) voornemens op bloggebied voor jullie op een rijtje gezet, maar ik heb de afgelopen weken ook nog een aantal korte termijn doelen voor mezelf gesteld. De maand februari is aangebroken en ik wil deze flow graag vasthouden!

Style-Remains

 

Fotografie verbeteren

Allereerst wil ik graag weer meer bezig zijn met fotografie. Ik heb een super geode camera, en een lens waarmee ik hele mooie scherpte-diepte foto’s kan maken. Ik was alleen het plezier een beetje kwijt, dus die wil ik graag weer terugvinden. Ik heb al een hele hoop foto’s gemaakt laatst en ik vond ze goed gelukt!

Veel blijven reageren op jullie comments

De comments vind ik nog steeds een van de leukste dingen aan de artikelen. Als er weinig reacties op een artikel komen dan ben ik soms bang dat jullie het geen leuk artikel vinden, stom he haha! Anyway, ik vind die interactie super leuk en daarom wil ik elke dag of om de paar dagen tijd vrijmaken om te reageren op jullie reacties.

Stockphotos gebruiken als het niet lukt om zelf foto’s te maken

Ik heb laatst de CC stockphotos ontdekt. Dat zijn gratis foto’s, waar geen copyright op zit, die je dus kunt gebruiken voor je blog. Soms heb ik geen tijd of geen inspiratie om zelf foto’s te maken, maar dan wil ik wel graag mooi beeldmateriaal voor een artikel. Wel zie ik, sinds ik die sites heb ontdekt, dat heel veel mensen stockphotos gebruiken. Daarom wil ik zoveel mogelijk mijn eigen foto’s maken, tenzij het dus even niet lukt.

Ongeveer vijf artikelen per week, maar NO pressure!

Dit is wat ik nu een beetje probeer aan te houden. Ongeveer vijf artikelen per week, het liefst maandag tot en met vrijdag en dan zondag de Mobile Diary. Het lukt aardig, als ik maar in die flow zit. Maar wat ik ook heel erg merk, is dat ik mezelf gewoon geen druk op moet leggen. Heb ik voor morgen nog geen artikel af maar heb ik geen zin of behoefte om te schrijven? Dan doe ik het niet. Mijn artikelen worden sowieso veel beter als ik ze schrijf vanuit een passie-bui dan dat ik ze schrijf vanuit een moe-bui.

Een pagina toevoegen met Freelance werk

Ik heb op freelance basis al gewerkt voor Follow Fashion, werk nog steeds voor Jelle van soChicken en doe hiernaast ook andere samenwerkingen. Ik wil dit gaan uitbreiden! Ik heb een HBO-diploma op zak, heel veel jaren blogervaring dus ik wil mezelf graag wat meer beschikbaar stellen voor freelanceklussen. Of het nou gaat om tekstschrijven, (strategisch) blog- of websiteadvies geven of social media beheer, het lijkt me leuk om nieuwe samenwerkingen te starten.

Administratie bijhouden

Ik heb gelukkig nog niet een hele ingewikkelde administratie, maar het is wel belangrijk om dit goed bij te houden elke week. Misschien een vast moment inplannen? Of gewoon meteen doen als ik een factuur heb geschreven.

Echte ‘schrijfuren’ nemen

Ik merk dat ik, als ik me gewoon een paar uur focus op alleen maar schrijven, ik heel productief kan zijn en veel op papier (oke, niet op papier maar je snapt me) kan krijgen. Misschien af en toe een paar uur in een koffietentje gaan zitten, of na college een rustige plek opzoeken op de uni? In ieder geval tijd die ik echt alleen maar besteed aan het typen. Zoals nu, ik zit in de trein, de wifi is k*t, dus ik kan alleen maar schrijven in Word. Ik heb al twee artikelen af!

Moet te doen zijn, toch?

Liefs,
Laura.

Bloglovin

Author: Laura

Ik ben Laura, 25 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.