Hoe kom jij aan je inspiratie voor de artikelen die je schrijft?

Laatst kreeg ik de vraag hoe ik aan mijn inspiratie kom voor het schrijven van mijn artikelen. Goede vraag, dus daar heb ik een artikel aan gewijd! Ik ben daar zelf ook altijd benieuwd naar bij andere bloggers, dus ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen.

Hoekomikaaninspiratievoormijnblogposts

Mijn eigen leven – ik ben niet bepaald een gesloten persoon

De meeste ideeën voor artikelen haal ik uit mijn eigen leven. Mijn ervaringen, mijn kijk op bepaalde zaken, de dingen waar ik mee zit of die ik meemaak. Dingen die mij nauw aan het hart liggen. Degenen die mij al langere tijd volgen weten inmiddels wel dat ik best wel een open boek ben. Nee, jullie weten niet alles over mijn familie en mijn relaties, maar ik deel wel heel veel persoonlijke dingen. Ook als het minder gaat.

Jullie comments en vragen

Ik lees iedere comment en sla elke vraag die me gesteld wordt op mijn blog of social media op. Uit jullie reacties op mijn artikelen kan ik vaak ook halen wat jullie bezighoudt (als jullie bijvoorbeeld laten weten dat het herkenbaar is wat ik schrijf, en jullie zijn ook vaak open over wat jullie belangrijk of eng vinden).

Inspirerende artikelen van andere bloggers en inspirerende boeken

Ik volg heel veel (vooral Engelse) blogs en ik lees heel veel artikelen over onderwerpen die ik zelf interessant vind, voornamelijk over bloggen, ondernemen, geluk, mindset, stress, etc. Als ik een artikel interessant vind dan sla ik deze altijd op, zodat ik hem later nog eens kan teruglezen. Ook lees ik boeken die me inspireren, zoals Eat Pray Love, De kracht van stille mensen, Big Magic, etc. In de zijbalk staan een aantal van mijn favoriete boeken!

De enquete die ik heb afgenomen

Vorig jaar heb ik een enquete gehouden onder mijn lezers, met allemaal persoonlijke vragen over jullie toekomstdromen, angsten, doelen, etc. Hieruit zijn ontzettend mooie (en eerlijke) antwoorden naar voren gekomen, waaruit ik veel inspiratie kan putten. Ook ging een van de vragen over wat jullie zoeken in een blog en wat jullie graag willen lezen. Handig, want jullie mening is natuurlijk het belangrijkst!

Statistieken – meest gelezen artikelen

Ook een hele belangrijke: Ik kijk regelmatig naar mijn statistieken. Welke artikelen zijn het meest populair (Mobile Diary en persoonlijke artikelen)? Welke artikelen worden het meest opgeslagen op Bloglovin? Op welk artikel komen veel comments? Dit is natuurlijk een perfecte manier om te kijken naar wat jullie graag willen lezen.

Voorlopig heb ik in ieder geval nog genoeg inspiratie!

Liefs,
Laura.

Bloglovin

Author: Laura

Ik ben Laura, 25 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 • Mijn meest gelezen artikelen … Dat ik daar zelf niet op gekomen ben! Ik ga meteen kijken naar mijn statistieken. Bedankt voor de tips.

  Groetjes

 • Interessante punten! Ik vind ook altijd dat ieder mens onwijs veel inspiratie kan halen uit zichzelf als je maar voor open staat!

 • Leuk om te lezen waar jij je inspiratie haalt!
  Aangezien je het zelf al deels aanhaalde : zou je eens een post kunnen doen met je favoriete blogs? En de blogs die jij bezoekt om te lezen over bloggen? Altijd leuk om nieuwe blogs te ontdekken 🙂
  PS : het is maar een ideetje he, je ziet wel of het je aanstaat!

 • Ik vind het superleuk dat je terug bent beginnen bloggen, maar ik moet zeggen dat ik wel je outfitposts mis … Zou je daar eventueel niks mee kunnen doen ? 🙂

 • Bij mij doet het stukje niet op je blog, waar je meest inspirerende boeken staan! Maar diegene die je noemt in je artikel, lijken me erg interessant 🙂

 • Leuk om te lezen waar je inspiratie vandaan komt! Ik deel ook best veel over mijn eigen leven, hoe het op school gaat, mijn mindset, toekomst, maar straks ook weer meer over fashion, sporten en interieur.. Het is echt een blog over mijn leven, dus ik kan alles delen. Zo fijn! Merk aan mezelf dat ik steeds meer behoefte krijg aan blogs die schrijven over een bepaalde mindset, die zichzelf aan het ontwikkelen zijn en aan hun toekomst denken. Dat vind ik echt reuze interessant. Hoe snel ik vroeger naar YouTube of beauty blogs ging, zo snel ga ik nu naar jou blog. Super interessant en fijn om diepgang te lezen. Dat gezegd hebbende wens ik je een fijne dag. Liefs!

 • Heel herkenbaar, bij mij komt de meeste inspiratie ook uit mijn eigen leven of uit dingen die ik lees op andere blog of in een tijdschrift of zo. Vaak komt het gewoon heel spontaan in me op en hoef ik niet te brainstormen voor nieuwe ideeën, dan maak ik gewoon iets mee of denk ik aan iets of lees ik iets, en dan komt vaak meteen automatisch het idee om hierover een artikel te schrijven. Dan noteer ik het meteen en schrijf ik soms al enkele belangrijke dingen neer, en nadien werk ik het dan verder uit. Zo kom ik eigenlijk bijna nooit zonder inspiratie te zitten.