Mijn plannen op het gebied van bloggen en freelancen – 2017

Een nieuw jaar geeft mij altijd nieuwe inspiratie. Niet alleen op persoonlijk vlak, ook op zakelijk vlak. Daarbij komt dat ik dit jaar mijn master afrond, en er dus een nieuwe fase gaat aanbreken. Daarom denk ik ook steeds vaker na over de vervolgstap. Wat wil ik? En wat zijn mijn plannen voor Style Remains? In dit artikel deel ik mijn plannen op het gebied van bloggen en freelancen! 

Heel veel inspirerende en motiverende content creëren

Sinds het afgelopen jaar heb ik echt een niche gekozen waar ik heel blij mee ben. Schrijven over geluk en ambitie, zelfontwikkeling en productiviteit. Ik wil dat Style Remains echt een platform wordt waar je terecht kunt voor leuke en inspirerende artikelen, en ik wil iets meer af van een persoonlijke blog zijn. Natuurlijk schrijf ik alle artikelen nog vanuit eigen ervaring, maar ik wil niet meer de nadruk leggen op Diary’s en persoonlijke artikelen en daarnaast af en toe een artikel over geluk of ambitie. Eerder andersom. Focussen op het creëren van waardevolle content voor jullie en de behind te scenes en de (live) updates van mijn leven wil ik dan meer gaan geven via Instagram en Instagram Stories, wat ik nu eigenlijk ook al wel doe! Wat vinden jullie: Zal ik nog wel wekelijks een Photo Diary delen, of dit gewoon helemaal verschuiven naar Instagram Stories?

Werken aan de brand image en brand awareness van Style Remains (+ professionelere aanpak)

Ik wil me professioneler gaan bezig houden met het ‘merk’ Style Remains. Ik studeer notabene marketing, maar heb helaas door mijn master niet de tijd om ook professioneel bezig te zijn met het vergroten van mijn bereik en het versterken van mijn brand image. Ik wil me nog sterker gaan onderscheiden door bijvoorbeeld de fotografie (de flatlays die ik maak voor mijn blog en Instagram -vaak met bloemen- beginnen echt een beetje m’n signaturelook te worden, vind ik zelf) en de herkenning die jullie vaak halen uit mijn artikelen (zo leuk om te horen altijd). Ik wil gaan experimenteren met Facebook ads voor het bereiken van mijn doelgroep en het genereren van nieuw verkeer naar mijn blog. En hopelijk het bereiken van nieuwe potentiële volgers! Aan de ene kant wil ik heel graag uitbreiden, aan de andere kant vind ik het ook wel een beetje eng om mezelf zo ‘out there’ te gooien.

Een nieuwsbrief opzetten

Het opzetten van een nieuwsbrief wil ik al zo lang, maar ik kom er maar niet aan toe. Ik hoop dat ik, als ik vanaf april alleen nog maar mijn scriptie schrijf, dit eindelijk kan gaan bewerkstelligen! Het lijkt me leuk om een wekelijkse of maandelijkse nieuwsbrief te gaan versturen met kleine extra’s (moet nog even kijken hoe ik dit invulling ga geven) en een mooi overzicht van de artikelen die online zijn gekomen!

Bezig houden met het opzetten van leuke samenwerkingen

Ook hier heb ik door mijn (pre-)master bijna geen tijd voor gehad, maar ik ben het dit jaar weer aan het oppakken: Het opzetten van leuke en waardevolle samenwerkingen, zowel voor mijn lezers, voor het merk of bedrijf als voor mezelf. Ik wil graag mooie, fijne of handige producten, services en leuke plekken delen waar ik zelf heel enthousiast over ben en waar jullie ook blij van worden.

Ik word er zelf altijd heel blij van als ik bij iemands artikel of Instagram post een “dat wil ik ook, daar wil ik ook heen of die moet ik ook hebben”-gevoel krijg. Daarom probeer ik bijvoorbeeld al wat vaker mijn favoriete boeken, agenda’s of notitieboeken te delen. En aankomende weken heb ik bijvoorbeeld een leuke samenwerking op de planning staan met Manfield, waar ik super enthousiast over ben!

Lijntjes uitzetten voor freelance opdrachten

In juni ben ik officieel afgestudeerd, en ik ben al een beetje aan het orienteren over de volgende stap. Eng! Ik werk naast mijn studie natuurlijk nog steeds op freelance basis voor soChicken (als community manager) en Style Remains is mijn bedrijf, maar mijn studie heeft op dit moment nog steeds de hoogste prioriteit. Het lijkt me echter heel erg leuk om na mijn studie echt als freelancer rond te kunnen komen en leuke freelanceklussen te doen naast soChicken en Style Remains. Dit kan zijn op het gebied van online marketing, social media of consultancy, dus bij dezen gooi ik het de kosmos in! 🙂

Nou, dat zijn mijn plannen op blog- en freelance gebied voor 2017. Let’s do this! Ik word er in ieder geval heel erg enthousiast van. Dat ik de komende maanden gewoon nog mijn master moet afronden schuiven we maar gewoon even naar de achtergrond, haha!

Liefs,
Laura.

PS: Volg jij me al op Instagram? 

Author: Laura

Ik ben Laura, 25 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 • Mooie plannen heb je! Lastig hè, als je zo enthousiast bent en veel dingen wil doen, maar er gewoon de tijd niet voor hebt… Ik hoop trouwens wel dat je nog persoonlijk blijft schrijven. De combinatie van persoonlijk en professioneel vind ik juist altijd zo fijn!

 • Wat een mooie plannen, ik weet zeker dat je het gaat rocken! Wat betreft fb ads moet ik even iets delen. Als je het gaat proberen, gooi er dan niet teveel geld tegenaan. Ik heb fb ads ook een keer geprobeerd en hoewel ik alles net op Nederland enzo had ingesteld, kreeg ik bijna alleen maar likes en follows van nepprofielen, dus iets klopt er niet aan en het ruikt een beetje naar ‘likes kopen’… Kijk er dus mee uit! 🙂 <3

  • Dankjewel Yvette! Ik heb gister de eerste FB ad gebruikt in de vorm van het uitlichten van een artikel, mijn doel is nieuw verkeer, niet meer likes 🙂 ! Heb nu bijna 4 euro uitgegeven en bijna 200 kliks naar het artikel, 7 likes en 1 reactie (in Instagram Stories deel ik een screenshot). De kliks lijken in ieder geval niet nep omdat ik in Google Analytics kan zien welke pagina’s er allemaal zijn bekeken. Heb je daar ook ervaring mee?

    • Misschien dat het verschilt of je een pagina uitlicht (je pagina promoot) om extra likes te genereren, of betaalt voor extra bereik voor een artikel of link voor meer verkeer! 🙂 Maar ik zal het in de gaten houden, neppe kliks of volgers is natuurlijk niet wat ik wil haha. Bedankt voor je tip! Liefs

 • Ik heb (bijna) nog nooit een reactie achtergelaten terwijl ik je alweer een aantal jaartjes volg. Ik vind je super goed bezig en zie je blog groeien met mooie content, dat mag gezegd worden 🙂 toitoitoi!

 • Mooie plannen heb je! En weet je, eerlijk gezegd heb ik altijd al het idee dat je blog professioneel is! Altijd van die leerzame en interessante artikelen, een supermooie lay-out.. Maar wel superleuk dat je je studie marketing kunt gebruiken om je blog te laten groeien. Misschien leuk om daar een apart artikel over te schrijven?

  Liefs!

 • Wat een leuke plannen allemaal! Ik krijg er zelf ook helemaal inspiratie en energie van. Heel veel herkenning bij je gedeelte over groeien en jezelf ‘out there’ gooien, wat ik zelf ook altijd nog eng blijf vinden. Straks vinden mensen het helemaal niet leuk wat ik doe? Maar in jouw geval zijn daar sowieso genoeg mensen bij die je blij maakt met je artikelen! Hoef je helemaal niet bang voor te zijn en met jouw plannen en ambities kom je er vast!

  Kleine tip voor de nieuwsbrieven: sinds kort bestaat er ook een platform als Patreon waar je sommige lezers wat extra’s kan geven zoals zo’n nieuwsbrief en waar je zelf ook wat extra’s voor terug krijgt, misschien handig om te bekijken 🙂

  • Haha wat fijn dat je er zelf ook inspiratie van krijgt! 🙂 Ja precies, dat heb ik ook! Lief van je, dankjewel! Ik ga zeker eens kijken naar Patreon, zag het laatst ook al een keer voorbij komen! Liefs

 • Toffe plannen! Ik vind je diary’s persoonlijk wel heel leuk om te lezen, maar ik begrijp waarom je het meer naar Instagram wilt verschuiven. Ik volg je daar ook, dus zal je daar ook vaak voorbij zien komen dan 🙂 Succes met alles!

 • Dat zijn echt enorm leuke plannen die je hebt! Met Facebook Ads experimenteren moet je zeker doen, ik heb het ook een aantal keer gedaan en het werkt echt goed! (als je van te voren een goed doel hebt opgesteld dan). En die flatlays met bloemen vind ik ook echt bij je website passen. Als ik zo’n foto langs zie komen denk ik; ja, dat is Style Remains!

 • Leuk om te lezen! Ik wil mijzelf ook meer verdiepen in freelance activiteiten. Ondanks dat ik een fulltime baan als PR en marketing consultant heb, wil ik ooit, over een aantal jaar als ik genoeg werkervaring heb, voor mijzelf beginnen. Een eventbureau lijkt mij heel gaaf!

 • Super leuke plannen Laura! Ik vind je niche heel tof en goed bij je passen. Volgens mij slaat t goed aan. Ik zelf heb er in ieder geval altijd heel veel aan. Ik ben heel benieuwd naar de toekomst van Style Remains! Xx

 • Wat een leuke plannen allemaal! Ik vind het nieuwe concept van je blog echt heel tof. Mooie artikelen en positief geschreven. Ik hoop dat je hier nog lang mee doorgaat! Liefs Lisa

 • Jij hebt leuke plannen voor 2017 en ik heb er nu al zin in om je artikelen te schrijven.
  Ik zou het leuk vinden als jij je foto’s nog wel via de site laat zien. Ik ben wel online via instagram maar die stories vergeet ik altijd te bekijken (Snapchat lover ben ik).

 • Hoi Laura,
  Even een stille meelezer die ook weer eens reageert 🙂 Leuke plannen! Persoonlijk zou ik het heel fijn vinden als je je Photo Diaries ook nog op je blog plaatst, omdat ik niet actief ben op Instagram en hem anders steeds zou missen (en het altijd een heel leuk artikel vind om te lezen). Maar als het veel tijd kost en je de focus van je blog van het ‘persoonlijke’ af wil halen, begrijp ik je keuze helemaal hoor. 🙂
  Liefs, Rozemarijn

  • Fijn dat je het even laat weten! 🙂 Ik denk dat ik de Photo Diary er maar gewoon in houd dan, is ook wel weer een leuke manier om bijvoorbeeld korte nieuwtjes te delen die niet voorbij komen in een artikel! Wil alleen niet heel erg in herhaling vallen met social media, dus ik ga nog even kijken hoe ik dat het beste kan gaan doen! Liefs