Terugblik op Style Remains in het jaar 2016

Wat was 2016 een bewogen jaar! Aan de ene kant heb ik leuke artikelen geplaatst en waren er periodes dat ik heel actief aan het schrijven en bloggen was, aan de andere kant waren er ook maanden dat ik er geen ruimte voor had om veel online te zijn door mijn pre-master en master. Ik heb de weerstand daartegen geprobeerd los te laten, wat best goed is gelukt! 

Ook ben ik best wel trots dat (ondanks dat ik niet veel tijd heb om Style Remains groter en bekender te maken) ik nog steeds een trouwe groep lieve bezoekers heb die mijn blog bezoeken als ik wel artikelen plaats. En die lieve comments achterlaten.

“STYLE REMAINS IS EEN PLATFORM VOOR JONGE, AMBITIEUZE VROUWEN VAN IN (OF ROND) DE TWINTIG, DIE BIJNA ZIJN AFGESTUDEERD OF NET AAN HET WERK ZIJN. HIER LEES JE ARTIKELEN OVER MIJ EN MIJN LEVEN, OVER GELUK, OVER SUCCES EN AMBITIE, OVER BLOGGEN EN OVER ONDERNEMEN.”

Ik ben nog steeds heel erg blij met de niche die ik heb gekozen en de onderwerpen waar ik over heb geschreven in 2016. Dit ging eigenlijk heel natuurlijk, want ik merkte (en nog steeds) dat mijn passie echt ligt bij het schrijven van artikelen die inspireren en motiveren. Ik word zo blij van comments, tweets of berichtjes die ik ontvang waaruit dit blijkt. Dat is echt waarom ik na al die jaren bloggen niet wil opgeven.

Interessante cijfers op een rijtje

 • Ik heb 102 artikelen geschreven in 2016
 • Jullie hebben meer dan 1700 comments achtergelaten het afgelopen jaar (super bedankt!) 
 • Er zijn het afgelopen jaar 86.535 bezoekers op Style Remains geweest (toch nog best heel veel, als je er zo over nadenkt)
 • Waarvan 39.593 bezoekers mijn blog via hun telefoon hebben bezocht (steeds meer blogs worden gelezen op een telefoon, heb ik het idee)
 • En waarvan 12.351 bezoekers via Social Media op Style Remains kwamen
 • In totaal zijn mijn artikelen 147.000 (precies!) keer gelezen

Populairste (en meest opvallendste) zoekwoorden

 • style remains
 • Laura kamer style remains
 • het wordt me teveel
 • als alles teveel wordt
 • heel ongezond gegeten
 • hoe kun je binnen een uur een ruimte gezellig maken
 • steek geen energie in mensen
 • hoe word je productiever
 • achtergronden voor je laptop
 • ja achter elke zin Groningen

Het is niet normaal hoeveel mensen er op mijn blog komen door te zoeken naar iets in de trant van “het wordt me teveel”. Ik hoop heel erg dat mijn artikelen een steun kunnen zijn! Verder moest ik heel erg lachen om de laatste, want dat was namelijk ook iets waar ik mij over verbaasde toen ik in Groningen kwam wonen! Grappig dat iemand hier op googlede (?) en vervolgens hier terecht kwam.

Mijn 15 populairste artikelen van 2016

 1. De wekelijkse Photo Diary’s
 2. De perfecte agenda voor bloggers en studenten
 3. Mijn tips voor als het je allemaal even teveel wordt
 4. Vijf jaar geleden verloor ik mijn beste vriendin
 5. 15 Simpele tips voor meer productiviteit
 6. Mijn 5 tips voor als je oververmoeid bent
 7. Met deze 5 tips word je productiever dan ooit
 8. Waarom ik na het HBO voor de universiteit heb gekozen
 9. Zo houd je je huis altijd opgeruimd en gezellig
 10. 10 Struggles in het leven van twintigers
 11. Inspirerende boeken op mijn verlanglijstje
 12. Waarom ik zo van Groningen houd
 13. Met deze tips word je een ochtendmens
 14. Belangrijke levenslessen voor twintigers
 15. 15 Tips voor als je niet lekker in je vel zit 

Dat was Style Remains in 2016! Ook al ben ik misschien niet de meest actieve blogger, ik vind het contact met jullie en het schrijven van de artikelen nog steeds super waardevol. En ik ben heel dankbaar dat jullie mijn blog nog steeds blijven bezoeken.

Bloggen dood? Echt niet! Op naar een mooi 2017.

Liefs,
Laura.

PS: Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van mijn nieuwste artikelen en in contact te komen met mij? Volg me dan op social media! Ook ben ik de laatste tijd actief op Instagram Stories, voor als je het leuk vindt om een kijkje in mijn leven te krijgen.

Author: Laura

Ik ben Laura, 25 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 • Ik vind het juist fijn als je als blogger niet elke dag bezig bent. Ik heb lang niet elke dag de tijd om blogs te bezoeken, en zo heb ik na een weekje niet superveel gemist. En daarbij: de artikelen die je levert, zijn kwalitatief prachtig en goed, en je tips zijn ook altijd handig. Blijf vooral zo doorgaan!

 • Ook al reageer ik bijna nooit, na al die jaren (7/8?) blijf ik een trouwe volger! Ik vind het leuk om te merken dat we echt in eenzelfde ontwikkelingsfase zitten, waardoor ik je artikelen ook altijd heel interessant en inspirerend vind! Keep up the good work!

  En ik zag dat jullie willen verhuizen naar Amsterdam/Haarlem, ik kom zelf uit een dorp naast Haarlem en dit is ook echt een geweldige stad!! Waarschijnlijk ook iets makkelijker om daar iets te vinden 😉 Heel veel succes, hopelijk lukt het snel!

  Liefs Milou

  • Wat leuk om te horen Milou! Dankjewel 🙂 Klopt! Ben er zelf nog nooit geweest, hihi. Heb je nog tips qua buurten of het vinden van een appartement in Haarlem? Liefs

   • Zag dat je er inmiddels bent geweest, hoe vonden jullie het?!:) Pfoe, al m’n vrienden zijn eigenlijk naar Amsterdam gegaan en daarbuiten, dus weet niet zo goed wat de leuke (goedkope) studenten buurten zijn! Ik zou iig Schalkwijk overslaan, dat is niet zo leuk. Denk dat alle wijken dichtbij het centrum verder heel leuk zijn! En tips qua iets vinden.. Weet ik helaas ook niet echt sorry! Facebook en makelaars zou ik zeggen… Succes met de zoektocht, en als ik iets leuks voorbij zie komen van bv vrienden laat ik het je weten!

    • Dankjewel Milou! Was echt super leuk, een heel schattig appartementje en echt een súper locatie. Alle geïnteresseerden (ong. 5 stellen denk ik) moesten gegevens en contracten etc. mailen en dan ging de verhuurder kiezen, dus heel spannend! 🙂 Liefs

 • Aawh, ik ‘schrok’ wel even toen ik zag dat mensen op jouw blog terecht komen via de zoekterm ‘het word me teveel’. Hoop inderdaad dan dat ze iets aan jouw artikelen hebben gehad.

  Fijn overzicht! Ik vind je artikelen altijd heel leuk om te lezen! Hoop dat 2017 net zo’n leuk (blog)jaar voor je gaat worden 🙂

 • Wow, dat zoveel mensen inderdaad ‘het wordt me teveel’ intypen in Google, dat is toch bizar? Maar wel fijn dat ze dan bij een artikel van jou uitkomen zodat je ze kunt helpen!

 • Yay, wat leuk om te zien! Ik heb je blog nog niet zo lang geleden ontdekt, vind ‘m erg tof en volg je sindsdien met veel plezier. Wat grappig ook die zoekwoorden, haha. Liefs!

 • Ahh ik ben zo fier op jou en je blog! Ik volg je al sinds 2008 (yep ik herinner me dat jaar omdat ik toen je outfits nadeed met witte kousen in ballerina’s, hahahah hoe erg als je daar nu aan denkt). Ik had je blog toen via Girlscene.nl gevonden omdat ze toen een artikel over je hadden geschreven. We zijn even oud dus het is leuk om iemand anders te zien die ook met zijn studies bezig is en gemotiveerd is om er te geraken! Doe zo voort Laura! Groetjes uit Belgie xx

 • Wat een mooi blogjaar heb je achter de rug! Ik vind dat je altijd zulke mooie artikelen schrijft, die inderdaad echt inspireren en motiveren. Op naar een 2017 met veel nieuwe en mooie artikelen waarin je hopelijk ook je passie kwijt kunt 🙂