Waarom ik Bloglovin’ niet meer wil gebruiken

Jarenlang heb ik Bloglovin’ gebruikt en ik gebruik het af en toe nog steeds om mijn favoriete blogs te volgen. Maar de laatste tijd heb ik meerdere dingen gelezen over Bloglovin’ waar ik toch over na ging denken…

Foto: Nick Morrison.

Het belangrijkste? Bloglovin’ jat je bezoekers waardoor je pageviews misloopt. Als je op een artikel klikt in Bloglovin’ kun je soms het hele artikel al lezen, zonder door te hoeven klikken naar de blog waar het artikel op staat. Misschien makkelijk voor de lezer, maar Bloglovin’ gaat er zo dus vandoor met de pageviews die de blogger eigenlijk verdient. Daarnaast klopt er vaak helemaal niks van de opmaak van het artikel en is het voor ons (bloggers) lastig om te zien hoevaak ons artikel nou écht gelezen wordt (en dus of het in de smaak valt, etcetera), wat ik zelf nog het vervelendst vind.

Mijn RSS feed staat op ‘excerpt’ en ik heb het Bloglovin’ frame al heel lang geleden uitgezet, dus mijn bezoekers schijnen te worden doorverwezen naar mijn blog in plaats van het artikel te kunnen lezen op Bloglovin’ zelf. Andere mensen zeggen weer dat volgers die dit frame niet zélf uit hebben gezet mijn artikelen nog steeds in Bloglovin’ lezen. Ik weet het niet, maar er klopt in ieder geval helemaal niets van de statistieken.

Als ik bijvoorbeeld in mijn analytics kijk op Bloglovin’, zie ik dat mijn artikelen de afgelopen week meer dan 700 keer zijn gelezen door mijn Bloglovin’ volgers. Maar als ik dan kijk op Google Analytics naar de afgelopen week, zie ik dat er maar 37 verwijzingen vanuit Bloglovin’ naar mijn blog zijn geweest. Dat KLOPT NIET!

Het vervelendste vind ik gewoon dat er iets niet klopt maar dat ik er voor mijn gevoel geen controle over heb, ik zo niet weet hoeveel mensen mijn artikelen écht leuk en interessant vinden én dat de opmaak vaak niet mooi is, waar ik juist mijn best voor doe op mijn blog.

Er is niet voor niets zoveel commotie over Bloglovin’ de laatste tijd, alleen is het allemaal heel vaag en claimt Bloglovin’ niks fout te doen.

Anyway, dit zijn dus de redenen waarom ik Bloglovin’ niet meer wil gebruiken voor mijn blog en ook niet meer voor het volgen mijn mijn favoriete blogs. Ik heb de call-to-action banner al van mijn blog gehaald, maar het verwijderen van je hele account schijnt lastig te zijn en weinig te helpen.

Als je me toch liever blijft volgen via Bloglovin’ snap ik dat natuurlijk, maar je kunt me ook op mijn Facebook, Twitter of Instagram volgen voor mijn nieuwste artikelen, én persoonlijke updates.

En nu we het er toch over hebben… Ik heb ook eindelijk een nieuwsbrief opgezet! Als ik dan bijvoorbeeld iets nieuws wil lanceren (en jullie hiervan op de hoogte wil brengen via leuke sneak previews) of leuke extra’s wil opsturen naar mijn lezers kan ik dit direct via e-mail doen. Ook wil ik binnenkort een winactie gaan opzetten voor de mensen die zich hebben ingeschreven! Meld je daarom nu aan voor mijn nieuwsbrief, mis niks meer en stay connected.

Liefs,
Laura.

EDIT: Op Twitter hoorde ik van Maartje dat er een fijner alternatief is voor Bloglovin’, namelijk Feedly! Ze schreef er ook een handig artikel over. Mocht je dus wel al je blogs op één plek willen volgen is dit misschien een optie. Ik ga er in ieder geval naar kijken!

Author: Laura

Ik ben Laura, 25 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 • Ik gebruik bloglovin al jaren niet meer (ook omdat het aantal blogs dat ik volg gekrompen is en dus zo makkelijk bij te houden is). Ik kom altijd via Instagram terecht op je blog als je weer een nieuw artikel deelt of ik typ de link zelf in omdat ik even wil checken of er niets nieuws op is gekomen, dus mijn statistieken zijn in ieder geval niet vertroebelt 🙂

 • Ik heb ook al lange tijd geleden de banner en alle verwijzingen op mijn blog naar Bloglovin weggehaald. Er komen ook bijna geen nieuwe volgers bij dus het werkt 🙂 Ik lees wel blogs via bloglovin maar kom (bijna) altijd op de daadwerkelijke blog terecht. In ieder geval vind ik het ook zeer onduidelijk en klopt er bij mij ook niks van de statistieken.

 • Op mijn telefoon moet ik doorklikken voordat ik iets kan lezen. Artikelen die ik niet wil lezen, markeer ik als ‘Mark As read’ zodat ze niet terugkomen in mijn feed. Misschiennis dat ook die 700?

 • Ik scroll tegenwoordig in Bloglovin gelijk door naar de knop waarmee ik rechtstreeks naar het blog zelf ga. Ideaal is het niet maar ik vind het wel prettig om de blogs die ik volg in een rijtje onder elkaar te zien. Ik ga snel eens naar dat alternatief kijken, thanks!

 • Ik heb, nu ik je blog lees, nog steeds het Bloglovin Frame. Maar met de opmaak is niets mis hoor! Wat zou er anders moeten zijn nu ik je blog via Bloglovin bezoek? 🙂

  • Is dat ook als je op een telefoon of ipad zit? Want dan blijf je vaak in de Bloglovin’ omgeving en heb je een lelijke witte achtergrond en klopt er niks van haha 🙂 Dat zie ik soms bij andere blogs in ieder geval.

 • Ik gebruik Bloglovin zelf ook niet meer om blogs te volgen, omdat ik gewoon niet meer alles in mijn overzicht kreeg. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik gebruik nu Feedly in de plaats en ben daar wel tevreden over. Ook daar kan je instellen of je wil dat mensen heel je blog of maar een stukje te zien krijgen om door te klikken.
  Ik ben wel zelf nog te volgen via Bloglovin, maar hou eigenlijk niet meer zo in de gaten of mijn statistieken daar kloppen.

 • Ik heb mijn bloglovin nog niet verwijderd, maar ik ben zelf ook op Feedly overgestapt net zoals een paar andere bloggers. Is gewoon veel overzichtelijker ook.
  Jammer dat bloglovin zo vervelend werkt tegenwoordig.

 • Ik volg je via Bloglovin maar ik kom altijd gewoon op je site terecht, zonder bloglovin logo’s of vreemde opmaak… Dus mijn interesse zie je als het goed is wel in je statistieken haha!

 • Ik vond het als lezer ook vervelend dat ik niet werd doorverwezen naar de blog zelf. Bovendien werd ik gek van de app. Je krijgt er zoveel meldingen van. Sinds een maand of twee ben ik overgestapt naar Feedly. Veel overzichtelijker en veel meer doorverwijzingen naar de blog zelf.

 • Ik vind het ook heel shady hoe Bloglovin te werk gaat. Waar ik eerst dagelijks Bloglovin gebruikte, doe ik dat nu eigenlijk nooit meer. Het klopt inderdaad gewoon niet. Ik hoop dat er een keer een goed alternatief komt, want het idee van Bloglovin vind ik dan wel weer handig. En leuk je nieuwsbrief! Ik heb me aangemeld 🙂

 • Wauw dit wist ik niet! Maar ik moet zeggen dat ik als lezer Bloglovin ook niet meer zo fijn vind. Tegenwoordig volg ik liever bloggers via social en zie ik vanuit daar wel of er weer een nieuwe update is. Interessant artikel!