Als ik later groot ben wil ik een steigerhouten tafel

Ik was zeventien toen ik uit huis ging, en sindsdien heb ik in vier verschillende huizen gewoond. Drie keer in een studentenkamer voor mij alleen, en nu in een klein maar fijn appartement van mij en Tim samen. Al sinds ik op mezelf woon wil ik heel graag een grote, rechthoekige steigerhouten eettafel. Zo’n robuuste weet je wel? Met heel veel ‘karakter’

Foto credit (header): Freddie marriage

Waarom? Omdat ze gewoon vreselijk veel sfeer geven aan een ruimte, het hout geeft een kamer meteen een warme uitstraling. Omdat ze lekker robuust zijn, en heel erg mooi staan met design stoelen. Omdat ik er direct inspiratie van krijg, er direct mijn macbook op wil knallen en aan het werk wil gaan. Bij Follow Fashion (waar ik een half jaar gewerkt heb voor ik begon aan mijn pre-master) stond ook een héle mooie houten tafel, waar ik ook altijd heel erg jaloers op was.

Nou is er in een kleine studentenkamer natuurlijk geen plek voor zo’n grote eethoek, en helaas past het in ons nieuwe huis in Haarlem ook nog niet. Maar als we gaan verhuizen naar een groter huis, of ons eigen huis kopen, willen we heel graag een grote eetthoek, en gaan we ook vooral investeren in kwaliteit en duurzaamheid. Dan komt die steigerhouten tafel er, mark my words! Het liefst met zes mooie stoelen erom heen.

Ik dacht altijd dat zulke tafels minstens duizend euro zouden kosten en dat je minimaal vijfhonderd weken levertijd kon verwachten, maar ik kwam er laatst achter dat dat best wel mee valt. Bijvoorbeeld bij De Houttwist, een Friese meubelmakerij met eigen webshop, heb je al vanaf een paar honderd euro een prachtige, unieke tafel, met een levertijd van een aantal weken.

De Houttwist werkt met heel veel passie aan haar collectie, wat je terugziet in de ontwerpen en in de afwerking. Je kunt (eet)tafels laten schuren of verven en je kunt verschillende groottes, frames of poten kiezen (denk aan een metalen frame of houten poten, X-poten of A-poten). Ik vind het zelf altijd erg leuk om grote interieur items bij zulke gepassioneerde ondernemers te kopen, omdat je dan echt een uniek en zelfgemaakt product in huis haalt waar met veel liefde aan gewerkt is. Én je krijgt natuurlijk een stukje persoonlijke service.

Ik denk dat wij zouden gaan voor een tafel zoals rechtsonder, maar dan met houten poten. Ik zie het al helemaal voor me, zes zwarte eetkamerstoelen eromheen, perfect!

Wat vind jij van zulke steigerhouten tafels?

Liefs,
Laura.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Houttwist. 

Author: Laura

Ik ben Laura, 26 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb in 2017 mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Ik woon samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.