Mijn favoriete woonaccessoires van het Deense design merk HAY

Nu we al bijna een jaar in ons gezellige appartement wonen en we dus helemaal gesetteld zijn vind ik het nóg leuker om te (blijven) zoeken naar nieuwe woonaccessoires om af en toe een aantal dingen te veranderen in huis. Of om te fantaseren hoe we ons eerste koophuis zouden inrichten (ook al duurt dit waarschijnlijk nog even, haha). In dit artikel deel ik een aantal van mijn favoriete woonaccessoires van een prachtig designermerk! 

Iedereen die een voorliefde heeft voor interieur heeft vast al wel eens gehoord van het merk HAY. Het merk bevat een brede collectie van designaccessoires en meubels, komt uit Denemarken en is in 2002 pas opgericht door Rolf en Mette Hay. Dus nog helemaal niet zo oud! Inmiddels is het een enorm populair en bekend merk in de interieurdesign wereld.

De designers wilden Deens design weer op de kaart brengen (want hoewel Scandinavisch design uit bijvoorbeeld Zweden altijd heel veel aandacht kreeg bleef Denemarken een beetje achter) en ontwerpen zijn veelal geïnspireerd door Deense meubels uit de jaren ’50 en ’60.

Ik ben in ieder geval fan van dit merk, hierboven zie je een selectie van mijn favoriete accessoires! Ik houd van de minimalistische stijl, van de vormen en de kleuren die HAY gebruikt. Er zit natuurlijk een prijskaartje aan, maar ik heb wel in de praktijk ondervonden dat dit ook zéker terug te zien is in de kwaliteit en de duurzaamheid van de items.

Kijk bijvoorbeeld die vierkante spiegel met gouden rand, zo stijlvol! Ik had het vroeger nooit gedacht (ik was altijd team zilver) maar ik ben echt verliefd geworden op gouden interieur items. Verder ben ik helemaal into the combinatie goud, donkergroen en oudroze. Wij willen nog graag een kleinere spiegel om op te hangen boven onze lage kasten, en een aantal mooie lampen. Even kijken of ik de kleur roze erdoorheen krijg bij Tim, haha.

Ik ben ook nog steeds elke dag blij met onze marmeren salontafel van Flinders, hij past zo goed bij onze groene bank! Ook de mooie items van HAY kun je bij Flinders vinden (én zowel mijn Belgische als Nederlandse lezers kunnen hier shoppen).

Ontdek welke woonaccessoires er nog meer zijn van HAY!

Welke (designer)interieur items hebben jullie op je verlanglijstje staan?

Liefs,
Laura.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Flinders. 

Author: Laura

Ik ben Laura, 26 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb in 2017 mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Ik woon samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.