Onze zoektocht naar de perfecte (eetkamer)stoelen

We hebben een nieuwe (ronde) eettafel, we hebben een nieuwe bank plus vloerkleed en zelfs nieuwe lampen. Maar wat we nog steeds niet hebben, en wel heel erg missen, zijn nieuwe eetkamerstoelen. Dat bepaalt toch grotendeels de uitstraling van je eethoek, en daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je comfortabel kunt zitten tijdens het dineren. 

We hebben nu oude stoelen, die eigenlijk helemaal niet lekker zitten. Ze waren opzich wel prima om als tijdelijke stoelen te hebben, maar het aanschaffen van nieuwe eetkamerstoelen is de volgende stap in het afmaken van ons appartement. Maar het is zo moeilijk: willen we strakke of juist iets meer vintage-stijl stoelen, willen we zwart, wit of iets meer kleur?

Mijn absolute droom designer stoelen voor rondom onze tafel zijn de Vitra Eames stoelen van Charles en Ray Eames (zie de foto hierboven). Ik weet zéker dat jullie ze allang kennen, want ze komen overal voorbij. Desondanks zullen ze mij nooit vervelen, ook al zijn ze zo populair. Oké, het is natuurlijk een hele investering als je vier eetkamerstoelen wilt, en er zijn heel veel knock-offs op de markt, maar ik geloof niet dat die knock-offs net zo fijn zullen zitten en van dezelfde goede kwaliteit zijn als de echte Vitra Eames stoelen. Zelf zou ik om die reden liever investeren in een goede set duurdere stoelen die een stuk langer meegaan en gewoon hemels zitten.

Niet alleen vind ik de Eames stoelen geweldig, ook de Vitra Wire Chair (deze) zou ik heel graag willen hebben voor in de slaapkamer of als bureaustoel, bijvoorbeeld. Ik zie al helemaal voor me dat ik de stoel dan ‘bekleed’ met een mooie (neppe) schapenvacht, haha. Hoezo gehersenspoeld door Pinterest en Instagram? Het staat gewoon zo mooi!

Een van de bekendste designs van Charles Eames is natuurlijk de Vitra Lounge Chair, hierboven te zien. Hallelujah, die zou ik later ook wel in ons huis willen en ik denk dat Tim het ook niet heel erg zou vinden om hier een boek in te lezen. Helaas is dit designerexemplaar meer dan €6500, maar a girl can dream, right?

Ik denk dat we maar moeten gaan sparen voor vier goede stoelen. Alleen nog de kleur kiezen!

Liefs,
Laura.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met MisterDesign. 

Author: Laura

Ik ben Laura, 26 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb in 2017 mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Ik woon samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  • Die eetkamer stoelen heb ik inderdaad al vaker gezien, maar dat het origineel zo duur was wist ik echt niet, wow! Ze zijn wel heel tof. Ben benieuwd wat jullie uiteindelijk kopen!

  • Dit lijkt mij ook een hels karwei! Ik vind het altijd leuk om een mix and match in hetzelfde kleurenpalet te zien… dus een witte eames vitra en een eames wire chair etc. Pinterest is dé uitkomst:-)