10 Struggles in het leven van twintigers

Wij twintigers hebben het soms best moeilijk… Lekker klagen hoort ook bij het leven, toch?

  1. Dat je allemaal belangrijke keuzes moet maken: Wat ga je doen na je studie? Vind ik deze baan wel leuk? Wat wil ik in het leven? Hoe ziet mijn toekomst eruit?
  2. Dat je minstens twee (of drie) dagen moet bij komen van een avond stappen. We worden oud?!
  3. Dat je jezelf constant vergelijkt met andere leeftijdsgenoten die al ‘wel heel veel hebben bereikt’
  4. En bang bent dat je niet je dromen kan waarmaken, dat je faalt of niet voldoet aan andermans (inclusief je eigen) verwachtingen
  5. Dat je geacht wordt op de honderden groepschats en whatsapp gesprekken te reageren, omdat iedereen van onze generatie het gewend is om constant met je telefoon te zitten. Nee! Ik bepaal zelf wel wanneer ik reageer!
  6. Dat het lijkt alsof je veel geld op de bank hebt, maar dat je je dan bedenkt dat de huur er nog vanaf moet (doei 450 euro)
  7. Dat je ‘een leuk leven’ moet hebben volgens de standaard van anderen (“Blijf je thuis met Oud & Nieuw? Wat sáái!”) en ondertussen ook een studie moet volgen, een uitgebreid sociaal leven en een bijbaan moet hebben en het liefst nog extra ervaring op moet doen voor ‘een goed CV’. Vind je het gek dat onze generaties al met burnouts te maken heeft?
  8. Dat je je eigen belastingen moet doen. En voor de ondernemers onder ons, inkomsten- en omzetbelasting, HORROR.
  9. Van vakantie terugkomen en ZELF je was moeten doen (oké, dat moet al heel lang, maar toch vallen dit soort verantwoordelijkheden niet mee)
  10. Dat je drie dagen achter elkaar niet zelf hebt gekookt (maar er gewoon écht te moe voor bent) en je je eigenlijk schuldig voelt, toch weer voor Thuisbezorgd gaat. Oeps.

Er zijn een aantal kleine nadelen aan volwassen worden, maar natuurlijk er zijn nog veel meer voordelen. We zijn lekker zelfstandig, krijgen meer zelfvertrouwen, vinden het steeds ietsjes minder belangrijk wat andere mensen van ons vinden (op een goede manier) en hebben het eigenlijk allemaal best goed voor elkaar!

Liefs,
Laura.

Bloglovin

Author: Laura

Ik ben Laura, een 24-jarige blogger en freelancer. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.