8 Inspirerende boeken die op mijn verlanglijstje staan

De afgelopen tijd heb ik heel veel inspirerende boeken gelezen, met als favorieten Eat Pray Love, Big Magic, De Kracht van Stille Mensen, Veroudering Vertragen en De Voedselzandloper (die laatste twee zijn inspirerend op het gebied van gezondheid).

Ik hou van boeken waarbij ik tijdens het lezen constant herkenning vind, of waarbij ik telkens dingen wil onthouden of delen. In mijn goede voornemens van dit jaar gaf ik al aan dit jaar meer te willen lezen. Tot nu toe is dat een heel klein beetje gelukt, maar ik moet er echt meer tijd voor vrijmaken. Ik heb een aantal inspirerende boeken op mijn verlanglijstje staan waar ik in zou willen beginnen.

Boeken

1. Marie Kondo – Opgeruimd

Over dit boek heb ik al zóveel goede verhalen gehoord. Ik ben de laatste tijd mijn kamer aan het opruimen (en dan ook écht opruimen en niet alleen voor het zicht) om wat meer ruimte en rust te creëren. Marie Kondo schijnt echt dé opruimguru te zijn en als ik de verhalen moet geloven krijg je van dit boek zin om op te ruimen. NICE!

Klik hier om het boek te bestellen 

2. Annemerel – Live Love Run

Ik volg Annemerel al een hele tijd en ik vind het super leuk dat ze een boek heeft geschreven over hardlopen! Daarbij ben ik zelf weer een beetje begonnen met hardlopen en ben ik heel erg benieuwd naar haar ervaringen en tips. Volgens mij staan er heel veel handige dingen in waar ik echt geen idee van heb, haha.

Klik hier om het boek te bestellen

3. Rising Strong – Brené Brown

De Kracht van Kwetsbaarheid en de Moed van Imperfectie zijn twee boeken die ik heb gelezen van Brené Brown en die ik heel erg mooi vind. Ze schrijft heel herkenbaar over angst, moed, perfectionisme en kwetsbaarheid. Rising Strong gaat over ‘opstaan na het vallen’ en de moed blijven houden om door te gaan, een onderwerp waar ik graag meer over wil lezen.

Klik hier om het boek te bestellen

4. Marie Kondo – Spark Joy

Dit schijnt een soort vervolg te zijn op Opgeruimd, die ik hierboven al noemde. Hierin staan nog meer illustraties en worden sommige dingen wat meer in detail uitgelegd. De boeken van Marie Kondo lijken me echt perfect voor in de lente, omdat ik dan altijd opruimwoede krijg, haha!

Klik hier om het boek te bestellen

Boeken2

5. Sarah Knight – The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck

Alleen al deze titel… Deze moet ik echt lezen! Op de voorkant staat: “How to stop spending time you don’t have, doing things you don’t want to do with people you don’t like. Heerlijk toch? Dit boek heeft ook hele goede recensies van bijvoorbeeld Cosmopolitan en Vogue.

Klik hier om het boek te bestellen 

6. Elle Luna – The Crossroads of Should and Must

Over het (durven) waarmaken van je dromen en de ‘tweestrijd’ van Should & Must. Ook gaat het over de angst die komt kijken bij dit soort keuzes, ook op het gebied van financiën, carriere, relaties en kwetsbaarheid. Lijkt me heel interessant.

Klik hier om het boek te bestellen 

7. Sophia Amoruso – Girlboss

Dit boek staat al heel lang op mijn verlanglijstje, maar eigenlijk is het er nooit van gekomen om hem te kopen. Deze wordt al een hele tijd aangeraden door allemaal (buitenlandse) grote bloggers en schijnt heel inspirerend te zijn. Sophia Amoruso is de oprichter van Nasty Gal, een miljarden business.

Klik hier om het boek te bestellen

8. Karen Rozetsky – Young Love

Oke, dit is stiekem niet echt een leesboek, want er staan alleen foto’s in. He-le mooie foto’s. Ik was laatst bij een vriendin toen ik dit boek zag liggen. Hij heeft ten eerste al een super mooie voorkant, waardoor ik hem alleen al wil hebben. Maar de foto’s zijn nog veel leuker. Het zijn namelijk uitsluitend foto’s van jonge, verliefde stellen. ZO MOOI! Misschien heeft het ermee te maken dat ik zelf zo verliefd ben, maar bij heel veel foto’s had ik echt zo’n “ahhhhh” moment. Prachtig.

Klik hier om het boek te bestellen 

Dat waren de boeken die op mijn verlanglijstje staan!

Liefs,
Laura.

Dit artikel bevat adlinks. De boeken waarover ik enthousiast ben heb ik echter zelf gekocht en ik raad nooit een boek aan die ik niet zelf heb gelezen en die ik zelf niet leuk vind. 

Author: Laura

Ik ben Laura, een 24-jarige blogger en freelancer. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  • De boeken van Brené Brown zijn inderdaad echte aanraders! Zelf heb ik het boek “The life-changing magic of not giving a f*ck” met kerst gekregen en ga daar deze week in beginnen, ben heel benieuwd. Een ander boek wat ik je heel erg kan aanraden is “Dromen, durven, doen”. Simpel geschreven en met hele goede inzichten, maar je leest er daardoor heel gemakkelijk doorheen. Hij is wat minder zwaar dan de boeken van Brené Brown naar mijn mening 🙂

    • De boeken van Brené Brown zijn inderdaad super mooi. Dromen durven doen heb ik toevallig ook gelezen een paar jaar geleden, en ik vond hem inderdaad ook erg inspirerend! 🙂 Liefs

  • Mooie lijst Laura! Ik betrap mezelf erop dat ik wel wil lezen, maar er niet de tijd voor neem.. Altijd maar haast. Ik heb twee boeken liggen waar ik in begonnen ben, eentje al bijna uit, andere (Live Love Run) pas in begonnen, maar ik vind er even geen rust voor. Binnenkort maar weer oppakken en fijne boeken kopen en lekker lezen. De boeken uit dit lijstje zou ik ook allemaal wel willen lezen plus de boeken die je verder benoemde. Ik ben al heel lang erg benieuwd naar Big magic, maar mag van mezelf nog geen nieuw boek kopen als ik de andere twee nog niet uit heb. Een van de boeken die ook nog op mijn lijstje staat is het nieuwe boek van Anna Nooshin, die nog uitgebracht moet worden.. Groetjes!

  • Oeh deze boeken klinken allemaal super boeiend! Ik denk dat ik het meest benieuwd ben naar “The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck”. Alleen de titel al! 😀

  • Ik lees dit soort boeken dus echt nooit haha. Wel vond ik Eten, Bidden en Beminnen heel mooi (van Elizabeth Gilbert) en ben ik enorm geïnspireerd door Leef! van Laura Maaskant.

  • Ik was net gisteren weer op zoek naar een super tof boek om te lezen. Een aantal van deze boeken heb ik dus voorbij zien komen, maar ik zie nog nog een paar die ik ook zou willen lezen haha!

  • Oeh ik ben echt mega benieuwd naar “The Life-Changing Magic of Not Giving a F**K”. Als het alleen al omdat de titel me zo aanspreekt haha 😉 Girlboss is echt heel leuk! En niet alleen vanuit het perspectief van ondernemer zijn (zo heb ik het niet gelezen) maar juist vanuit het perspectief dat iedereen maar probeert, iedereen doet ‘maar wat’, gaat op zijn bek en maakt keuzes. Een girlboss pur sang als in, doen waar jij je goed bij voelt en waar je blij van wordt. Ik heb er echt veel inspiratie van gekregen 🙂

  • Inspireert om weereens te gaan lezen. Zal dit lijstje opslaan, staan interessante boeken tussen die ik zou willen lezen zoals Girlboss en het boek van Sarah Knight. Will Big Magic ook nog lezen. Heb het er maar druk mee 😉 Ben ook heel benieuwd naar Young love, aangezien ik een sucker ben voor liefde.