Zo houd je je huis altijd opgeruimd en gezellig

Of je nou woont in een studentenkamer of al een appartement hebt voor jezelf, het is belangrijk om een eigen plek te hebben waar je je thuis voelt. Ik hou er zelf van om veel thuis te zijn en dus om een fijne kamer te hebben waar ik me fijn voel. Een ruimte waar ik graag wil zijn, waar ik blij van word. Zelf heb ik een grote slaapkamer en keuken, en ik heb het zo ingericht dat ik een woonhoek, een slaaphoek en een werkhoek heb (zie foto). Belangrijk dus om dit opgeruimd en gezellig te houden! Dit zijn mijn 5 tips: 

Gebruik de 1-minuut regel

Ik heb hier al eerder over geschreven, maar de 1-minuutregel werkt súper goed voor die kleine dingetjes die je normaal laat staan. Even je ontbijtspullen afwassen, even je kleren ophangen in plaats van neergooien op een stoel, even je bed opmaken. Het kost je allemaal minder dan een minuut van je tijd, maar uiteindelijk bespaart het je veel troep en dus ook tijd om die troep op te ruimen.

Plan elke week tijd in om schoon te maken

Een stapel afwas is zo gemaakt, een rommelige kamer ook. Ik heb heel vaak dat ik echt baal van de rommel, maar dat ik echt geen zin (of ‘tijd’) heb om op te ruimen en af te wassen. Maar uiteindelijk, als ik dan eenmaal begin, ben ik meestal echt binnen een half uur klaar en is mijn kamer weer lekker schoon en opgeruimd. Eigenlijk moeten we elke week, op een moment dat het uitkomt even een half uur of een uur inplannen om op te ruimen en schoon te maken, zodat je je de rest van de week weer fijn voelt in je kamer. Nog beter, elke dag even vijf minuten en af en toe een grote schoonmaak. Zo weinig moeite, zo veel resultaat!

Zorg voor planten en verse bloemen

Voor mij maken planten en bloemen echt het verschil tussen een ‘gewone’ kamer en een ‘levendige’ en gezellige kamer. Ik haal eens in de zoveel weken hele mooie rozen op de markt (die op de foto) en ik heb een stuk of vier planten. Laatst, voelde ik me niet zo fijn en wilde ik iets nieuws in mijn kamer, dus toen gingen we naar de Ikea. Ik heb daar toen drie nieuwe planten gekocht voor op mijn bureau en ik was meteen vrolijk!

Maak elke dag je bed op, ook al blijf je thuis

Als je, net zoals ik, je woon-, slaap- en werkruimte in één hebt, heb je dus ook een bed in de kamer staan. Niets is zo ongezellig als een onopgemaakt bed! Ik maak mijn bed élke dag op, met dubbele kussens, sierkussens en plaid en al. Als ik dit niet doe, ziet mijn kamer er gelijk een stuk rommeliger en onverzorgder uit. Een mooi opgemaakt bed geeft mij zin om aan de dag te beginnen (en minder zin om weer in bed te kruipen).

Gooi (of geef) alle overbodige troep weg

Het voelt zo goed om een grote schoonmaak te houden en álles weg te gooien of te geven wat je niet meer gebruikt. Het scheelt je heel veel kastruimte, en ook gewoon heel veel rommel. Spullen die je niet meer hebt kun je ook niet laten slingeren, dus houd alleen het noodzakelijke (en een paar niet noodzakelijke dingen voor de sier, uiteraard). Hoe minder spullen, hoe overzichtelijker!

Vind jij het ook zo fijn om je kamer opgeruimd en gezellig te houden?

Liefs,
Laura.

Author: Laura

Ik ben Laura, een 24-jarige blogger en freelancer. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  • Fijne tips! Ik hou ook van een opgeruimde kamer, maar ruim dingen ook vaak niet meteen op omdat ik ‘geen tijd’ heb en dan wordt het ook al snel een grote rommelboel met kleren en spullen overal… Vaak wil ik in bed kruipen en ligt mijn bed vol rommel, en dan gooi ik snel alles op een stoel omdat ik wil slapen, haha. Vanavond maar weer eens opruimen! Maar inderdaad, het meteen doen is een beter idee!

  • Wow, is dat jouw kamer? Wat een mooie inrichting! Die tips zijn inderdaad heel erg handig. Op kot probeer ik écht om wekelijks schoon te maken, want in het begin lukte me dat niet en vond ik het gewoon vies om in te leven. Die minutenregel lijkt me echt heel handig, die ga ik onthouden! Liefs 🙂

  • Ik heb ipv een kamer meerdere kamers en ik merk wel dat dat veel minder leuk is met schoonmaken haha! Vooral met stofzuigen en afstoffen is het niet altijd leuk, maar daar plan ik altijd de nodige uurtjes voor in elke week 🙂

  • De 1-minuut regel is echt geniaal! Ik las hier al eens over in The Happiness Project van Gretchen Rubin. En je bed opmaken maakt ook al echt een verschil! Is de foto trouwens jouw eigen woning? Ziet er echt super mooi uit! Ö