Een terugblik op mijn 2017

Allereerst natuurlijk nog: Gelukkig nieuw jaar! Ik wens jullie een geweldig, gezellig, liefdevol en gezond 2018 toe. Het jaar 2017 is voorbij: tijd voor een frisse start, én een terugblik! Het leuke aan een nieuw jaar vind ik ook altijd het terugblikken op en evalueren van de afgelopen twaalf maanden. Dit waren de grootste ‘thema’s‘ van mijn jaar: 

De laatste loodjes van mijn master

De helft van mijn 2017 stond eigenlijk vooral in het teken van mijn master thesis en het halen van mijn laatste tentamens. Ik was veel in de bieb dus, en ook veel thuis om te schrijven. Pittig! Mijn thesis ging over priming‘: ik onderzocht de invloed van ‘touch’ op brand personality en logo keuze. Er kwam uit mijn onderzoek dat mensen die een hard voorwerp (hout) hadden aangeraakt vaker voor een vierkant logo kozen, en mensen die een zacht voorwerp (fleecedeken) hadden aangeraakt vaker voor een rond logo gingen. Heel interessant! Voor de rest was er niks significant, haha. Ik kreeg een 8, waar ik super trots op ben.

Verhuizen van Groningen naar Haarlem…

In april verliet ik mijn witte hemel in Groningen! Zo gek dat ik begin dit jaar nog daar zat, het lijkt net alsof we al jaren in Haarlem wonen. Ik heb heel veel tijd gestoken in het zoeken van een appartement in Amsterdam, maar op den duur bedachten we dat Haarlem ons toch meer aanspreekt (omdat het kleiner is, gezellig en qua sfeer lijkt op Groningen). Toen heb ik hier een appartement gevonden, hebben we de bezichtiging gehad en na heel veel spannende weken kregen we te horen dat het van ons werd! Zo ben je nog nooit in Haarlem geweest en zo ga je er wonen! Haha.

…En samenwonen met Tim

Het leukste aan verhuizen naar Haarlem was natuurlijk het samenwonen met Tim! Een hele fijne nieuwe stap. We hebben het zo naar ons zin samen, ik zou echt nooit meer anders willen. En daarbij is de stad Haarlem ook gewoon heel erg gezellig.

Het heeft even geduurd, maar de inrichting is grotendeels af! Sommige dingen zouden we nog wel anders willen, maar dat komt in een volgend huis wel een keer. We hebben in ieder geval een hele gezellige plek en ik ben heel erg blij met hoe we het hebben ingericht.

Afgestudeerd, MSc Marketing Management

Eind september was het dan zo ver, mijn buluitreiking. Mijn ouders, schoonouders, opa en oma, zus, broertje, Tim en beste vriendin Sanem waren erbij. Toch wel bijzonder, toen ik na TMO begon aan mijn pre-master was ik bang dat ik het allemaal niet aan zou kunnen, en nu heb ik gewoon mijn master al afgerond.

Roadtrip van drie weken door Noorwegen

In augustus ruim drie weken rondreizen door Noorwegen was toch wel iets om nooit te vergeten. Het was de mooiste en avontuurlijkste reis die ik heb gemaakt. Die prachtige natuur, gewoon op de bonnefooi rondrijden en elke dag wel zien waar je slaapt, uitdagende hikes van vijf of tien uur gewoon DOEN, samen weg, HEERLIJK. Ik wil terug!

 

Wat is er nog meer gebeurd in 2017:

 • Ik ben vierentwintig geworden
 • Naast mijn thesis heb ik een half jaar parttime gewerkt bij Chocolate Company als barista
 • Na drie hele leuke jaren als Community Manager werk ik sinds begin dit jaar niet meer voor soChicken
 • In juni waren Tim en ik twee jaar samen (en inmiddels al twee en een half)
 • Voor mijn verjaardag gingen we een weekend naar Gent
 • Ik moe(s)t heel erg wennen aan het feit dat ik nu ben afgestudeerd en dus ‘moet’ weten wat ik de rest van mijn leven wil doen, en ik heb een heel klein beetje een quarter-life-crisis

Voor mij staat 2018 dan ook in het teken van het loslaten van alles wat zogenaamd ‘moet’, het ontdekken en onderzoeken van wat ik graag wil op zakelijk gebied, staan voor wat ik kan en wil ik gewoon wat meer geniéten van deze nieuwe fase.

Deze quote slaat de spijker op z’n kop:

Nothing will ruin your 20’s more than thinking you should have your life together already.

Wat zijn jouw plannen voor 2018?

Liefs,
Laura.

PS: Mocht je het nog leuk vinden om mijn overzicht van 2016 terug te zien, dan kan dat hier.

Author: Laura

Ik ben Laura, 26 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb in 2017 mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Ik woon samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 • Ik ben heel erg blij om jouw laatste bullet point te lezen. Ik ben nu bezig met mijn Master en heb echt geen idee wat ik wil gaan doen als ik die heb afgerond. Het is toch wel een beetje een geruststellende gedachte dat ik niet de enige ben. Voor nu blijf ik hopen dat ik er binnenkort wel opeens achter kom en niet in een zwart gat hoef te vallen.

 • Wat een mooi jaar heb je gehad! Gefeliciteerd met je bul, wat geweldig dat je nu klaar bent. En zo tof dat je een nieuw appartement hebt gekregen dit jaar! Volgens mij is Haarlem echt een heel leuke stad, ik ben er helaas nog nooit geweest, maar ik wil er toch wel heel graag heen! Malou x

  • Dankjewel Malou! 🙂 Haarlem is inderdaad echt een aanrader, ook voor een dagje shoppen! En voor de gezelligheid natuurlijk, er zijn heel veel leuke plekken voor drankjes of een lekkere lunch oid. Liefs

 • Ik heb gisteren mijn scriptie geprint en ingebonden en die gaat eind deze week nog op de post, dus ik hoop in februari eindelijk mijn MSc te hebben!
  Daarnaast gaan we dit jaar hopelijk een nieuwe keuken kopen voor in ons huis, daar zijn we echt aan toe!

  • Oeh spannend, komt vast goed! En wat heerlijk om dat soort dingen zelf te kunnen uitkiezen, ik heb ook echt zin om in de toekomst ons eigen huis te hebben (kopen). Liefs