Eetdagboek van drie dagen

Ik probeer weer wat gezonder te eten, en het bijhouden van een eetdagboek helpt me hierbij. Hierdoor ga ik net iets bewuster om met wat ik eet en drink. Mijn doel was meer verschillende soorten groenten en fruit, en minder koek, chips en snoep. 

Eetdagboekcollage

DAG 1

Ontbijt: Griekse yoghurt met havervlokken, lijnzaad, walnoten, aardbeien en granaatappelpitjes, bierpul groene thee, glas water
Tussendoor: Latte macchiato, glas water, banaan
Lunch: Volkorencrackers met avocado en kipfilet, gekookt ei, glas water
Tussendoor: Handje pistachenootjes, kiwi, halve zak rode dropveters (oeps), water
Avondeten: Salade van babyspinazie, komkommer, tomaat, mozzarella en een dressing van olijfolie en balsamico, ovenfrietjes, water
Na het eten: Overige helft zak rode dropveters (oeps), bierpul kamille thee

dag 2

Ontbijt: Vier goedvullende banaan/ei/havermout pannenkoekjes met aardbeien, twee glazen water
Tussendoor: Beet & Blend verse smoothie van de Coffee Company met rode biet, framboos, banaan en appel
Lunch: Kleine kom verse courgettesoep (Jumbo), twee speltcrackers met avocado en gekookt ei, latte macchiato
Tussendoor: Halve mango, water, bierpul groene thee
Avondeten: Veel andijvie met zalm en een hele paprika, glas water
Na het eten: Glas rode wijn, tucjes

DAG 3

Ontbijt: Griekse yoghurt met havervlokken, lijnzaad, een halve appel en blauwe bessen, glas water, latte macchiato
Tussendoor: Bierpul kamille thee, kiwi
Lunch: Salade van rucola, granaatappelpitjes, komkommer, feta, pistachenootjes en dressing van citroen, olijfolie en mosterd
Tussendoor: Wortelen (geschraapt, AH), latte macchiato, rode dropveters
Avondeten: Salade van witlof, appel, kaas en walnoot, en een dressing van olijfolie, yoghurt en azijn
Na het eten: Toastjes met brie

Veel salades, maar als het lekker weer is heb ik nooit heel erg zin in een zware maaltijd. De afgelopen week ging het best wel goed qua koekjes en chips, dat heb ik eigenlijk helemaal niet gehad. Wel heb ik echt te veel rode dropveters gehad, bah…. Dat moet even anders. Voor de rest ben ik best tevreden! Ik heb deze drie dagen gevarieerd in groenten en fruit en voor de lunch vaker salade of soep gegeten.

Liefs,
Laura.

Author: Laura

Ik ben Laura, een 24-jarige blogger en freelancer. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.