Snapchat of Instagram Stories?

Gister had mijn telefoon eindelijk genoeg ruimte om Instagram te updaten, wat betekende dat ik ook eindelijk de Instagram stories kon zien. Ik heb het meteen geprobeerd, en ik moet zeggen dat ik het best leuk vind. Maar…. is het beter dan Snapchat? En moet ik eindelijk Snapchat voor mijn blog aan gaan maken of het houden bij Instagram Stories? Of allebei?

Nageaapt is het sowieso, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar wat is beter voor bloggers om te gebruiken, Snapchat of Instagram stories? Wat is het leukst en het best, zowel uit persoonlijk oogpunt als uit strategisch oogpunt?

Snapchat voor bloggers

Ik gebruik snapchat eigenlijk alleen voor vrienden. Ik stuur meestal ook alleen debiele selfies met rare filters als ik me verveel, en de foto’s zijn ook niet ‘mooi’ bedoeld, ik gebruik het meestal niet om te laten zien waar ik ben of om een kijkje in mijn leven te geven. Ik zou een account kunnen aanmaken voor mijn blog en foto’s kunnen gaan delen via Mijn Verhaal. Ik volg namelijk wel een aantal van mijn favoriete bloggers op snapchat en vind ik het leuk om de ‘verhalen’ te bekijken. Aan de ene kant weet ik niet of ik het fijn vind om zulke ‘imperfecte’ foto’s te delen met iedereen, want ik hou helemaal niet van het maken van selfies ed. Aan de andere kant is het ook wel weer lekker echt en nóg persoonlijker dan wat ik nu al deel op mijn blog.

Plus- en minpunten: 
+ Duidelijkere scheiding tussen de ‘mooie’ gepolijstje foto’s op Instagram
+ Leuke filters en maskers
+ Minder massaal omdat mensen er echt voor kiezen om je toe te voegen
+ Meer persoonlijke (minder perfecte) momenten delen
– Wil ik wel zoveel delen?
– Niet heel erg professioneel
– Nog geen volgers op Snapchat

Instagram (stories) voor bloggers

Wat ik heel leuk vind aan Instagram Stories is dat je kunt zien wie het heeft bekeken en dat je kunt doorklikken naar de profielen. Ook vind ik Instagram toch iets ‘professioneler’, omdat Snapchat in mijn ogen meer voor de lol was, om gek te doen. Snapchat kan natuurlijk ook gebruikt worden vanuit professioneel oogpunt, maar dan moet je opnieuw een volgersbestand opbouwen, die je al hebt op Instagram. Op Instagram volg ik ongeveer 700 mensen, omdat die 700 mensen gewoon hele mooie foto’s maken en mij inspireren. Maar van 90% van die mensen hoef ik niet het hele leven te volgen. Dat kun je natuurlijk wel selecteren, maar toch. Het lijkt veel massaler en dus onpersoonlijker. Ook vind ik het jammer dat de kwaliteit van de foto’s zo verloren gaat, wat ik juist zo leuk vond aan Instagram. Daar koos en plaatste je alleen de beste foto’s, en via Instagram Stories deel je nu dus ook de simpele/snelle foto’s. En welke foto’s deel je nu bij je Stories, en welke in je feed? Daarbij vraag ik me ook af of mensen hun hele feed nog blijven bekijken, of dat ze alleen de Stories bekijken. Wat een vragen!

Plus- en minpunten: 
+ Je bereikt je huidige volgers
+ Het kan een aanvulling zijn op de gepolijste Instagram feed
+ Professioneler dan Snapchat
+ Doorklikken naar profielen
– Het is veel minder persoonlijk omdat je heel véél mensen volgt op Instagram
– Het doet af aan de kwaliteit van de foto’s, terwijl dat Instagram’s kracht was
– Waar is de scheidingslijn tussen de feed en de Stories?

Conclusie

Ik denk dat ik Instagram Stories ga gebruiken voor een soort “behind the scenes” van mijn leven (als freelancer) en mijn blog. Dat ik daar de foto’s plaats die net niet mooi genoeg zijn voor mijn feed, maar wel leuk zijn om te delen. Verder heb ik een account aangemaakt op Snapchat, voor mijn blog. Je kunt me toevoegen onder de naam styleremainsnl! Ik kijk wel even hoe dat bevalt en of jullie het überhaupt interessant vinden om mij toe te voegen, haha! Het lijkt me in ieder geval leuk om meer interactie te hebben met jullie, of dit nou is via Instagram of Snapchat.

Hebben jullie een voorkeur voor een van de twee, of misschien allebei? Of een deel op Instagram en een deel op Snapchat? 

Let me know! En niet te vergeten: Volg mij op Instagram!

Liefs,
Laura.

Author: Laura

Ik ben Laura, 25 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  • Leuk, dat bloggerperspectief! Ik heb Snapchat geprobeerd, maar vind het gewoon niet interessant en de Instagram Stories kijk ik eigenlijk ook nooit naar, laat staan dat ik zelf zoiets maak. Nope.

  • Leuk, ik voeg je toe op snapchat. Altijd leuk om wat meer foto’s te zien en vooral kleine video’s op snapchat zijn leuk om te zien!

  • Haha ik wist dus niet dat jij zou zien wie het bekeken heeft. Dat is wel grappig om te weten, ook voordat ik sommige anderen open op Instagram. ?

    Ik heb zelf geen snapchat dus blijf lekker Instagrammen. Vind alsnog de feed wel echt leuker dan het verhaal. . Daar bekijk ik sommige van. Al doen veel van de mensen die ik volg weinig met hun verhaal! Maar jouw minder perfecte plaatjes vind ik ook erg leuk om te zien. Wat je zegt.. beetje persoonlijk ?