Studie update Master Marketing #2

Het eerste blok is voorbij! Ik heb de afgelopen weken heel veel deadlines gehad en twee grote tentamens, maar nu is het klaar. Maandag begint het volgende blok, dus ik heb vier dagen om bij te komen voor de nieuwe vakken starten. Tough life! Anyway, ik vond het weer tijd voor een studie update.

Het was heftig, dat kan ik wel zeggen. Zoals ik in de vorige studie update al schreef werd (en wordt) er heel veel van ons verwacht, en dat bleef eigenlijk het hele blok zo. De coördinator van de Master Marketing zei aan het begin van het jaar: “Jullie zien er nu nog fris uit, maar wacht maar… Met Kerst hebben jullie allemaal zúlke wallen”. Iedereen dacht natuurlijk dat het een beetje standaard bangmakerij was, maar daar komen we nu wel op terug, haha!

De weken voor de tentamens hadden we drie grote deadlines (voor de tweede ronde groepsopdrachten) waarbij ik vaak van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds (soms laat) in de bieb of op de Universiteit zat met de verschillende groepen. Toen alle deadlines waren gehaald moesten we meteen aan de bak voor het leren van Retail Marketing en Marketing Research Methods, omdat we daar nog minder dan een week voor hadden.

Retail Marketing ging best goed, daar had ik ook heel hard voor geleerd. We moesten dus 27 wetenschappelijke artikelen kennen, dus dat was héél veel werk. Maar ik weet bijna zeker dat ik die heb gehaald, dus daar was ik heel blij mee. Marketing Research had ik vijf dagen na Retail Marketing, en je kunt je misschien wel voorstellen dat ik na het eerste tentamen he-lemaal gesloopt was. Even een dagje bijkomen dus, en toen moest ik door voor Marketing Research. Het tentamen was lastig en ik had veel meer tijd willen hebben voor het voorbereiden, maar we zien het wel! Dit is wel zo’n vak waarvan je weet dat je een hoog cijfer haalt als je er genoeg tijd en energie in stopt, dus herkansen is niet zo’n probleem.

Ik heb verder al een aantal resultaten terug van de eerste helft van het blok:

  • Een 8.3 voor de Omni-channeling groepsopdracht voor Retail Marketing
  • Een 8.2 voor de groepsopdracht van Marketing Research Methods
  • Een 6.45 (aaaargh, net niet afgerond naar een 7) voor het tentamen van Strategic Marketing

Hoewel ik nu dus even vier dagen rust heb, krijgen we al allemaal mails met mededelingen en eisen voor de nieuwe vakken, die dus maandag beginnen. Stoooop, laat me met rust, haha. Ik heb vanaf maandag de vakken Consumer Psychology, Brand & Product Management en International Strategic Alliances. De eerste twee vakken lijken me super interessant, dus ik ben benieuwd! Ik zal in de volgende studie update vertellen wat deze vakken inhouden, want dat weet ik nu zelf nog niet precies.

Al met al heb ik wel ondervonden dat een master geen piece of cake is, het is en wordt een jaar keihard werken. Er waren ook wel momenten dat ik een beetje oververmoeid was en dat ik constant een ‘gehaast’ gevoel had, omdat ik niet helemaal tot rust kwam tussendoor en ook onrustig sliep. Iets teveel spanning in m’n lichaam, wat deels ook wel mentaal is natuurlijk. Maar af en toe even een avondje rust nemen of tussendoor iets leuks doen (zoals lunchen met Tim of wandelen door het Noorderplantsoen) doet wonderen!

Verder ging eigenlijk best wel heel goed en ik ben tevreden met mijn cijfers. Daarnaast heb ik echt het gevoel dat ik heel veel leer over marketing en dat ik zelf ook ‘groei’ in mijn kennis, Engels en zelfvertrouwen. Ook ben ik eigenlijk best wel goed in academisch schrijven, heb ik gemerkt! Best cool.

Al met al was het voor mij een hele goede stap om een (pre-)master te gaan doen, dus ik ben echt blij dat ik vorig jaar die keuze heb gemaakt.

Op naar het tweede blok!

Liefs,
Laura.

PS: Ik vond dit GIF-je wel super toepasselijk voor de afgelopen twee weken, hahaha.

Author: Laura

Ik ben Laura, 26 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb in 2017 mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Ik woon samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.