Eetdagboek van woensdag 13 januari

Af en toe houd ik bij wat ik zoal eet en drink op een dag. Handig voor mezelf, om een beetje inzicht te krijgen in hoeveelheden enzo, en misschien ook wel leuk voor jullie om te lezen wat een ander ongeveer naar binnen werkt op een dag! Zal ik dit vaker doen? Bij dezen mijn eetdagboek van woensdag 13 januari: 

A-Mobile-Diary11

Ochtend:

Eten: Ik ontbeet, zoals bijna elke ochtend, met havermout. Gemaakt met amandelmelk en daarin lijnzaad, een handje walnoten en een hele hoop kaneel. Zo lekker!

Drinken: Als ik wakker word drink ik altijd een groot glas water. Tijdens het ontbijt mijn geliefde latte macchiato en daarnaast nog een glas water. Ik drink met het eten altijd een glas water, als gewoonte en omdat ik het lekker vind om iets kouds erbij te drinken.

Tussendoor:

Ik moest om 9 uur naar de Capita Selecta, tot twaalf uur. Ik at een kiwi na afloop en dronk water tijdens de Capita. Ik had eigenlijk nog een tussendoortje mee willen nemen, maar ik had niks meer in huis (en ook geen honger door de grote bak havermout).

Paddenstoelensoep

Lunch:

Eten: Ik was om kwart over twaalf thuis, en ging om half één lunch maken: Paddenstoelensoep! Ik had gewoon een pakket gekocht met paddenstoelenmelange, en van die bouillonblokjes voor bospaddenstoelen. De paddenstoelen opbakken, bouillon in de pan en uiteindelijk de rest erbij! En zout en peper. Een half uur na mijn soep had ik nog steeds honger, dus toen heb ik nog een gekookt eitje gemaakt.

Drinken: Tijdens de lunch weer een glas water, en daarna een bierpul “Rust” thee. Die heb ik gekocht bij de Tuinen, toen ik een gestreste bui had. Er zitten alleen maar biologische kruiden in en hij is zó lekker!

Tussendoor:

Tussen de lunch en het avondeten in at ik een banaan, dronk ik een bierpul groene thee met jasmijn, een glas water en at ik drie (of vier…) galettes. Vorige week had ik nog nooit gehoord van galettes (dit zijn ze), maar Tim nam ze een keer mee voor bij de koffie en nu ben ik verslaafd.

Avondeten

Avondeten:

Eten: Als avondeten maakte ik een salade van babyspinzaie, feta, komkommer en tomaat, met een dressing van olijfolie en balsamico. Daarbij ovenfrietjes met mayonaise. Ik vind die salade echt heel erg lekker, en babyspinazie is super gezond (en lekkerder dan sla in een salade).

Drinken: Uiteraard weer een glas water!

Na het avondeten:

Na het eten dronk ik een bierpul “Detox” thee, ook biologische thee voor gestreste tijden, van de Tuinen. Geen idee of het werkt, maar ik vind allebei echt heerlijk en kruiden zijn altijd goed, denk ik maar. Ook at ik nog twee galettes. We aten redelijk laat dus verder had ik niet heel veel honger meer.

Dat was mijn dag! Havermout, paddenstoelen, babyspinazie, een kiwi en een banaan, best gezond. En de galettes en de frietjes zijn gewoon heerlijk. Ik moet wel iets meer gezonde tussendoortjes gaan eten, dan heb ik misschien ook minder behoefte aan koekjes. Maar ze zijn zo lekker…

Liefs,
Laura.

Author: Laura

Ik ben Laura, 26 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb in 2017 mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Ik woon samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.