PHOTO DIARY XL: Dit nóóit meer…

Ik heb de foto’s van afgelopen twee weken weer even opgespaard! Het waren hele heftige weken voor mij, ik moest vorige week namelijk beginnen met mijn field research. Voor mijn master scriptie moest ik een enquete afnemen bij 160 mensen op straat. En laat dat nou (als stresskip + introvert) niet mijn favoriete bezigheid zijn. 

Ik vind het niet erg (gezellig zelfs) om met vreemde mensen te kletsen en het is niet zo dat ik verlegen ben, maar het kost me heel veel energie om mensen aan te spreken en vooral om mensen te moeten storen. En daarnaast was nog de stress dat het allemaal niet ging lukken etc etc. Op het begin ging het ook niet heel goed (de plek was gewoon niet geschikt) maar later kreeg ik hulp van vriendinnen en gingen we naar andere plekken, dus uiteindelijk is het gelukt. THANK GOD! Ik doe dit nóóit meer.

Tussendoor heb ik nog wel leuke dingen gedaan, dus hierbij de foto’s van afgelopen weken!

Nieuwe oorbellen van Eline Rosina. Zo blij dat ik m’n tweede gaatje eindelijk heb laten schieten!

Twee weken geleden kwamen mijn zus en haar man bij ons in Haarlem op bezoek en gingen we naar onze favoriete pizzeria! Heel gezellig.

Op pad om de juiste props te vinden voor de enquêtes. Ik moest mensen een hard voorwerp of een zacht voorwerp laten voelen, om te onderzoeken of dit onbewust iemands perceptie van merkpersoonlijkheid en logokeuze beïnvloed. Heel ingewikkeld om uit te leggen, maar het is heel psychologisch allemaal.

Zo blij met onze kledingkasten! We hebben er allebei 1, wat echt heel makkelijk is. Ik heb sinds ik uit huis ging alleen nog maar kledingrekken gehad (ik had op de een of andere manier áltijd schuine muren waardoor een kast niet paste) dus ik ben heel blij met een kast.

Vorig weekend ging het allemaal niet zo goed en ben ik naar mijn ouders gegaan, zodat zij en vriendinnen me konden helpen met de enquêtes. Zo lief!

Samen met Sanem ging ik naar Fooddock in Deventer, waar iedereen veel behulpzamer was dan ik al had ervaren. En ze hebben héél lekker eten.

Tussendoor zelf natuurlijk ook nog wat eten. Zo lief dat Saan me heeft geholpen, dat gaf me echt weer moed om door te gaan.

Ik vind deze dingen zó lekker!

Even met Marjolein op het terras nadat ik weer een paar uur enquêtes had afgenomen. Op het Saxion dit keer, wat echt super goed werkte. Studenten zijn altijd heel behulpzaam omdat ze de pijn van respondenten verzamelen kennen, haha! Vooral als je er 160 moet, zoals ik…

De dag erna weer naar Saxion. Na een paar uur mensen aanspreken en vragen of ze willen helpen was ik hélemaal gesloopt.

Ook deze dag ging ik naderhand even met Marjolein wat drinken in de stad!

KLAAR! Ik heb er in totaal een week over gedaan, maar ik heb 170 respondenten verzameld. ZO BLIJ. Echt letterlijk last van m’n schouders.

Daaaag, Deventer! Lekker weer terug naar Haarlem, want ik had Tim ook al zes dagen niet gezien door alles.

Freshhhhh sneakers! Het afgelopen jaar heb ik mijn witte Adidas Stan Smith’s helemaal ‘op’ gelopen, zo vaak droeg (draag) ik ze. Afgelopen week kreeg ik van schoenen- en sneakerwebshop Sooco.nl een nieuw paar en ze zijn zó mooi wit! Heel erg blij mee, want ik vind ze nog steeds super leuk staan onder jeans of met blote benen onder een jurkje en mijn oude Stan’s waren eigenlijk echt helemaal afgetrapt. Thanks Sooco!

Woensdagavond, toen ik weer thuis kwam lekker met Tim uit eten. Bijkletsen en gewoon even wat qualitytime inhalen.

We hadden geen zin in fancy dingen, maar bij Thrill Grill is het heel gezellig en hebben ze hele lekkere hamburgers.

Ook heb ik nieuwe salontafeltjes gekocht bij Sissy Boy! Ik twijfel nog wel een héél klein beetje, maar ik denk dat ik het mooi vind. Nog even wat mosterdgele kussens op de bank denk ik, of meerdere kleurtjes.

Vrijdag moest Tim naar Groningen voor het weekend, en kwam Sanne bij me slapen. We zijn overdag de hele dag naar de bieb geweest. Ik stond daar om 10:00 om te voorkomen dat het vol zou zitten, maar blijkbaar was de drukte iets afgenomen waardoor ik daar echt als enige zat haha!

Daarna gezellig met Sanne. Vrijdagavond had ik ook een teammeeting van Chocolate Company en daarna lekker series gekeken met San!

Ontbijten met San en samen de hele dag Las Chicas des Cables gekeken. Echt heerlijk zo’n luie zaterdag, was ik ook echt even aan toe.

Deze week moet ik alle enquêtes verwerken en de analyses uitvogelen in SPSS, want aankomende zondag is de deadline. Fijne week!

Liefs,
Laura.

Author: Laura

Ik ben Laura, een 24-jarige blogger en freelancer. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 • Wat een horror om ZO VEEL MENSEN aan te moeten spreken. Ik ben daar echt niet sociaal genoeg voor :’) Laat mij maar lekker veilig achter mijn laptoppie zitten. Ik vind het superknap en superstoer dat je het al binnen een week voor elkaar gebokst hebt. Lekker goings!

 • Wat super fijn dat je alle respondenten hebt verzameld! Dat is niet bepaald het leukste om te doen, dus snap heel goed dat er een last van je schouder viel toen je het aantal bereikte.

  Werk je bij Chocolate Company? Heel leuk, vind het altijd gezellig om daar even een drankje te doen als ik net in Haarlem ben voor een dagje of voor ik weer in de bus naar thuis stap

 • Dat is altijd zo’n goed gevoel: nieuwe, gloednieuwe en schone sneakers, mooi hoor! Ik kan het me helemaal voorstellen van je onderzoek, ik ben ook erg introvert dus zulke dingen zijn echt niet goed voor mij, vreselijk! Maar: you did it girl! Je mag trots zijn op jezelf en je bent er nu lekker vanaf!

 • 160 mensen tegenkomen die tijd hebben voor je enquête is ook wel een heel gedoe lijkt me. Ik moest ooit met wat vriendinnen de stad in om mensen wat vragen stellen over mode. Mijn tactiek was, om voordat ze konden zeggen dat ze geen tijd hadden, al te zeggen dat de vragen over mode gaan. Dan zijn ze meteen geïnteresseerd!

 • Fijn dat het gelukt is! Ik vond respondenten verzamelen ook vreselijk (ik moest er meer dan 300). Gelukkig kon dat deels via internet. Heel veel succes met het halen van je deadline!

 • Ik zou dat verzamelen van die respondenten ook verschrikkelijk vinden om precies dezelfde reden. Je mag trots zijn op jezelf dat je het toch gedaan hebt! X

 • Ahh soms heb je inderdaad even een beetje support nodig met dat soort dingen! Fijn dat het uiteindelijk (natuurlijk) gewoon goed gekomen is! En die erwtjes!! Die heb ik lang niet gezien! Vond ik vroeger ook altijd zo lekker, heb ze echt al in tijden niet meer gehad.

 • Jeetje, wat heftig! Ik kan me helemaal inleven dat het vermoeiend is om zoveel mensen aan te spreken en te vragen of ze willen helpen. Ik denk dat iedereen dat wel heeft hoor, na 160 mensen heb je het wel even gehad :’) Wat een opluchting dat je daar vanaf bent! Deze week nog even knallen, succes!! Liefs, Sija

 • Veel succes met het verwerken van je onderzoek. Ik zou het ook vreselijk vinden om mensen te moeten gaan aanspreken dus kan me voorstellen dat je blij bent daar van af te zijn.