Tips voor als je op citytrip naar Lissabon gaat

Vorig jaar zomer gingen Tim en ik een weekje naar Lissabon, op citytrip! En nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik vond het een mooiere stad dan Parijs. Het was echt heerlijk: Lekker weer, gezellig samen weg, hele mooie plekken, een paar dagen strand en natuurlijk lekker uit eten en drankjes doen. De perfecte citytrip als je het mij vraagt!

We hebben in een week zo’n beetje alle grote toeristische hotspots wel bezocht, dus we hebben een goed beeld van Lissabon. Dit zijn mijn favorieten!

Alfama (wijk)

Wij verbleven in een Airbnb in de wijk Alfama, vlakbij station Santa Apolónia. We zaten dus middenin de oudste wijk van Lissabon en konden met de trein of de metro heel snel naar andere plekken. Ideaal! We hebben een hele tijd rondgedwaald door deze wijk en het is er echt prachtig. Elk straatje, elke plek is mooi. Vanuit hier kun je ook met de beroemde Tram28 door de stad toeren en op bezoek bij Castelo de Sao Jorge. Ook heb je hier heel veel hele mooie souvenirshops met van die mooie schalen en handgemaakte tegels, wat kenmerkend is voor Lissabon. We hebben in Alfama ook een hele avond doorgebracht bij een restaurant met Fado muziek (live), echt een geweldige ervaring!

Castelo de Sao Jorge:
Echt een aanrader, ik vond het hier super mooi. Het uitzicht is echt geweldig, je kijkt over de hele stad en het water. Dit schijnt ook het mooiste uitzicht te zijn over Lissabon! Je betaalt geloof ik vijf euro, maar ik vond dat het echt waard. We zijn hier ook wel een tijdje geweest, je kunt er ook wat drinken en eventueel zelfs eten (wel duur, haha).

Centrum

Tijdens het ronddwalen kwamen we op een gegeven moment uit in het centrum van Lissabon, bij Praça do Comércio. Een heel groot plein aan het water, met prachtige gebouwen en in ons geval livemuziek. We hebben er zelfs de voetbalfinale gezien van Portugal – Frankrijk, wat een sensatie!

Praça do Comércio

Van hieruit kun je een heel eind langs het water lopen, echt prachtig.

Belém

Belém is een andere hele populaire wijk, waar grote hotspots staan zoals de Belém Tower (prachtig uitzicht over het water) en het beroemde Mosteiro Dos Jerónimos. Vooral die laatste vond ik heel indrukwekkend. Ga voor beide plekken vroeg van huis (in het hoogseizoen dan), want het is er heel erg druk. Ook heb je vlakbij het klooster een wereldberoemde bakkerij, genaamd Pastéis de Belém (te vinden aan de Rua de Belém). Wij hebben hier zelf niks gehaald, omdat het echt gigantisch druk was, maar het zag er goed uit!

Torre de Belém (Belém Tower)

Mosteiro Dos Jerónimos

Na deze plekken hebben we een hele tijd in het park gelegen in de buurt van het klooster, waar ook live muziek was. We hadden allebei een boek mee, dus het was echt héérlijk om een paar uur in de schaduw te liggen, te lezen en te genieten van de muziek.

Strand

Cascais
Je kunt met de trein heel makkelijk naar het strand, en we zijn dan ook een middag naar Cascais geweest. Heel mooi, een leuk stadje, maar wel heel toeristisch. Het strand is niet heel groot (=druk), maar wel schattig. Als je hier in de buurt zit is het een aanrader om een middag of avond heen te gaan.

Carcavelos Beach
Een andere dag gingen we met de trein naar Carcavelos Beach, dat is een paar haltes voor Cascais. Dit is een veel groter strand, met genoeg strandbedjes en leuke restaurantjes. Een heerlijke dag om bij te komen van de kilometers die je aflegt tijdens zo’n citytrip.

Sintra

Weer een andere populaire gemeente / plaats is Sintra, waar je ook met de trein heen gaat. Wij zijn daar vooral heen gegaan voor Castelo dos Mouros, wat ook heel erg gaaf was. We zijn ook naar Palácio da Pena geweest (zie de foto met gele muren, hieronder), maar eerlijk gezegd vond ik dat wel duur voor wat je ‘kreeg’. Het was natuurlijk wel mooi met al die kleuren, maar wel heel erg toeristisch en duur.

Castelo dos Mouros
Het kasteel van de Moren, heel erg indrukwekkend en interessant om te lezen over de geschiedenis van die plek. En dat uitzicht! Neem wel een jas mee, want zelfs in de zomer was het daar héél erg koud. En het waaide keihard, zoals je op de tweede foto kunt zien, haha!

Dit waren mijn favoriete plekken! Natuurlijk zijn er nog heel veel andere bezienswaardigheden en hotspots, maar afhankelijk van hoelang je in een stad bent kun je zelf een route uitstippelen. Dit waren voor mij in ieder geval de hoogtepunten.

Ben jij wel eens in Lissabon geweest?

Liefs,
Laura.

 

Author: Laura

Ik ben Laura, 26 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb in 2017 mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Ik woon samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

  • Mooi lijstje hoor, Laura! Pasteis de Belem is inderdaad druk maar als je gewoon naar binnen gaat het café in (de deur links van de toonbank) en een tafeltje bemachtigt, ben je meestal snel aan de beurt! Je hoeft dan niet tussen de andere toeristen te staan wachten 🙂

    Mocht je ooit nog eens weer in Sintra zijn dan kan ik je ook Quinta da Regaleira van harte aanbevelen! De tuinen die hierbij horen lijken wel op de set van een film! Tunnels, grotten, steile wanden, diepe putten, watervallen, alles!

  • Wat een leuk artikel! Ik ben twee weken geleden voor het eerst in Lissabon geweest. Het is zo’n leuke stad! Heb veel dingen gezien die jij hier beschrijft 🙂

  • Ik heb er al lange tijd over om eens naar Lissabon en/of Portugal zelf te gaan, het lijkt me zo mooi daar! Deze foto’s halen me wel over hoor, wat een prachtige dingen en foto’s! Ik vind dat een hoop cultuur snuiven wel bij een dergelijke vakantie hoort, dus al die kastelen en dingen trekken me heel erg!

    • Vind ik ook, daarom vonden wij het kasteel van de Moren ook zo gaaf! Misschien dat jij Palácio da Pena dan juist wel heel leuk vindt, want dan kun je ook echt binnenkijken in het kasteel en kijken hoe ze vroeger leefden in dat kasteel. Ik vond het alleen te toeristisch en te duur! Liefs

  • Wauw wat een bezienswaardigheden! Ik ben er drie dagen geweest met mijn werk, alles was georganiseerd (heel fijn) maar daardoor heb ik weinig van de hoogtepunten gezien. We hebben er 2 of 3 aangetikt maar ik kan het me niet zo herinneren als op jouw foto’s. Tijd om terug te gaan! 🙂

  • Oeehw als ik dit lees wil ik weer terug, ik vond het zo een fijne plek om te zijn! Zowel Lissabon als Sintra. Wij zijn toen doorgereden naar Peniche, wat een heel mooi surfersdorpje is! Ik zou aanraden om daar nog een dagtripje naar te doen, vanaf Lissabon gaan er dagtours naar toe, dan ga je met een bootje ook nog naar Ilha das Berlengas, de mooiste plek op aarde 🙂