Drie weken roadtrippen door Noorwegen!

Tim en ik hebben echt geweldige plannen gemaakt, en ik bedacht me dat ik daar nog helemaal niet over geschreven heb. We gaan namelijk… ROADTRIPPEN DOOR NOORWEGEN! Ruim drie weken zelfs! Niet normaal toch? Noorwegen schijnt qua natuur een van de mooiste landen ter wereld te zijn, en wij dachten: Waarom niet? 

We hadden het er begin dit jaar over dat we heel graag een rondreis wilden maken van een paar weken. Eerst hadden we een paar andere bestemmingen in gedachten, maar we kwamen steeds weer terug op Noorwegen. Een roadtrip langs de fjorden schijnt een van de mooiste roadtrips ter wereld te zijn, en eigenlijk leek dit ons altijd al wel super mooi en indrukwekkend. Vaak zijn dit soort reizen iets wat je wel graag zou willen, maar dat het er toch nooit echt van komt omdat het bijvoorbeeld meer voorbereiding vergt dan het boeken van een ‘kant-en-klare’ vakantie. Maar eigenlijk hebben we heel snel de knoop doorgehakt en besloten gewoon te gaan! Een uur later hadden we de Lonely Planet van Noorwegen al in huis. HOE COOL?!

powered by Sygic Travel

We zijn al bezig met het uitstippelen van de route (hierboven zie je al een aantal highlights, super handig deze site). We gaan met de boot vanuit Denemarken (Hirthals) naar Kristiansand. We beginnen dus in het zuiden en gaan dan via het zuid-westen langs de mooiste fjorden, richting Bergen. Daarna verder richting het Noorden, we denken ongeveer tot Geiranger. We willen sowieso een aantal hikes gaan doen (met als hoogtepunt een hike van in totaal 9 uur, naar de Trolltunga), dus ik heb goede motivatie om naar de sportschool te gaan. Mijn conditie moet echt even opgekrikt voordat we vertrekken, haha!

Vrienden en familie logeren in ons appartement als we weg zijn, dus dat komt ook weer mooi uit. Ik heb ook al een nieuwe lens besteld, zodat ik mijn Canon 70D mee kan nemen en mooie foto’s (en eventueel video’s) kan maken. IK KAN ECHT NIET WACHTEN! Het voelt ook echt een beetje als een beloning voor het harde werken van het afgelopen jaar, heel fijn.

Hebben jullie al plannen gemaakt?

Liefs,
Laura.

Bron foto: Jeff Sheldon

Author: Laura

Ik ben Laura, 26 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb in 2017 mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Ik woon samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.