Mijn favoriete foto’s van onze roadtrip door Noorwegen – deel 1

Wáár moet ik beginnen?! Dat is de grote vraag. Ik heb achthonderd foto’s in totaal, en daarnaast nog meer dan tweehonderdvijftig videofragmenten. Later zal ik leuke stukken video delen, maar het monteren daarvan duurt denk ik nog wel even! Ik denk dat ik eerst twee artikelen doe met een selectie van de leukste foto’s, en een aantal aparte artikelen met foto’s van de hikes. 

Het is zo leuk om door deze foto’s te spitten en alle herinneringen weer terug te halen, hoewel ik er ook een beetje heimwee van krijg. Heimwee naar de rust, naar de natuur en naar samen zijn met Tim. Voordat jullie de foto’s bekijken wil ik toch nog even gezegd hebben dat deze natuur op beeld echt niet net zo mooi is als in het echt. Sommige stukken van Noorwegen waren echt onwerkelijk mooi, dat krijg je niet op beeld. Ik kan ook wel een paar minuten naar één foto kijken, gewoon omdat ik weet hoe mooi het was in het echt.

We gingen met de boot van Hirthals (Denemarken) naar Kristiansand, en zijn toen meteen doorgereden naar de eerste camping. Later ga ik nog een artikel delen met de route die wij van A tot Z hebben afgelegd met mijn tips voor als je zelf ook gaat!

Dit soort uitzichten heb je elke dag in Noorwegen. Zelf ben ik echt het meest fan van zeeën, meren en rivieren, vooral in combinatie met bergen.

Onderweg naar onze camping even gestopt voor dit schattige uitzicht!

Daar staan we dan, op onze eerste camping! Na een beetje geklooi met de tent hebben we toch een leuke plek gecreëerd. We moesten echt even wennen aan de kou en gebruikten de auto als windscherm, haha! Wel hadden we echt meteen dat heerlijke kampeer gevoel, met een kopje thee en chips, lekker buiten.

Ik mis de bergen. Kijk die wolken ook he!

We hebben natuurlijk best veel in de auto gezeten, dus af en toe stopten we even om te genieten van de omgeving. Ik heb trouwens bijna de hele vakantie mijn oude Asics aangehad, haha! Loopt heerlijk.

KIJK even die weerspiegeling in het water! Love it.

Pizza eten in een tentje dat we toevallig tegenkwamen onderweg!

Ik ben zo blij met mijn nieuwe regenjas (America Today)! Hier waren we de Coastal Road aan het rijden.

De tweede nacht sliepen we in een hut! Het regende echt keihard de hele dag en we waren wel benieuwd.

De camping lag aan een hele mooie rivier en ‘s avonds ging de zon zelfs schijnen! We namen een fles wijn en twee glaasjes mee, en…

Gingen aan de rivier proosten op onze reis!

Ons eerste fjord, met een hele mooie brug in de verte.

In Noorwegen moet je ook heel vaak met een ferry. Zo leuk!

Het uitzicht van een van onze campings (Sogndal, Kjørnes camping). Echt geweldig om zo wakker te worden. Hier hebben we ook zeehonden voorbij zien zwemmen (oke, alleen hun snuit, maar toch) en zelfs bruinvissen!

De andere kant van deze camping!

Het begin van Route 55. Er hing een hele rare mist over het water heen, wat echt een heel apart effect gaf. Ik was echt ZO onder de indruk van deze route, jammer dat je niet uren op één plek kan blijven.

Bergen! Dit zijn dé bekende huisjes van Bergen. Het was een leuke stad, maar heel eerlijk? We waren na een paar uur blij dat we weer naar onze rustige camping konden. Als je kort in Noorwegen bent zou ik echt de steden overslaan en voor de natuur gaan.

Ook zochten we nog een uitzichtpunt op, waar je een mooi uitzicht had over Bergen. Check ook dat cruiseschip rechts!

Kijk dan… Het is zoveel mooier in het echt, maar dit was echt bijzonder.

Zo leuk, die dorpen in de bergen, met gekleurde huisjes.

Goede koffie is schaars (en duur) in Noorwegen. Alvast een tip, neem nooit koffie tenzij je ergens een professionele koffiemachine ziet staan, want de rest is vaak slootwater (of van die massakoffie uit zo’n hele grote tank). Ik was dus echt heel blij als we af en toe een goede cappuccino konden drinken!

Weer zo’n mooi uitzicht. Die wolkjes, blauwe lucht en weerspiegeling…

Hier waren we in Odda!

De leukste reispartner ooit.

Ik heb echt het gevoel dat deze foto’s bijna afdoen aan de mooiheid van onze roadtrip, maar ik hoop dat jullie het toch leuk vonden om te bekijken.

Er komen nog veel meer foto’s aan, dus stay tuned!

Liefs,
Laura.

Author: Laura

Ik ben Laura, 26 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb in 2017 mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Ik woon samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.