Mijn 5 goede voornemens voor het nieuwe studiejaar

Deze week is mijn master officieel begonnen. Voor degenen die het niet weten, ik doe de master Marketing Management en heb hiervoor een pre-master gevolgd (ik heb er een artikel over geschreven). Daardoor ben ik denk ik aardig goed voorbereid op dit jaar en kan ik me vol goede moed op de nieuwe vakken storten. Toch heb ik voor mezelf een aantal goede voornemens opgesteld, als reminders!

 • Meer zelfvertrouwen hebben

  Ik heb het afgelopen jaar veel last gehad van mijn eigen onzekerheid, omdat ik bang was dat ik het allemaal niet kon en dat ik zou ‘falen’. Bleek echt dikke onzin te zijn, want ik heb het hartstikke goed gedaan. En ook al had ik het niet gehaald, dan was het alsnog geen grote ramp. Dit jaar wil ik dus dit zelfvertrouwen vasthouden en geen energie verspillen aan piekeren over dit soort dingen.

 • Vanaf dag 1 alles bijhouden zodat ik hogere cijfers op de tentamens kan halen

  Dit is denk ik voor iedereen altijd een van de voornemens: “Volgende periode begin ik écht op tijd”. Maar écht, dit wil ik in mijn master jaar echt gaan doen. Dit zal het allerlaatste jaar zijn dat ik studeer, ik ga interessante vakken volgen, dus ik wil gewoon echt mijn best gaan doen. Ik merk dat ik beter ben in schrijfopdrachten dan in tentamens, omdat ik best veel tijd nodig heb om dingen in me op te nemen en te laat begin met leren, waardoor ik bij (groeps)opdrachten meestal zevens en achten haal en op tentamens tussen de 5.5 en de 7. Dat kan beter, dus ik moet alles bijhouden en op tijd beginnen met stampen.

 • Elke doordeweekse dag tijd aan mijn studie besteden

  Ik heb sowieso bijna iedere dag college, dus dat scheelt. Dan moet je in ieder geval al in de studiemodus. Daarnaast wil ik elke dag nog tijd besteden in het samenvatten van de lectures, het werken aan groepsopdrachten of aan het voorbereiden van andere colleges. Klinkt wel heel fanatiek, niet?

 • Vaker naar de bieb of UB gaan zodat ik sneller in een studieflow kom

  Als ik geen college heb of een ochtend of middag vrij ben, werkt het voor mij heel goed om in de bieb (OB) of in de UB te gaan zitten werken. Iedereen is dan bezig, dus je voelt je bijna schuldig als je zit te niksen. Die drempel is soms nog wel eens lastig, omdat ik het heel fijn vind om thuis te zijn, maar thuis laat ik me toch sneller afleiden.

 • Alles wat meer loslaten en meer genieten

  Work hard, play hard. Haha, vreselijk als mensen dat zeggen. Maar aangezien ik dit jaar meer zelfvertrouwen heb dan vorig jaar, ik weet hoe alles werkt, en ik dus geen energie aan hoef te besteden aan onzekerheid, kan ik gewoon hard werken en daarnaast ook genieten van alles. Mijn laatste jaar als student!

Misschien dat ik ook wel een soort wekelijkse of maandelijkse studie update deel, als jullie dat leuk vinden. Heb jij ook voornemens voor het nieuwe studiejaar?

Liefs,
Laura.

Author: Laura

Ik ben Laura, 26 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb in 2017 mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Ik woon samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.