Studie update Master Marketing #3

Ik ben alweer bijna een maand bezig met het tweede half jaar van mijn master, dus het leek me wel leuk om terug te blikken op het afgelopen blok. In totaal heb ik alweer zes vakken gehad, jemig! In juni ben ik (als het goed is) al afgestudeerd. De tijd gaat zo snel, niet normaal. 

Blok 2:

Het afgelopen blok had ik drie vakken, en de hele maand januari had ik tentamens. Ennnn, ik heb alledrie de tentamens gehaald, net als in het eerste blok! Daar ben ik best een beetje trots op, en vooral heel erg blij dat mijn drie weken wonen in de UB niet voor niets zijn geweest. Ik sta nu voor Brand & Product Management en Consumer Psychology gemiddeld een 7 en voor International Strategic Alliances gemiddeld een 6 (helaas, rotvak). Tot nu toe heb ik de vakken afgesloten met vijf zevens en één zes.

Ik moet zeggen dat het afgelopen blok best wel goed ging! Ik heb tot nu toe alles in één keer gehaald, hard gewerkt en dat zie ik ook terug in mijn resultaten. Ik had bijvoorbeeld voor het tentamen van Consumer Psychology een 8.2 op het gedeelte met open vragen, NICE!

Blok 3:

Dit is inmiddels al de derde week van blok 3. Het is een gek idee dat ik nog maar twee vakken heb (naast mijn master thesis) en dus ook nog maar twee tentamens. Nog maar twee tentamens en dan heb ik nóóit meer een tentamen! Ik ben vastbesloten om die ook beide in één keer te halen (in april), zodat ik daarna de laatste twee maanden alleen op mijn thesis kan focussen.

Speaking of which, we hebben twee weken geleden ook onze eerste scriptiemeeting gehad. Ik heb helaas niet mijn eerste keuze gekregen (qua onderwerp), waar ik best wel van baal. Blijkbaar was het een populair onderwerp, haha. Ook was het allemaal best wel overweldigend en had ik afgelopen week niet een al te beste week, zoals jullie al konden lezen in de Photo Diary.

Het werd me allemaal een beetje te veel, ook omdat ik naast de scriptie nog twee vakken heb (met beide twee groepsopdrachten, dus vier in totaal) en ik door de bomen even het bos niet meer zag. Gelukkig heb ik nu een richting gevonden voor mijn scriptieonderwerp en is het allemaal íets minder onduidelijk. Het begin van je scriptie is altijd moeilijk, I guess.

De komende weken hebben we gewoon nog deadlines van groepsopdrachten en 10 en 11 april heb ik mijn tentamens. En aankomende dinsdag krijgen we de sleutels van ons appartement (!!!), dus daar zal ik de komende maand ook vaker zijn. Kan ik daar mooi studeren als Tim naar z’n werk is. Spannende tijden!

Ik ga nu al redelijk vaak weer naar de UB zodat ik echt alles kan bijhouden. En net zoals met mijn pre-master en het eerste half jaar van mijn master, gaat dit ook lukken!

Hoe gaat het bij jullie met studie en werk?

Liefs,
Laura.

Author: Laura

Ik ben Laura, 26 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb in 2017 mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Ik woon samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 • Ohhh, balen dat je niet je eerste keus hebt gekregen. Wel fijn om te lezen dat het onderwerp dat je wel hebt ook interessant is. 🙂 Succes met alles!

  • Mijn onderwerp is “priming”, dat is het activeren van iets wat bij mensen in het onderbewustzijn zit. Bijvoorbeeld dat mensen onbewust creatiever worden van het Apple logo, dat je de persoon tegenover je als warmer mens ziet als je in een warme kamer bent, dat een zwaar voorwerp als belangrijker wordt gezien. Heel ingewikkeld, kan het ook niet heel goed uitleggen, maar wel interessant. Mijn scriptie gaat over harde vs. zachte primes, en brand personality. Als je op een harde stoel zit kan je de persoon met wie je praat als ‘geloofwaardiger’ zien, en ik ga onderzoeken of je met harde vs. zachte primes een persoon en uiteindelijk een merk ziet als meer betrouwbaar (hard) vs. meer warm/behulpzaam (zacht). Snap je t nog? Haha! Liefs

 • Ik heb mijn thesis (zoals de scriptie hier wordt genoemd) ook over iets anders geschreven dan ik had gehoopt. Ik had een onderwerp in gedachten, maar een vrij onderwerp mogen doen was zoveel meer werk vooraf dan iets kiezen uit te de thema-lijst dat ik toch maar voor de weg van de minste weerstand heb gekozen. En op zich ook wel geen spijt van want ik ben toch iets heel anders gaan doen met werk dus had niet veel invloed gehad.

  • Haha, mijn opleiding is helemaal in het Engels dus ik gebruik master thesis / scriptie een beetje door elkaar per ongeluk. Mijn uiteindelijk research idee vind ik gelukkig ook nog best interessant, dus dat scheelt 🙂

 • Wat jammer dat je niet het onderwerp hebt gekregen die je zo graag had gewild en dat het daarna even wat minder goed ging. Maar goed om te horen dat het alweer wat beter ging en zoals je zelf ook aangeeft, elk begin is altijd even lastig. Het is wennen en je bent vooral zoekende naar hoe het allemaal moet, maar ik weet zeker dat het goed gaat komen. You can do this!

  Ik ben ondertussen druk bezig met mijn stage van drie maanden. Ook dat is wennen, een nieuwe omgeving en ineens fulltime bezig zijn, maar het bedrijf bevalt goed. Ik baal zelfs dat het maar drie maanden is haha…

  • Ja! Gelukkig is mijn uiteindelijke onderwerp ook nog best interessant geworden dus dat scheelt 🙂 Snap dat het wennen is! Wel een goed teken dat je ervan baalt dat het maar voor drie maanden is, haha. Liefs

   • Wat fijn dat dit onderwerp wel ook interessant is! Het is altijd even schakelen als het niet is wat je gehoopt had, maar dat komt vast goed. Haha ja dat zeker 🙂