Another Blogging Tag

Gister plaatste ik al een artikel over wat er allemaal gaat veranderen aan mijn blog, en ik vond deze Tag daar wel goed bij passen! Normaal hou ik eigenlijk niet van het invullen van Tags omdat het door zoveel mensen gedaan wordt, maar ik vind deze vragen toch wel erg leuk om te beantwoorden. Dus, hier mijn versie van de Another Blogging Tag!

1. Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Wat ik zeker wil houden is mijn persoonlijke inbreng in elk artikel, en de positieve sfeer. Er wordt nooit vervelend gedaan en als er kritiek wordt gegeven is het altijd opbouwende. Echt heel fijn! Wat ik graag wil en ga veranderen is de layout, ik wil weer meer energie gaan steken in het maken van mooiere foto’s en als ik straks meer tijd heb ga ik weer meer outfits plaatsen. Wat ik allemaal nog meer ga veranderen kun je hier lezen.

2. Doe je alles voor je blog alleen?

Voor de artikelen wel, ja. Bij mijn layout werd ik altijd geholpen door mijn broertje, voor mijn nieuwe layout word ik geholpen door een webdesigner. Zo fijn! Mijn outfitfoto’s worden meestal gemaakt door mijn moeder en soms door Shirley van Styleguide. Verder helpt mediabureau Adfactor me sinds kort met de advertenties.

3. Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Pfoe, moeilijk. Ik denk op dit moment een 7, omdat ik er nu natuurlijk niet heel veel tijd voor heb en daardoor minder kan schrijven dan ik zou willen. Altijd als het echt niet kan (in dit geval door een fulltime stage) krijg ik super veel inspiratie en dan gaan m’n handen jeuken om met alles aan de slag te gaan, maar dan kan het niet. Daarom nu een 7! In de toekomst wordt dit cijfer zeker weer hoger.

4. Verdien je geld met bloggen?

Ja! Sinds februari / maart ben ik aangesloten bij mediabureau Adfactor en ik verdien nu geld door de banners en de advertorials. Super leuk, vooral ook dat ik het geld weer kan steken in het verbeteren van mijn blog! Ik ga bijvoorbeeld met het geld dat ik deze maanden heb verdiend een nieuwe camera kopen en een nieuwe layout. Ik vind het heel erg lief dat jullie Adblock uit willen zetten voor mijn site, want met de inkomsten kan ik gewoon echt meer gaan doen voor Style Remains!

5. Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen?

Ik denk de druk die ik mezelf kan opleggen. Nu heb ik bijvoorbeeld veel minder tijd om te bloggen en dan kan ik soms zo ontzettend van mezelf balen dat ik niet elke dag een artikel online zet! Terwijl ik dan gewoon moet relativeren, omdat het voor mij nu even niet te doen is om elke dag een artikel te plaatsen. Ik werk 40 uur per week (stage) en daarnaast  heb ik ook nog een ander baantje (soChicken). Maar goed, dat betekent wel dat ik het ontzettend leuk vind.

6. Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Ik blijf hangen als de layout mooi is (overzichtelijk, strak), als de foto’s mooi zijn en als ik de onderwerpen interessant vind. Ik klik weg als ik geen idee heb waar de blog over gaat op het eerste gezicht, als het heel onoverzichtelijk of rommelig eruit ziet of als ik de onderwerpen niet leuk vind.

7. Heb je mensen leren kennen door het bloggen?

Jazeker! Door de jaren heen heb ik heel veel lieve meiden leren kennen. Op het begin vond ik het echt doodeng om in m’n eentje naar een event te gaan, maar nu ken ik inmiddels al zoveel mensen dat ik nooit alleen meer ben! Ook vind ik het erg leuk om mensen in het echt te ontmoeten die mij al lang volgen en die ik al lang volg. Als bloggers onder elkaar kun je gewoon zo fijn inspiratie en tips uitwisselen, je weet waar de ander het over heeft en dat vind ik altijd erg leuk. Je hebt een gezamenlijke passie!

8. Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Ik blog alleen maar persoonlijk. Dat is de drijfveer achter mijn blog: Mijn mening en ervaringen delen. Ik deel ontzettend persoonlijke dingen, de dingen die ik mee heb gemaakt bijvoorbeeld. Ook heb ik er geen moeite mee om het te laten merken als het even wat minder gaat. Ik vind dat menselijk, om niet alleen maar te laten zien hoe geweldig alles is! Wel let ik op de informatie die ik deel over mijn familie, vrienden en over mijn vriend. Hier deel ik niet zoveel over omdat dat gewoon privé is.

9. Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou?

Jazeker! Ik vind het op dit moment nog super leuk en ik denk nog lang door te gaan. Ik ben nog maar 20, nog tijd genoeg dus! Ik denk dat de leeftijd 20 tot en met 30 juist ontzettend interessant is, omdat je echt een nieuwe fase ingaat. Daarom denk ik ook dat mijn blog zich met mij mee ontwikkelt, en mijn lezeressen ook. Later wil ik ook meer informatieve artikelen gaan schrijven en meer vanuit mijn ervaringen, net zoals ik nu bij Mindset doe.

10. Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Bijna iedereen zegt nee, maar heeeeel eerlijk? Ik denk het wel. Weet je waarom? Ik begin wel een nieuwe blog. Of mag dat niet? Haha. Van 50.000 euro kan ik mijn studieschuld afbetalen en vervolgens kan ik een nieuwe blog of platform opzetten en daar heel erg in investeren. Daar zou ik geen nee tegen zeggen hoor!

Maar als ik moet kiezen: Óf bloggen, óf 50.000 euro, dan ga ik toch voor bloggen. Want schrijven is mijn passie en dat geld komt later wel.

11. Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

Hier ga ik later een artikel over maken, dus dat verklap ik lekker nog niet!

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn antwoorden op deze vragen te lezen. Voor mij was het in ieder geval leuk om in te vullen!

Liefs,
Laura.

Author: Laura

Ik ben Laura, 25 jaar. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.