Waarom ik zo van Groningen houd

Ik woon nu zo’n anderhalf jaar in het Hoge Noorden, in het centrum van Groningen. Het was een héle goede keuze om hier te gaan wonen en ik ben verliefd geworden op de stad. Waarom? Ik heb wel een aantal goede redenen:

Groningen11. Het is een stad, maar wel klein en gezellig: Amsterdam is natuurlijk heel erg groot, massaal en toeristisch. Groningen heeft alle voordelen van een stad (groter dan een dorp, leuke originele plekken, veel studenten, leuk uitgaan, etc), maar geeft toch het gevoel ‘klein’ te zijn. Heel gezellig en minder onpersoonlijk dan grote steden.

2. Alles is te fietsen: En daarbij komt natuurlijk dat alle leuke plekken te fietsen zijn, of in mijn geval zelfs te lopen! Ik woon heel dicht bij de binnenstad (ergens achter de Prinsentuin) en kan lopen naar de Grote Markt en naar het Poeleplein.

3. Ik heb hier de liefde van mijn leven ontmoet: Een van de belangrijkste redenen dat ik zo van Groningen ben gaan houden is natuurlijk dat ik Tim hier heb ontmoet. Hij is mijn huisgenoot en een paar maanden nadat ik hier kwam wonen werden we verliefd. Er zijn al heel veel plekken hier waar ik super leuke herinneringen aan heb, die ik natuurlijk voor altijd zal blijven houden.

4. Het Noorderplantsoen: Het Noorderplantsoen, een van de fijnste plekken van Groningen. Tim en ik gingen hier op het begin van ‘ons’ heel vaak heen, dus ik heb er hele leuke herinneringen aan. Daarbij is het plantsoen gewoon heel erg mooi, en niet ver van mijn huis vandaan.

5. De mooie straatjes, huizen en grachten: Ik deel heel vaak foto’s op Instagram van de grachten, want ze zijn zo moooi! En ook de straatjes met van die mooie oude huizen, echt heel mooi.

6. Altijd nieuwe leuke plekken te ontdekken: Het leuke aan een stad is dat er altijd wel weer nieuwe café’s, restaurantjes of andere leuke plekken te ontdekken zijn.

7. Festivals in het Stadspark: Ik ben nu een paar keer naar het Stadspark geweest met een festival (o.a. Bevrijdingsdag en Koningsdag) en de sfeer is echt top! En lekker op fietsafstand.

8. Ik voel me hier echt thuis: Ik ben geboren in Deventer, heb in Doorn gewoond (bij Utrecht dus), daarna in Amsterdam en nu in Groningen. Van alle plekken waar ik heb gewoond voel ik me hier het meest thuis. Ik heb ook echt het idee dat ik hier later weer wil komen wonen, “later”.

9. Leuke cafétjes en restaurants: We zitten heel vaak bij Mr. Mofongo, Flinders, Coffee Company, Pernikkel, Bakkerij Blanche, La Cubanita, Newscafé en volgens mij vergeet ik er nog een heleboel.

10. Nuchtere mensen: Op de een of andere manier merk je gewoon echt een verschil tussen mensen uit het Noorden en bijvoorbeeld het Westen. Ik hou van de Groningse mentaliteit, het is zo lekker ‘echt’.

Vinden jullie Groningen ook zo fijn?

Liefs,
Laura.

 

Author: Laura

Ik ben Laura, een 24-jarige blogger en freelancer. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan TMO Fashion Business School en heb recentelijk mijn MSc Marketing Management afgerond aan de Universiteit van Groningen! Sinds maart 2017 woon ik samen met mijn vriend Tim in Haarlem. Op Style Remains vind je artikelen over geluk, zelfontwikkeling, ambitie, succes, ondernemen & bloggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.