AmbitieHappinessPersoonijkTips

Hoe leef je gezond?

Hoe leef je gezond?
1.22Kviews

Tegenwoordig is het voor veel mensen steeds belangrijker om gezond te leven. Maar wat houdt dit nu precies in? En wanneer leef je gezond en wanneer niet? We houden ons allemaal wel eens bezig met deze vragen. Toch kunnen deze vragen niet zo simpel beantwoord worden. Je zal voor jezelf moeten bepalen of je vindt dat je gezond leeft. Toch zijn er wel enkele richtlijnen. Misschien heb je wel een te hoge BMI. In dat geval is er een grote kans dat je ongezond leeft. Echter, dit hoeft natuurlijk niet, want misschien slik je wel medicijnen die hiervoor zorgen. Als je toch wat bewuster en gezonder wil leven, zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee kunt houden.

Eet drie maaltijden per dag en niet te veel tussendoortjes

Het is erg belangrijk om drie maaltijden per dag te eten. Het gaat het om het ontbijt, de lunch en het avondeten. Door deze drie maaltijden te eten, zorg je ervoor dat je de rest van de dag voldoende energie hebt om dingen te kunnen doen. Zorg dan ook dat je tijdens deze maaltijden genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het eten van 200 gram groente in je avondmaaltijd. Daarmee zorg je er namelijk voor dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Daarnaast is het belangrijk om niet te veel tussendoortjes te eten. Mocht je nu wel honger hebben en de volgende maaltijd is nog niet dichtbij, dan is het verstandig om fruit te eten. Dit vult namelijk wel, maar dit is wel gezonder dan koek of chips.

Beweeg ten minste dertig minuten per dag

Om gezond te leven is niet alleen eten belangrijk. Ook sporten is van belang. Dit zorgt ervoor dat je fit blijft en goed in je vel zit. Bij sporten hoef je echter echt niet meteen te denken aan een heftige work-out in de sportschool. Je kan ook gewoon een half uurtje wandelen of fietsen. Het gaat erom dat je elke dag dertig minuten beweegt. Of dit nu zware of milde beweging is, dat maakt niets uit. Dit zorgt er namelijk voor dat je bloed wat harder gaat rondpompen en daardoor verbrand je meer calorieën, wat weer super goed is voor je. Bewegen is daarnaast ook leuk, vooral als je het samen met iemand doet. Schakel dus een vriend of een vriendin in en ga samen bewegen voor meer plezier in je leven.

Drink genoeg water

Water drinken is erg belangrijk. Door middel van water worden de afvalstoffen je lichaam uitgewerkt. Ook zorgt water ervoor dat je lichaam soepel blijft en dat je geen hoofdpijn krijgt door te weinig vochtinname. Daarnaast kan water je honger enorm stillen. Wanneer je water drinkt, is je maag namelijk gevuld. Vaak wordt dan ook als tip gegeven om een half uur voor je maaltijd water te drinken, zodat je niet te veel eet. Dit helpt dan weer bij het gezonder leven.

Leave a Response