HappinessTips

Waarom motorrijden gelukkig maakt

Waarom motorrijden gelukkig maakt
1.79Kviews

Motorrijden: de één is er dol op en de ander moet er niet aan denken om op een tweewieler te zitten. Hoewel de meningen over dit vervoersmiddel duidelijk verschillen is er één ding wat wetenschappers hebben geconcludeerd: motorrijden kan écht gelukkig maken. Nog nooit op een motor gezeten? Dan moet je dit zeker eens proberen. Al maanden of misschien zelfs wel jaren plannen om een cafe racer bij caferacerwebshop.com samen te stellen? Doen! Motorrijden kan meer voor je betekenen dan je nu wellicht al denkt.

Opvallend genoeg is motorrijden de afgelopen jaren veel populairder geworden dan in de jaren hiervoor. Dit heeft er wellicht vooral mee te maken dat veel taboes zijn weggenomen. Zo worden vrouwelijke motorrijders niet meer met een schuin oog aangekeken. Integendeel zelfs: zij zijn anno 2020 helemaal ingeburgerd in het motorwereldje en maken ook een groot deel uit van de totale hoeveelheid motorrijders in ons land. Ze zitten steeds minder vaak achterop bij hun partner, maar rijden er vrolijk naast. De kick die je van motorrijden kunt krijgen is met geen pen te beschrijven. Niet uit te leggen aan mensen die nog nooit op de motor hebben gezeten. Maar waarom maakt motorrijden zo gelukkig? Voor dit artikel gingen we op onderzoek uit.

Aanmaak van dopamine

Gashendels kopen bij Caferacerwebshop, monteren en weer gaan! Echte motorliefhebbers weten hoe heerlijk het is om te klussen aan de motor. Zeker wanneer dit klusjes betreffen die zowel de snelheid als het comfort op de motorfiets kunnen verhogen. Je zoeft over de weg en krijgt een heerlijk gevoel van binnen. Een gevoel wat bijna met niets anders ter wereld te vergelijken is. Wetenschappers wijten dit gevoel aan een verhoogde aanmaak van dopamine.

Dopamine stimuleert de pleziercentra in onze hersenen. Dit zijn de gebieden die wetenschappers bijvoorbeeld ook zien oplichten bij bungeejumpen, ten huwelijk gevraagd worden, een groot bedraag winnen uit de loterij of de meest fantastische vrijpartij.

Samen eropuit gaan met je partner

Het grootste voordeel van motorrijden is dat het vaak iets is wat je samen met je partner kunt doen. Zeker in de drukte van de alledaagse dag is het belangrijk om meer tijd voor elkaar vrij te maken. Een keer een avondje samen dineren is niet voldoende om de relatie kleur te geven. Er samen op uit gaan is al een hele grote stap in de juiste richting. Hierbij maakt het niet uit of jullie er nou van houden om samen te klussen aan de motoren of liever gewoon lange ritten maken. Knipperlicht motor caferacerwebshop.com kopen, monteren en vervolgens lekker een lange rit maken is natuurlijk het beste van beide werelden. Wanneer jullie samen van deze hobby genieten, zorgt dit voor meer solidariteit en een geluksgevoel wat dopamine nog niet eens zou kunnen evenaren.

Meer dan alleen een vervoersmiddel

Niet-motorrijders kunnen zich vaak niet voorstellen waarom je naast een zeer praktische auto ook nog eens een motor zou aanschaffen. Het is toch helemaal niet handig? Je kunt deze vrijwel alleen gebruiken wanneer het droog en niet te warm of koud is. Daarnaast vang je altijd veel wind, kan je vrijwel niets vervoeren en is het allesbehalve een gezinswagen.

Een begrijpelijke conclusie. Zeker wanneer je nog nooit op een motor hebt gezeten. Bedenk echter wel dat een motor veel meer is dan alleen een vervoersmiddel. Een motorfiets wordt zelden gebruikt om enkel van A naar B te komen. Het maakt gelukkig door simpelweg te rijden. Hoe langer, hoe beter. Vervolgens ook nog eens een db killer kopen Caferacerwebshop, zodat je tot de late uurtjes kunt rijden en de buren niet stoort bij thuiskomst. Motorrijden is fantastisch. Geen vervoersmiddel, maar een echte hobby!

Leave a Response