Eclectisch interieur als hippe woonstijl

Zoals gezegd bestaan er vandaag de dag heel erg veel verschillende soorten woonstijlen. Hierbij kun je denken aan eclectisch interieur, landelijk interieur of modern interieur. Mensen kunnen verschillende redenen en motivaties hebben hebben om voor een bepaalde woonstijl en een bepaald interieur te kiezen. De eerste belangrijke redenen om voor een bepaalde woonstijl te kiezen is natuurlijk simpelweg iemand zijn smaak. Het zou natuurlijk voor kunnen komen dat iemand industrieel interieur helemaal niets vind, maar eclectisch interieur juist wel heel mooi vindt. Dan is het heel logisch dat die persoon voor eclectisch interieur zou kiezen in plaats van voor industrieel interieur.

 

Er is ook nog een tweede redenen waarop de keuzen voor een bepaald interieur en een bepaalde woonstijl gebaseerd zou kunnen zijn. Deze reden heeft te maken met de stijl van een bepaald huis. Sommige huizen zijn zo uniek dat de ene woonstijl beter bij het huis zou passen dan de andere woonstijl. Bij een mooie oude boerderij is het bijvoorbeeld logischer om te kiezen voor een mooie landelijke woonstijl met een mooi landelijk interieur in plaats van iets heel erg moderns. Landelijk past dan eenmaal beter bij het huis en de locatie dan modern. Veel mensen houden rekening met de stijl van het huis bij het kiezen van de woonstijl en het interieur.

 

Wat is eclectisch interieur?

Een woonstijl waarvan de naam nog vrij onbekend is, maar toch steeds meer en meer voorkomt is het eclectisch interieur. Wanneer je nog nooit van dit soort interieur hebt gehoord kan het in eerste instantie een beetje apart klinken. Het woord eclectisch is ook best wel een ingewikkeld woord. Het woord heeft een betekenis wat eigenlijk refereert naar een bepaalde werkwijze. In deze werkwijze staat het samenvoegen en combineren van verschillenden elementen. Ook met de betekenis erbij kan het dus nog een beetje abstract of vaag voelen. De beste manier om een goed beeld te krijgen van een eclectisch interieur is om afbeeldingen op te zoeken van een eclectisch interieur. Een nog betere optie zou zijn om een ruimte te bezoeken die is ingericht in deze woonstijl.

Er zijn een aantal zaken die kenmerkend zijn voor eclectisch interieur. Dit zijn de zaken waaraan je dit type interieur aan zou kunnen herkennen. Het meest opvallende kenmerk van een eclectisch interieur is het feit dat het een heel erg divers soort woonstijl is. In deze woonstijl kunnen allerlei verschillende structuren, materialen en kleuren samenkomen. Geen enkel eclectisch interieur is hetzelfde. Dat is gelijk ook wat dit type interieur erg uniek maakt. Iedereen kan zijn eigen draai eraan geven en zelf kiezen welke elementen qua kleuren, structuren en materialen hij of zij samen wil laten komen in het interieur. Een ander kenmerk van deze stijl is het feit dat moderne en wat oudere authentieke elementen gecombineerd kunnen worden binnen één en hetzelfde interieur.

Hoe creëer je dit nieuwe woonstijl ?

Een eclectisch interieur kan je woning dus een hele unieke stijl geven. Het is daarom een leuk idee om dit type interieur in je huis te brengen. Het kan een beetje ingewikkeld zijn om te bedenken waar je moet beginnen wanneer je graag een eclectisch interieur wilt gaan creëren in je huis. Er zijn een aantal stappen die handig zijn om in gedachten te houden wanneer je deze woonstijl  in je huis wilt gaan aanbrengen.

 

De belangrijkste tip wanneer je dit type interieur wilt gaan creëren is om dicht bij jezelf te blijven. Wanneer je alleen dingen kiest waarvan je overtuigd bent dat je ze mooi vindt en ze bij je persoonlijke stijl passen, dan zul je een eclectisch interieur kunnen creëren wat helemaal uniek is. Een andere tip die handig is om op te volgen wanneer je dit type interieur wil gaan creëren is om te durven uit te proberen. Je moet durven om de verschillende stijlen bij elkaar te zetten en te experimenteren met verschillende materialen en structuren om te kijken wat het eindresultaat is.