Wonen

Aan welke eisen moet een moderne keuken voldoen?

Aan welke eisen moet een moderne keuken voldoen
1.56Kviews

Wanneer mensen er tegenwoordig voor kiezen om een nieuwe keuken aan te kopen wordt er daarbij vaak gekozen voor een moderne keuken. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat een dergelijke keuken tegenwoordig perfect aansluit op de eigentijdse verwachtingen waar mensen over beschikken. Dit gezegd hebbende is het wel zeker zo dat een moderne keuken over een zeer typische uitstraling beschikt. Voor heel wat mensen is dit niet meteen duidelijk. Indien je graag een keuken met een echt moderne stijl wenst aan te kopen zal je daarbij doorgaans kunnen rekenen op een uiterst minimalistische uitstraling. In ieder geval, ben jij ook benieuwd aan welke eisen echt moderne keukens nu precies dienen te voldoen? Lees dan vooral even snel verder!

Welke kleuren komen tot hun recht in moderne keukens?

De eerste vraag die wordt gesteld bij de realisatie van een keuken met een moderne uitstraling heeft te maken met de kleuren die worden gebruikt. Op dit vlak kan je eigenlijk kiezen voor heel wat verschillende opties. De vaakst gekozen kleuren bij een moderne keuken zijn de volgende:

  1. Wit;
  2. Zwart;
  3. Felle kleuren met lak afgewerkt;

Ondanks het feit dat zwart tegenwoordig erg vaak wordt gecombineerd met wit in een moderne keuken moet het gezegd dat andere donkere kleuren veelal voorbehouden blijven voor andere stijlen van keukens. Je zal dan ook in de praktijk minder vaak kleuren als donker grijs of bijvoorbeeld bruin in een keuken met moderne stijl zien opduiken. Deze kleuren zijn dan ook veelal voorbehouden voor keukens met bijvoorbeeld een klassieke, landelijke of industriële uitstraling.

Let op de afwerking van de keukenkasten

Het draait bij moderne keukens niet zelden vooral over het creëren van een minimalistische uitstraling. Dit zien we onder meer terug in de afwerking van de keukenkasten. Voor heel wat verschillende stijlen van keukens geldt immers dat er wordt gewerkt met zeer opvallend aanwezige deurknoppen. Dat is niet het geval wanneer je kiest voor de realisatie van een keuken met een modern design. In dat geval is het zo dat de keuze vaak gaat naar een greeploze afwerking. Met andere woorden, er is geen sprake  van aanwezige deurknoppen en het openen en sluiten van de kasten gebeurt door middel van drukken. Indien je echt een strakke, moderne keuken wenst te realiseren in je woning is dit eigenlijk altijd de beste keuze.

Een uitgebreide collectie moderne keukens bekijk je via de website van Superkeukens!

Let op de afwerking van de keukenkasten

Sta ook zeker stil bij de keuze van het materiaalgebruik

Finaal spreekt het voor zich dat je voor de realisatie van een keuken in de praktijk altijd een keuze kan maken tussen tal van verschillende materiaalsoorten. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen de meest kwalitatieve materialen en materialen die mogelijks wat ondergewaardeerd zijn. Vooral van belang is om er rekening mee te houden dat er in een moderne keuken in principe de voorkeur dient te worden gegeven aan het gebruik van materialen met een gladde, glanzende afwerking. Deze materialen dragen in de praktijk dan ook aanzienlijk bij aan de globale vormgeving en uitstraling waar je keuken over beschikt. Voor de realisatie van moderne keukens zijn dergelijke materialen doorgaans altijd de beste keuze. Let uiteraard wel ook op de levensduur van de materialen. Kijk dus zeker niet alleen maar naar de uitstraling waarover ze beschikken.

 

Leave a Response