Mode

De Komst van Hoge Sneakers: Een Trend Die Blijft

317views

Het is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit de mode industrie: hoge sneakers. In het straatbeeld zien we steeds meer mensen met deze trendy schoenen en ook op de catwalk verschijnen ze regelmatig. Maar hoe is deze trend ontstaan en waarom blijft het maar populair? In deze blog zullen we dieper ingaan op de geschiedenis van hoge sneakers en hun groeiende populariteit.

Waar het begon

De eerste hoge sneakers werden geïntroduceerd in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Converse bracht de ‘Chuck Taylor All-Stars’ uit die door basketbalspelers werden gedragen vanwege hun comfort en grip op de baan. In de jaren ’70 werden deze sneakers steeds populairder bij muzikanten en artiesten, zoals The Ramones en The Clash, die ze droegen tijdens optredens. Dit zorgde voor een groeiende populariteit onder jongeren.

Omhoog verworven naar de catwalk

Tegenwoordig zijn sneakers niet meer weg te denken uit de modewereld en hebben ze hoge plek verworven op de catwalk. In de jaren ’90 werden hoogte sneakers voornamelijk gedragen door hiphop artiesten. Nu worden ze door een breder publiek gedragen en zijn er varianten te vinden voor allerlei stijlen. Hoge sneakers worden gezien als een fashion statement en geven een stoere en casual uitstraling.

Stijlvol en comfortabel

Naast de stijlvolle uitstraling, zijn hoge sneakers ook nog eens erg comfortabel. Het feit dat ze hoger zijn dan reguliere sneakers biedt extra steun rond de enkels, wat erg fijn is tijdens het lopen of sporten. Hoge sneakers zijn niet alleen geschikt voor sportieve activiteiten, ook onder een jeans of jurkje maken ze een outfit helemaal af.

De hoger sneaker blijft voorlopig!

De populariteit van hoge sneakers lijkt voorlopig niet te stoppen. Designers brengen ieder seizoen nieuwe varianten uit, van klassiek tot futuristisch en alles daar tussenin. Ook het gebruik van verschillende materialen, zoals leer en suède, maken bijvoorbeeld de hoge La strada sneakers extra trendy. Of je nou op zoek bent naar een paar simpele witte hoge sneakers of juist naar een opvallend paar met veel details, er is voor ieder wat wils.

Met zijn veelzijdigheid en trendy uitstraling is het niet verrassend dat de hoge sneaker zich een weg heeft geknokt naar de top van de modewereld. Zijn roots mag hij dan toch echt wel bij de basketbal vinden, het feit dat het ontwerp van de hoge sneaker zich geëvolueerd heeft naar iets intermodaal is dan ook duidelijk. Ze zijn comfortabel, stijlvol en gemakkelijk te dragen voor iedereen die wil pronken met zijn schoenen. En wanneer we kijken naar de ontwikkelingen binnen de mode industrie, lijkt de hoge sneaker niet snel van zijn troon te worden gestoten. Een tijdloze trend.

 

Leave a Response