Tips

De opkomst van het online winkelen

772views

Steeds meer mensen hebben de weg naar het online winkelen gevonden. Men ervaarde het gemak van producten die thuisbezorgd werden. Daarnaast is het veel makkelijker om kleding in je eigen huis te passen en rustig de tijd te nemen om na te denken of je het wat vindt of niet. Het retourbeleid is vaak erg simpel. Je brengt het pakketje terug naar een pakketpunt en je bent er vanaf. Toch waren er nog mensen sceptisch over online winkelen. Ze wilden de artikelen liever eerst zelf met eigen ogen zien. Ten tijde van de huidige pandemie was er niet veel meer keus dan online winkelen, aangezien alle fysieke winkels gesloten werden. Dit heeft ervoor gezorgd dat het online shoppen definitief in opmars is.

Kansen

Kleine ondernemers vonden het eerst nog moeilijk om de stap naar online te maken. Vaak is het opzetten van een webshop een grote investering, terwijl je niet weet of het rendabel zou zijn. In de huidige tijd is het opzetten van een website de enige manier om wat geld te verdienen, waardoor ze geen andere keus hadden. Ze moesten wel. Nu ze eenmaal een investering hebben gedaan in de kassa software, is het vrij eenvoudig om dit bij te houden.

Veranderend winkelgedrag

We kunnen nu echt wel stellen dat het winkelgedrag van de consument veranderd is. Dat komt mede doordat er veel meer mogelijkheden zijn online. Restaurants die eerder geen bezorgservice hadden, hebben dat nu wel. Simpelweg omdat dat de enige manier is om iets van omzet binnen te halen. Nu mogen de winkels weer open, maar voor een beperkte hoeveelheid mensen. De mogelijkheid tot online shoppen biedt perspectief aan de ondernemers. Zo kunnen ze alsnog een groter publiek bereiken.

Het lag al in de lijn der verwachting dat deze extreme verschuiving naar online shoppen zou plaatsvinden. Toch is het nu in een stroomversnelling terecht gekomen door de pandemie en gedwongen sluiting van de winkels.

Leave a Response