Tips

Duurzaam tafelzeil

144views

Een tafelzeil is een onmisbaar item in ieder interieur. Niet alleen huishoudens met kleine kinderen hebben baat bij een tafelzeil. Er kan immers bij iedereen aan tafel wel eens geknoeid worden. Je wilt je tafel dan natuurlijk ten alle tijden de beste bescherming bieden. Een tafelzeil is daarvoor de beste oplossing.

Wat is tafelzeil?

Tafelzeil is (vaak) een plastic zeil. Het is soepel materiaal. Het wordt gebruikt om de eettafel te beschermen én om er een mooie uitstraling aan te geven. De tafelzeilen van tegenwoordig zijn namelijk erg leuk qua uitstraling. De prints zijn erg uiteenlopend en ze zijn ook vaak verkrijgbaar in prints die passen bij de interieurtrends van tegenwoordig. Tafelzeil is ook doorzichtig verkrijgbaar, zodat je de originele look van je tafel er doorheen blijft zien. Voor een  groot aanbod aan leuke tafelzeilen verwijs ik je graag naar www.hiptafelzeil.nl.

Materiaal tafelzeil

Een plastic tafelzeil lijkt misschien niet zo’n milieuvriendelijke optie. Toch is niets minder waar. Veel tafelzeilen zijn gemaakt van plastic. Een gemiddeld tafelzeil is echter geen wegwerpkleed. In tegenstelling zelfs, een tafelzeil gaat vaak jarenlang mee. In sommige huishoudens ligt nog altijd hetzelfde tafelzeil als 10 jaar geleden!

Duurzame keuze

Wil je toch liever geen plastic tafelzeil? Je bent niet de enige. Er zijn veel mensen die niet meer kiezen voor een plastic tafelzeil, maar zoeken naar een milieuvriendelijkere varaint. Gelukkig is tafelzeil tegenwoordig ook verkrijgbaar in ander materiaal. De gecoate tafelzeilen. Het gaat om tafelkleed (katoen, polyester of een combinatie) met een coating erop. Naast dat dit een duurzame en milieuvriendelijke tafelbescherming is, zien ze er ook prachtig uit. Het heeft de chique, sfeervolle look van een tafelkleed. Vanwege de coating profiteer je wel van de voordelen van een tafelzeil. En een ander voordeel; een gecoat tafelkleed kan gewassen worden in de wasmachine!

 

 

Leave a Response