Tips

Goed slapen met allergievrij beddengoed van de textielspecialist omgeving Enschede

389views

Sommige mensen hebben last van allergieën. Bij de een is het niet zo’n vervelende allergie en bij de ander juist wel. Een vervelende allergie is, een allergie voor bepaalde soorten beddengoed. Deze mensen hebben dus allergievrij beddengoed nodig. Wat is het verschil tussen allergievrij beddengoed en normaal beddengoed? Dat kun je hieronder lezen!

Wat is allergievrij beddengoed?

In principe is een anti allergie dekbed hetzelfde als alle andere ‘normale’ dekbedden. Een dekbed met antiallergie is beddengoed dat speciaal geschikt is voor mensen met allergieën. Dit allergievrij beddengoed voorkomt dat er stof en huisstofmijt zich ophopen in het beddengoed. Katoen, heeft een open structuur en die structuur zorgt ervoor dat de stof goed kan ademen, maar de stof zorgt er tegelijkertijd voor dat er allergische reacties kunnen ontstaan.

Andere materialen, zoals polyester en microvezel hebben die open structuur niet en bij deze stoffen zul je daar dus veel minder last van hebben. Een allergievrij dekbed kan warmer aan voelen dan een normaal dekbed. Houd daar rekening mee. Dit komt, omdat de verkoelende werking van de open structuur ontbreekt, waardoor het dekbed sneller warm is. Bij textielhuis, de specialist op gebied van textiel nabij Enschede, vind jij dit uiteraard allemaal onder 1 dak.

Normaal beddengoed

Onder beddengoed verstaan we al het textiel op je bed. Denk aan een hoeslaken of een dekbed. We weten nu wat allergievrij beddengoed is, maar wat is normaal beddengoed? Normaal beddengoed wordt gemaakt van polyester of andere textielsoorten.

Hoe slaap je goed?

Naast een allergie vrij dekbed dat je helpt om de nacht beter door te komen, zijn er nog meer tips die jou kunnen helpen bij een goede slaap. De beste tips hebben wij op een rijtje gezet. Zorg voor een frisse lucht en een goede ventilatie in je kamer. Laat altijd een raampje op een kiertje staan voor de frisse lucht. Daarnaast is het goed om je kamer zoveel mogelijk te verduisteren. Hoe donkerder hoe beter. Te veel licht heeft invloed op je slaap-waakritme. Van te veel licht in de kamer word je eerder wakker dan je anders zou worden.

Voor je naar bed gaat is het goed om te ontspannen en relaxt te zijn. Maak jezelf dus niet te druk in de avond en lees rustig een boek. Ook kun je eraan denken om te mediteren. Dit maakt je mind rustig en ontspannen en zo ga je met een goed gevoel naar bed.

Goed slapen heeft dus niet alleen met het soort beddengoed te maken, maar ook met hoe jij je voelt en wat je die dag allemaal gedaan hebt. Als je een allergie hebt voor bepaalde stoffen beddengoed, dan is het wel goed een allergievrij dekbed aan te schaffen. Zo kom ook jij de nacht fijn en goed door.

 

Leave a Response