Mode

Handige kledingtips voor de kleine vrouw

Handige kledingtips voor de kleine vrouw
315views

Als je geen gemiddelde lengte hebt, kan het soms best lastig zijn om voor kleding te shoppen. Dat geldt zowel voor lange als korte vrouwen. Wanneer je lengte te wensen overlaat en bijna elk kledingstuk te lang is, kan dit al snel gevolgen hebben voor je zelfbeeld. Kleding staat gewoon minder mooi. Soms laten ze je nóg kleiner ogen of valt het gewoon niet lekker. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat het vinden van de perfecte outfit onmogelijk is. Veel vrouwen staan versteld van wat de juiste kleding kan betekenen. De volgende handige kledingtips zou elke kleine vrouw moeten kennen. 

De juiste lijnen 

Heb je een fantastische jurk met verticale strepen gezien? Laat deze dan hangen. Verticale strepen doen niks voor je figuur als je al klein bent. Deze delen je lichaam bijna in tweeën, waardoor er weinig overblijft. Hoe dikker de streep, hoe groter het effect. Kies daarom liever voor een shirt of jurk van https://www.thestorewoerden.nl/ met een verticale streep. Deze verticale strepen zorgen ervoor dat je optisch langer lijkt. Ook een rimpeling in een jurk kan dit effect hebben. 

Vraag advies in de winkel 

Shoppen voor nieuwe clothes is lastig als je niet weet wat je precies nodig hebt. Daarom is het verstandig om advies in de winkel te vragen. Deze winkelmedewerkers zien dagelijks allerlei verschillende lichamen en weten precies welke outfit hierbij past. Schroom je dus zeker niet om meerdere artikelen mee te nemen en hen om hun eerlijke mening en advies te vragen. 

Vertrouw je liever op iemand uit je naaste omgeving? Neem dan altijd een vriendin, zus of moeder mee als je gaat shoppen. Dan moet je natuurlijk wel zeker weten dat zij in staat zijn om eerlijk te vertellen wat ze van de outfit vinden. Samen lukt het vast om iets te vinden waar jij je zelfverzekerd in voelt. 

Omarm het dragen van hakken 

Er zijn vrouwen die moeiteloos de hele dag op hakken lopen, maar er zijn er ook genoeg waarbij ze grotendeels liggen te verstoffen in de kast. Maar echt, iedereen kan op hakken leren lopen. Als je het vaak genoeg doet, wordt het steeds gemakkelijker. Bovendien maakt het echt uit welk soort hakken je draagt. Naaldhakken zijn geen aanrader om hele dagen op te lopen, maar een sleehak of brede hak voel je nauwelijks en doet wonderen voor je figuur. Je benen lijken langer en je voegt meer lengte toe aan je outfit. Een paar centimeter maakt al een enorm verschil. 

Het wonder van high waisted jeans 

Tegenwoordig zie je ze overal: high waisted jeans. Dit is een trend die elke kleine vrouw wel kan waarderen. Doordat de broek hoger valt, voeg je namelijk automatisch al wat lengte toe aan je figuur. Je kunt dit optische effect ook nog eens vergroten door je top in je broek te stoppen. Ben je bang dat je buikje dan sneller zichtbaar wordt? Dan kun je ook enkel de zijkanten in je broek steken.

Leave a Response