Wonen

Hoe kan je een inboedelverzekering vergelijken?

1.78Kviews

Zowel voor mensen die eigenaar zijn van een huis als voor huurders geldt dat ze er altijd goed aan doen om te overwegen om een inboedelverzekering af te sluiten. Met een inboedelverzekering is het mogelijk om de waarde van je inboedel te laten vergoeden door je verzekeraar in geval van bijvoorbeeld brand of diefstal. Tijdens ons leven verzamelen we als mensen een meer dan behoorlijke hoeveelheid aan inboedel die toch best een degelijke waarde vertegenwoordigt. Het spreekt dan ook voor zich dat je deze waarde zeker zal willen beschermen. De inboedelverzekering vergelijken zorgt ervoor dat ook jij een interessante inboedelverzekering kan afsluiten tegen een bovendien zeer toegankelijk prijskaartje.

             Wat is de inboedelverzekering?

Laat ons in eerste instantie vooral even de vraag beantwoorden wat een inboedelverzekering nu precies is. Het gaat hierbij om een verzekering die de waarde van je inboedel dekt. Op het eerste zicht denken veel mensen dat dit eigenlijk niet nodig is. Welke waarde kan jouw inboedel nu namelijk vertegenwoordigen? Wanneer we even wat verder kijken wordt al snel duidelijk dat deze waarde best behoorlijk kan zijn. Door de jaren heen is het namelijk ongetwijfeld zo geweest dat je er op verschillende momenten voor hebt gekozen om meer inboedel aan te schaffen. Al deze inboedel vertegenwoordigt een bepaalde waarde die alles bij elkaar opgeteld best een meer dan aanzienlijk bedrag kan vormen. Door het afsluiten van een inboedelverzekering heb je de mogelijkheid om deze waarde in te dekken tegen schade.

             Waarom een inboedelverzekering vergelijken?

Op het eerste zicht lijkt het zo te zijn dat een inboedelverzekering in de praktijk steevast over dezelfde dekkingen beschikt. Helemaal correct is dat echter niet. Je inboedelverzekering vergelijken is dan ook iets wat je altijd moet doen. Dit overigens omwille van twee redenen. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

 

  1. De inboedelverzekeringen kunnen in prijs verschillen;
  2. De inboedelverzekeringen kunnen over uiteenlopende dekkingen beschikken;

 

Je inboedelverzekering vergelijken voordat je deze af gaat sluiten zorgt ervoor dat je dus best kan rekenen op een aantal interessante voordelen. In eerste instantie zal je meteen kunnen achterhalen welke verzekeraar je de laagst mogelijke kostprijs kan aanbieden. Daarnaast is het zo dat je meteen ook de verschillen kan ontdekken waarvan sprake is tussen de verschillende inboedelverzekeringen. Zo kan je altijd meteen die ene keuze maken die het beste past bij jouw situatie. Let wel op, het is mogelijk dat je tijdens het uitvoeren van een vergelijking ook te maken krijgt met tijdelijke aanbiedingen. Ook hier dien je zeker bij stil te blijven staan.

             Hoe een inboedelverzekering vergelijken?

Een inboedelverzekering vergelijken is tegenwoordig helemaal niet moeilijk meer. Vroeger was het vergelijken van verzekeringen bij verschillende verzekeraars een behoorlijk hels karwei. Dit was het gevolg van het feit dat er eigenlijk manueel offertes moesten worden opgevraagd bij verschillende partijen. Pas wanneer al deze offertes waren opgevraagd was het mogelijk om ze met elkaar te vergelijken om uiteindelijk tot de meest voordelige optie te komen. Het spreekt voor zich dat dit vaak erg lang duurde waardoor heel wat mensen er dan uiteindelijk maar gewoon voor kozen om de vergelijking niet uit te voeren. Tegenwoordig is een inboedelverzekering vergelijken een behoorlijk stuk eenvoudiger geworden.

                Hoe een inboedelverzekering vergelijking uitvoeren?

Je inboedelverzekering vergelijken is mogelijk bij verschillende partijen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de website van een verzekeraar en een objectieve vergelijkingssite. Beide opties zijn de moeite waard om te overwegen. Bij het uitvoeren van een vergelijking op de website van een verzekeraar moet je er alleen wel rekening mee houden dat de uitkomst misschien niet helemaal objectief is. Een extra vergelijking uitvoeren kan dan wenselijk zijn.

                Welke schade moet door de inboedelverzekering worden gedekt?

In grote lijnen is het zo dat de inboedelverzekering bij elke verzekeraar wel min of meer dezelfde schade zal indekken. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen verschillende soorten schade. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

 

  1. Brand- en schroeischade;
  2. Schade als gevolg van een storm of blikseminslag;
  3. Waterschade;
  4. Schade als gevolg van een inbraak of diefstal;
  5. Bedorven etenswaren door bijvoorbeeld een overstroming;

 

In principe is het zo dat alle inboedelverzekeringen wel over deze dekkingen beschikken. Toch kan het uiteraard nooit kwaad om er nog even ter controle de voorwaarden op na te lezen. Zo ben je echt helemaal zeker dat je op de meest optimale wijze bent verzekerd.

                Heb je nood aan mogelijke extra dekkingen?

Een belangrijke factor om rekening mee te houden voor het afsluiten van je inboedelverzekering heeft te maken met de eventuele nood die bestaat aan extra dekkingen. In eerste instantie geldt voor de inboedelverzekering dan namelijk ook dat ze enkel en alleen de schade dekt die ontstaat aan inboedel die zich in je woning bevindt. Voor veel mensen zal dit ook gewoon de enige reden zijn waarom men een inboedelverzekering wenst af te sluiten. Dit gezegd hebbende is het ook mogelijk dat er een aanvullende dekking kan zijn vereist.

 

Deze aanvullende dekking heeft dan in de praktijk betrekking tot het indekken van schade die wordt opgelopen aan inboedel onderweg. Wat bedoelen we hier nu precies mee? Zeer eenvoudig. Stel bijvoorbeeld dat jij iemand bent die vaak onderweg is. Daarbij maak je gebruik van een dure smartphone en van een dure laptop. Telkens wanneer je de deur uitgaat loop je eigenlijk het risico om deze te verliezen. Door het afsluiten van een extra dekking voor je inboedelverzekering kan je ook dit eventuele risico laten indekken.

             Besparen met een inboedelverzekering vergelijken? Absoluut!

De belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor een inboedelverzekering vergelijken heeft betrekking tot de mogelijkheid die ze dan hebben om te besparen op de premie. Afhankelijk van de eisen die je aan je inboedelverzekering verbindt is het in de praktijk dan ook beslist mogelijk dat de premie behoorlijk kan oplopen. Een inboedelverzekering vergelijking uitvoeren maakt het niet alleen mogelijk om te achterhalen welke verzekeraar je de goedkoopste premie aanbiedt, daarnaast kan je ook rekenen op de interessantste voorwaarden. Zo sla je twee vliegen in één klap. Hoe dan ook, het uitvoeren van een inboedelverzekering vergelijking is dus in de praktijk zonder meer altijd een absolute aanrader.