Wonen

Waar rekening mee houden bij schommels kopen?

1.25Kviews

Schommels kopen en in je tuin integreren zorgt ervoor dat je kinderen over een extra reden komen te beschikken om in de tuin te gaan spelen. Door de jaren heen is duidelijk geworden dat de schommel voor veel kinderen echt één van de beste en leukste speeltoestellen is die er op de markt zijn terug te vinden. Bij het aanschaffen van zo’n schommel is het evenwel zo dat er rekening moet worden gehouden met heel wat verschillende zaken. Zou jij ook graag willen achterhalen wat nu precies de belangrijkste aandachtspunten zijn bij een schommel kopen? Neem dan vooral even de informatie door die je hieronder terug kan vinden.

             Uit welke materialen moeten je schommels bestaan?

De eerste keuze die je moet maken bij het kopen van schommels heeft te maken met het materiaal waaruit ze worden vervaardigd. Wat dit betreft is het zo dat de meest populaire modellen zijn gemaakt van hout of van metaal. De keuze voor een metalen schommel kan de volgende voordelen opleveren:

 

  • Schommels van metaal zijn budgetvriendelijk;
  • Je kiest voor een all-in pakket met alle accessoires;

 

Voor een houten schommel geldt dat je iets meer geld betaalt. Dit gezegd hebbende is deze schommel volledig af te stemmen op je eigen voorkeuren of die van je kinderen. Je kan dan ook zonder probleem naar hartenlust extra accessoires toevoegen. Voor veel mensen geldt dat ze vrezen dat hout net wat minder solide is in vergelijking met metaal. Dat is niet correct. Het hout waar houten schommels van zijn gemaakt is namelijk speciaal behandeld. Deze behandeling beschermt ze tegen niet alleen verrotting, maar ook tegen schimmels en houtworm. Op vlak van betrouwbaarheid of duurzaamheid zijn houten en metalen schommels dus eigenlijk zowat hetzelfde.

 

 

             Over welke hoogte moet het platform beschikken?

Kies je voor een schommel die ook beschikt over een platform? Dan zal je daarbij rekening willen houden met de vereiste hoogte voor het platform. 1,2 en 1,5 meter zijn op dit vlak de vaakst voorkomende hoogtes. Let op, wil je er graag voor zorgen dat de schommel langdurig tegemoet zal weten te komen aan de wensen van je kind(eren)? Dan is het altijd interessant om nu al rekening te houden met de toekomst. Kiezen voor een platform  van 1,50 meter biedt je voor de lange(re) termijn immers veel meer uitbreidingsmogelijkheden. Je kan hier bovendien uiteraard ook zeer eenvoudig een glijbaan aan bevestigen. Zo beschik je pas echt over een all-round speeltoestel in je tuin.

             Schommels met houten of vierkante balken?

Kies je voor een schommel gemaakt van hout? Dan zal je merken dat deze zowel over vierkante als over ronde balken kan beschikken. Het merendeel van deze schommels hebben vierkante balken. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook nog steeds modellen bestaan met ronde balken. In eerste instantie denken veel mensen dat exemplaren met ronde balken de beste keuze zijn. Dat is echter niet juist. In de praktijk geven de meeste mensen dan ook zeker de voorkeur aan schommels met vierkante balken. Deze zijn namelijk geschaafd nadat ze zijn gedroogd. Hierdoor beschikken ze over aanzienlijk minder splinters. Daarnaast is het zo dat het zogenaamde raakvlak ook een behoorlijk stuk groter is bij twee vierkante balken. Dit zorgt ervoor dat een schommel die beschikt over vierkante balken veel stabieler is en bovendien ook veel makkelijker kan worden gemonteerd.

 

Op zoek naar een ‘Fatte’ schommel? Kijk vandaag nog op Fatmoose.nl.