Wonen

Hoe maak ik een mooie fotomuur?

Hoe maak ik een mooie fotomuur
957views

Een fraaie fotomuur is natuurlijk prachtig om te zien. Het is een verzameling herinneringen die een verhaal vertelt waar je nog jaren plezier van zal hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat de fotomuur ook echt voldoet aan je wensen en hoe weet je zeker dat je er altijd met veel plezier naar zal blijven kijken? We helpen je graag een eindje op weg.

Gebruik niet een formaat voor elke foto

Variatie is altijd fijn. Gebruik daarom niet voor elke foto dezelfde grootte van je fotolijst. Grotere lijsten trekken meer de aandacht en kleinere lijsten zijn wat subtieler en dienen als fraaie aankleding. Om een diverse, gevarieerde fotomuur te maken, is afwisseling de sleutel naar succes.

Welke stijl wil je gebruiken?

Wij weten ook wel dat je niet willekeurig allerlei fotolijsten bij elkaar zal gooien, maar toch vermelden we het graag even: denk voordat je aan de slag gaat goed na over de stijl van je fotomuur en welke fotolijsten je hiervoor wilt gebruiken. Ga je voor kleur, of wil je juist een wat strakkere look? Doe inspiratie op en bepaal duidelijk wat je wil. Op die manier weet je zeker dat je fotomuur helemaal naar jouw wensen zal worden ingericht.

De compositie is belangrijk

Een goede compositie maakt je fotomuur. Weet daarom van tevoren goed hoe je wil dat je muur eruit komt te zien. Teken het uit, knip en plak, of gebruik tape om de lijsten alvast op je muur ‘aan te brengen’. Zo zul je al snel zien wat volgens jou goed past en wat niet.

Laat je fotomuur bij de kamer passen

Heb je een grote of een kleine kamer? Met veel of weinig kleur? Hou dit in je achterhoofd als je je fotomuur samenstelt. Een horizontale compositie brengt de kamer wat bij elkaar, terwijl een verticale compositie juist de kamer wat hoger doet lijken. En een kleurrijke kamer heeft baat bij een kleurrijke fotomuur, net zoals een wat meer minimalistische ruimte juist gecomplimenteerd wordt door een wat strakkere muur.

Heb je genoeg foto’s?

Niet elke foto past bij elke andere foto. Zorg er daarom voor dat je genoeg te kiezen hebt uit de stapel met foto’s die in aanmerking komen voor de fotomuur. Het is juist fijn dat je een paar foto’s te veel hebt, in plaats van dat je noodgedwongen keuzes moet maken die je achteraf toch niet zo bevallen.

Plaats de fotolijsten netjes aan de muur

Het plaatsen van de fotolijsten is natuurlijk een kunst op zich. Het mooiste is om de lijsten op dezelfde afstand van elkaar te houden. Dat oogt strak en goed afgewerkt en maakt van de fotomuur geen ongewild rommeltje.

Less is more

Sla niet door in je wens om zoveel mogelijk foto’s op te hangen. Een fotomuur is prachtig, maar als je muur toch nog wat kaal lijkt, is het beter om niet overal nog verschillende andere foto’s op te hangen. Leg de focus op je fotomuur en geniet ervan!

Leave a Response