Wonen

Kies de beste eettafels voor jouw woning

1Kviews

Eettafels in verschillende kleuren en maten. Wanneer je opzoek gaat naar de perfecte eettafel voor jouw huis, is het belangrijk hier genoeg tijd aan te besteden. Aan deze tafel ga je veel zitten, en daarom is het de investering waard. Zo is het verstandig om goed over het materiaal en het formaat na te denken voor de aanschaf. Wellicht heb je al een aantal ideeën over hoe de nieuwe tafel moet worden. In dit artikel lees je meer over belangrijke aspecten om op te letten voor de aanschaf van een eettafel.

 

Eettafels en het aantal zitplaatsen

Een belangrijk aspect van eettafels is de hoeveelheid mensen die er dagelijks omheen moet gaan zitten. Natuurlijk kijk je dan eerst naar de hoeveelheid mensen die in je huis wonen. Houd daarbij ook rekening met eventuele gezinsuitbreiding, zodat je niet later nog extra moet bijkopen. Denk daarnaast na over of jullie vaak mensen over de vloer hebben te eten, want dan is het handig om een extra lange tafel te kopen. Dit scheelt uiteindelijk extra werk; bijvoorbeeld het aanschuiven van een extra tafel of stoelen.

 

Welke vorm past het beste?

Eettafels zijn te koop in verschillende vormen en maten. Als je naar de meeste huishoudens kijkt, zie je dat de langwerpige eettafels het meeste worden gekocht. Uiteraard zijn er nog andere vormen tafels. Zo is het ook mogelijk om voor een ronde of juist vierkante tafel te gaan. Wellicht past dit meer bij je inrichting. Denk hier wel goed over na, want een ronde tafel kan bijvoorbeeld niet tegen de muur worden gezet. Dit kan dan weer bij vierkante eettafels.

 

Materiaal is ook belangrijk

Voor het uitkiezen van eettafels is het tevens verstandig om het materiaal zorgvuldig uit te kiezen. Hierbij is het tafelblad van de tafel het belangrijkste, omdat dit de grootste oppervlakte heeft. Kies je bijvoorbeeld voor een glazen tafelblad? Dit is erg chique en mooi, maar kan soms niet helemaal praktisch zijn en gaat snel stuk. Ook moet je hier vaak een kleed over leggen. Je kunt daarentegen ook voor een metalen of houten tafel kiezen. Je hebt allemaal verschillende soorten en kleuren hout, met daarnaast ook nep hout. Dit is ietwat makkelijker schoon te maken.

 

Kies de stoelen en poten voor eettafels

Wat daarnaast nog essentieel is voor de eettafels zijn de poten en de juiste stoelen. Je kunt namelijk verschillende poten voor de tafel kiezen. Uiteindelijk kan dit de look van de tafel erg beïnvloeden. Kies je voor poten die in het midden komen? Of juist poten aan de zijkant? Dit

zie je bij de meeste tafels. Ook tafelpoten die schuin aflopen zie je tegenwoordig vaker. Daarnaast zijn de stoelen voor onder de tafel ook belangrijk. Kijk hierbij goed naar de hoogte van de tafel en de stoelen, want dit moet wel gaan passen. Vaak kun je de tafel tezamen met de stoelen als set kopen. Dit scheelt weer tijd en moeite, en zo weet je zeker dat het bij elkaar past.

Leave a Response