Tips

Meerdere mensen ontmoeten op een avond via een speeddate concept

date
610views

Als mensen zijn we doorgaans sociale wezens en houden we er niet van om alleen te zijn. Miljoenen mensen zijn gelukkig samen, maar er zijn er ook die single zijn en nog steeds op zoek zijn naar hun ware liefde en levenspartner. Het is niet altijd even makkelijk om een potentiële partner te vinden en met alle restricties door het Corona virus, is het al helemaal lastig om aan het daten te raken. Er zijn gelukkig meerdere organisaties in Nederland actief die speeddate avonden organiseren. 

Met speeddating heb je de mogelijkheid om meerdere mensen op een avond te ontmoeten. Mocht de vonk overslaan en heb je een goed gevoel dan kun je dit aan de organisatie laten weten en misschien denkt deze vrijgezel wel hetzelfde over jou en zit je binnenkort met je nieuwe liefde op het terras!

Speeddating wordt steeds populairder

Door het vele online daten en de diverse datingapps, is het online daten behoorlijk in de lift geraakt de laatste jaren. Tegenwoordig is het heel normaal om gebruik te maken van online dating apps als Tinder, Badoo en Bumble, door deze ontwikkeling zijn ook andere datingvormen steeds meer in trek. Speeddating is vaak net even iets serieuzer dan online datingapps en er is een kleine vergoeding verbonden aan het meedoen met een speeddate avond.

Tip: Vele speeddates in Amsterdam bij DatingNight

De meeste avonden worden in een gezellige en comfortabele sfeer georganiseerd onder het genot van een hapje en een drankje. Meestal staan er verschillende tafels in de ruimte en wordt er gewerkt met een klok, zodat er na een aantal minuten doorgeschoven kan worden. De gesprekken zijn van korte duur, wat als voordeel heeft dat er vrijwel geen tijd is voor ongemakkelijke stiltes, maar er wel voldoende tijd is om een eerste indruk te maken.

Online Covid-veilig speeddaten

Door het hele land heen worden diverse speeddate avonden georganiseerd door verschillende organisaties. Het concept is vrijwel overal hetzelfde. De setting verschilt echter per stad of locatie. Er zijn ten tijde van de Corona crisis ook meerdere online varianten van het speeddaten ontstaan.

Uitgelicht: Speeddaten in Rotterdam bij DatingNight

Bij online speeddaten is het concept hetzelfde, maar werk het online via de webcam. In veel gevallen kun je hierdoor nog meer mensen ontmoeten dan in een “real life setting” en worden ook de veiligheid en de regels met betrekking tot Corona in acht genomen.

Leave a Response