Wonen

Zo richt je de perfecte kantoorruimte in!

Zo richt je de perfecte kantoorruimte in!
472views

Een goed kantoor moet aan veel punten voldoen, zodat iedereen de beste prestaties kan leveren. Het is dus belangrijk om hierin goede en verantwoorde keuzes te maken. Ook is het verstandig om over de toekomst na te denken. Verwacht je groei of krimp van je bedrijf, dan kun je daar nu alvast op inspelen met de inrichting. Het zou immers zonde zijn om al na korte tijd weer enorme verbouwingen te moeten laten uitvoeren Waar je op moeten letten bij het inrichten van een kantoor? Lees verder en je komt er achter!

 Gebruik de ruimte goed

Bekijk de plattegrond van het kantoor goed. Aan de hand van de grootte en de vorm kan je een indeling bepalen. Door hier van te voren over na te denken kan je verschillende indelingen van de van de ruimte bekijken en kom je misschien tot andere inzichten. De indeling van een goede kantoorruimte geeft mogelijkheid aan medewerkers om hun werk goed te doen. Houdt dus rekening met de wensen van de werknemers en brainstorm hierover met ze.

Voorkom geluidsoverlast

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat er verschillende werkzaamheden in een en dezelfde ruimte plaats vinden. En dat kan soms voor overlast zorgen. Veel gesprekken voeren kan storend zijn voor mensen die zich moeten concentreren voor hun werkzaamheden. Als het niet mogelijk is om voldoende aparte ruimtes te creëren, kan het verbeteren van de akoestiek ook al veel helpen. Speciale producten en voldoende ‘zachte’ materialen in een kantoorruimte zorgen ervoor dat storende geluiden zoveel mogelijk beperkt worden.

Speel met lichtinval

Goede verlichting is belangrijk en moet ervoor zorgen dat je goed je werkzaamheden kan uitvoeren. Daglicht wordt als heel fijn ervaren, maar waar je voor op moet passen is dat daglicht weerspiegelt in een computerscherm. Zorg dus wel dat er zonneschermen zijn die omlaag kunnen. In de winter is er minder daglicht dan in de zomer, zorg dus ook voor goed verlichting op het gehele kantoor.

Kato helpt je graag!

Zie je het niet zitten om zelf de kantoor ruimte in te richten of heb je geen tijd? Neem dan contact op met Kato. Zij zijn gespecialiseerd in kantoorinrichting en helpen je graag bij het inrichten van jouw kantoorruimte. Ben je benieuwd naar kantoren die ze hebben ingericht? Neem dan een kijkje op de website en doe inspiratie op!

Leave a Response