Tips

3 tips voor het uitzoeken van een dekbed

388views

Eens in de zoveel jaren is het verstandig om een nieuw dekbed aan te schaffen. Na een aantal jaren is het dekbed namelijk niet meer zo hygiënisch en toe aan vervanging. Het kan zijn dat jouw wensen in de afgelopen jaren zijn veranderd waardoor je nu eigenlijk een ander soort dekbed wil kopen. Kan jij wel wat tips gebruiken voor het uitzoeken van een nieuw dekbed? Die vind je hieronder!

Let op de seizoenen

Te weinig mensen houden rekening met de seizoenen bij de keuze van een dekbed. Het is natuurlijk niet zo fijn om onder een dik dekbed te liggen in de zomer. De kans is groot dat je dan niet lekker kan slapen. Om die reden is het een goed idee om verschillende soorten dekbedden te kopen. Zo kan je gewoon een zomerdekbed en een winterdekbed kopen. Deze kan je dan verwisselen op het juiste moment. 

Als je niet per se twee losse dekbedden wil aanschaffen, kan je kiezen voor een 4-seizoenen dekbed. Dat is een dekbed dat bestaat uit twee delen die je aan elkaar kan vastmaken. Eén deel is dun en het andere deel is wat dikker. In de winter kan je de delen aan elkaar koppelen zodat je het warm hebt en in de zomer kan je vervolgens alleen slapen onder het dunne deel. Ideaal, toch?

Kijk naar de vulling

Wist je dat er veel verschil zit tussen de verschillende vullingen? Het is fijn dat er allerlei vullingen bestaan, omdat je daardoor echt een dekbed kan vinden dat bij jou past. Een bamboe vulling bij een dekbed is bijvoorbeeld geschikt voor in de zomer. Het is namelijk een licht materiaal en daardoor perfect in de zomer. 

Als je op zoek bent naar een warmer dekbed, kan je eens kijken naar een ganzendonzen dekbed. Donzen dekbedden staan erom bekend dat deze warmte vasthouden. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat je het koud krijgt tijdens het slapen. Ben je op zoek naar een dekbed voor kinderen die je vaak kan wassen? Dan kan je het beste voor een synthetisch dekbed kiezen.

Bepaal de warmteklasse

Naast de verschillende vullingen is het ook belangrijk om rekening te houden met de warmteklassen. Bij dekbedden wordt er namelijk onderscheid gemaakt tussen de verschillende warmteklassen. De warmteklasse geeft aan hoe warm het dekbed eigenlijk is. Meestal staat dit vermeld op de verpakking van het dekbed. 

Er bestaan vier warmteklassen en deze gaan van erg warm naar koel. Heb je dus het liefst een dekbed met lekker veel warmte? Dan heb je een dekbed nodig uit de eerste warmteklasse. Als je een koel dekbed wil, dan zit je bij de vierde warmteklasse perfect.

Leave a Response