Happiness

Zomerse ideeën om te ontspannen

Zomerse ideeën om te ontspannen
623views

De zomer komt er alweer aan. De tijd om naar uit te kijken. Gezelligheid, warmte en even geen werk of school. Maar bij vakantie komt helaas soms ook stress om de hoek kijken; inpakken, plannen en natuurlijk op tijd vertrekken. Tijd voor wat ontspanning dus. 

Om jouw warme zomerperiode optimaal te benutten is het erg belangrijk om tussen alle drukte door even wat op te laden. Hierdoor ben je na de vakantie niet uitgeput maar opgeladen en kan je met een frisse blik weer aan het werk. Hieronder een aantal tips op een rijtje voor jouw ideale ontspanning:

Slowcooking

Slowcooking is de trend voor een ontspannen 2022. De naam zegt het al, het is een manier van koken waarin alles rustig wordt bereid, meestal met behulp van een crockpot. In de winter wordt dit wel vaker gedaan; de stoofpotjes sudderen urenlang voor het kerstdiner. Maar wie zegt dat dit niet in de zomer kan? Een slowcooker is hier misschien juist wel voor geschikt. Hij geeft namelijk weinig warmte af en is daarom perfect voor een zomerkeuken. Een lekker stuk vlees laten garen of juist een lekkere zeevruchten maaltijd. Online zijn er genoeg zomerse slowcooker gerechten te vinden. 

Bubbelen

Bij ontspanning wordt al snel aan een sauna of wellnesscentrum gedacht, maar dit kan natuurlijk niet buiten het huis. Dit kan ook gewoon in de achtertuin met een opblaas bubbelbad. Even lekker dat zomergevoel. Je kunt eenvoudig beginnen een klein relaxed voetenbadje, maar tegenwoordig heb je ook een luxe 6 persoons jacuzzi om op te blazen. Het voordeel van zo’n tuin jacuzzi is dat er met koudere temperaturen ook van genoten kan worden, bijvoorbeeld in de avond. Lekker met vrienden borrelen in het warme bad onder het genot van de zonsondergang, wie wilt dat nou niet? 

Lezen

Misschien wel de meest bekendste ontspannings bezigheid; lezen. Het werkt ontspannend en is ook nog leerzaam. Saai, denk je dan misschien. Gelukkig kan lezen op veel manieren. Tuurlijk kan je dat boek achterin de kast er weer bij pakken, maar je kunt ook beginnen met een tijdschrift of dagblad. Vraag een aan een vriend of vriendin of ze nog wat oude bladen hebben liggen. Misschien zijn tijdschriften niks voor jou, wil je toch liever een boek lezen. Pak dan niet een boek waar je al lang tegenaan zit te hikken, maar lees een genre dat echt bij jou past. Wat vind jij spannend, leuk, bijzonder of mooi?

 

Leave a Response