Tips

5 onmisbare yoga items die iedere yogi moet hebben

355views

Voor yoga heb je weinig nodig. Je kunt het bijna overal doen en het enige wat je nodig heb is een goede yoga mat. Toch zijn er verschillende artikelen die je kunnen helpen bij het uitvoeren van oefeningen zodat je yoga practice net wat beter en comfortabeler verloopt. Vooral wanneer je weinig ervaring hebt kunnen deze items goed van pas komen. Dit zijn 5 onmisbare items die volgens ons onmisbaar zijn!

Een goede yoga mat

De basis is natuurlijk een goede yoga mat. Een goede yoga mat heeft een goede balans tussen comfort en stabiliteit en gaat voor een langere tijd mee. Daarnaast is de keuze voor een perfecte mat afhankelijk van je eigen wensen en het type yoga wat je beoefent. Verdiep je goed in de eigenschappen van je mat zodat je een mat vindt die compleet bij je past.

Yogakussen

Mediteer je regelmatig tijdens je yoga practice? Dan is een yogakussen of meditatiekussen ook een zeer gewenst item. Het kussen ondersteunt je rug en bekken zodat je meer comfort ervaart en langer in lotushouding kunt blijven. Ook zorgt het dat je minder ongemak ervaart en hierdoor beter kunt focussen.

Yoga bolster

Een yogabolster biedt net als een yogakussen extra ondersteuning tijdens de yoga practice. Je plaatst hierbij de yogabolster onder je rug, benen of heupen om je spieren en gewrichten te ondersteunen. Vooral bij de statische vormen van yoga waar je oefeningen voor een langere tijd vasthoudt, kun je een yoga bolster goed gebruiken!

Yogariem

Niet elke oefening is haalbaar voor iedereen. Soms is dit frustrerend. Daarvoor kun je gebruik maken van een yoga riem. Een yogariem werkt als verlenging van je armen. Hierdoor worden specifieke yoga oefeningen toegankelijker en kun je bepaalde posities makkelijker uitvoeren. Hiervoor hoef je niets te forceren.

Yoga handdoek

Bij sommige vormen van yoga kun je flink gaan zweten. Wanneer dit vocht op de mat komt kan het glad worden en loop je het risico om uit te glijden. Om een goede grip te behouden kun je kiezen om een yoga handdoek bovenop je mat te leggen. Hierdoor behoud je stabiliteit; ook tijdens een intensievere yoga sessie. Na die tijd doe je de handdoek gemakkelijk in de was zodat je de volgende yoga sessie weer start op een frisse ondergrond!

Leave a Response