Wonen

Laat een laminaat vloer leggen in je nieuwe woning

410views

Met een laminaat vloer zit je sowieso goed als je een nieuwe vloer zoekt. Naast PVC en houten vloeren is het een van de beste opties op de vloerenmarkt. Laminaat is gemaakt van verschillende gelamineerde lagen. Hierdoor is het een sterke vloer. Omdat het ook makkelijk te leggen en weer los te halen is, is het een favoriet onder velen. Daarnaast heb je de keuze tussen veel leuke laminaatsoorten.

Laminaat vloer laten leggen door professionals

Als je een laminaat vloer koopt, dan is het wel aan te raden deze te laten leggen door professionals. Laminaat is makkelijk zelf te leggen en voor de klusser onder ons ook zeker te doen. Toch weet je met een professionele vloerlegger dat het laminaat goed wordt gelegd. Het is namelijk erg afhankelijk van de ruimte en het interieur hoe de vloer goed gelegd kan worden.  Als je dus voor een laminaten vloer kiest, huur dan een vakmens in om de vloer te laten leggen. Dan weet je zeker dat het meteen goed gebeurt en je er nog lang mee kan doen.

De gebruikersklasse van laminaat

Op laminaat is een gebruikersklasse van toepassing. Als je laminaat gaat kopen, zie je deze voorbij komen. Als een laminaten vloer nauwelijks beloopt hoeft te worden, bijvoorbeeld op een zolder, is het een klasse 21 of 22. Een laminaat vloer die in een gezinswoning op de vloeren kan liggen die minder beloopt worden, zoals in de gang of voor lichte toepassingen in een commerciële omgeving heeft een gebruikersklasse 23 of 32. Bij een gebruikersklasse 32 of 33 moet je zijn als je laminaat zoekt voor normale vloeren, zoals die in je huis waar veel over gelopen wordt of in een kantoor.

De voordelen van laminaat

Er zitten veel voordelen aan laminaat en het is zeker voordelig om deze vloersoort te kiezen. Ten eerste heeft laminaat een mooie natuurlijke uitstraling. Daarnaast is het een goedkopere vloersoort tegenover andere vloersoorten. Laminaat is daarnaast makkelijk schoon te maken en schoon te houden. Het is ook niet gevoelig voor vocht of water en kan tegen een stootje. Ook gaat laminaat lang mee en is hierdoor erg duurzaam. Eventueel is het ook te combineren met vloerverwarming. Het is daarnaast ook makkelijk zelf te leggen of los te halen.

Een leuke laminaat vloer uitkiezen

Een leuke laminaat vloer uitkiezen kan nog een klus worden, aangezien er zoveel leuke soorten zijn. Bedenk je ten eerste welke gebruikersklasse er past bij de ruimte waar je de laminaat vloer wilt plaatsen. Daarnaast kun je je ook bedenken of je bepaalde voorkeuren hebt, bijvoorbeeld voor de vorm, breedte en lengte, kleur en nog meer. Op deze manier kun je makkelijk op zoek naar de opties die hierbij passen en deze vergelijken tot je een leuke hebt gevonden.

Bestel jouw nieuwe laminaat vloer voordelig op LAB21.nl!

Leave a Response